Recepten met mosterdzaad

183 recepten met mosterdzaad

Mosterdzaad

Mosterdzaad Mosterdzaad komt uit de peulen van de mosterdplant. Er zijn twee soorten zaden, van twee verschillende planten. De zwarte zaden hebben een krachtige smaak. De bruin/witte zijn bitter en heet van smaak.

Vindaloo

600 gr.varkensfilets in blokjes gesneden / 1 el olie / 3 uitgeperste teentjes knoflook / 1/4 tl van de volgende kruiden:gemalen komijn,koriander,kaneel,kruidnagelpoeder / zwarte peper en gemberpoeder/ 1,5 tl kurkuma/ 1 tl.mosterdzaad / 3 laurierblaad... bekijk recept »

Sambara

150 g rode linzen 7-8 dl water 500 g diverse groenten, zoals worteltjes en courgette 2 el olijfolie 1 el gemalen koriander 2 tl komijnpoeder ½ tl zwarte peper ½ tl kurkuma ½ tl (zwart) mosterdzaad 1 ui, gesnipperd 2 el ... bekijk recept »

Dhokla Uit Gujarat

-125 g besanmeel (meel van kikkererwten) -1 th lepel suiker -1/2 th lepel zout -sap van 1 citroen -1 volle th lepel zuiveringszout -2 eetlepels zonnebloemolie -2 th lepels zwart mosterdzaad -1 dessertlepel kerrieblaadjes -3 groene pepers (fijngesnede... bekijk recept »

Rheinische Salzgurken

2,5 kg verse augurken, 80 g zout, ca. 2 liter water, Verse dillewat azijnessenceeventueel wat mosterdzaad Gurkendoktor (dat is in Duitsland te verkrijgendus als je daar komtneem een pakje mee!) Bereidingswijze De augurken goed wassen en 24 uur in wat... bekijk recept »

Garnalencurry

1 kg grote garnalen3 teentjes knoflookgemberwortel (1cm)4 lente-uitjes (grote stukken)2 groene pepers (zonder pitjes) in stukjes snijden3 eetl olie1 eetl gemalen koriander1/2 theel venkelzaad1/4 theel mosterdzaad2,5 dl kokosroom100 gr korianderblaadj... bekijk recept »

Pittige tomatensaus

6 rijpe tomaten 1 ui 4 stengels bleekselderij 1/2 rode paprika 1 eetlepel(s) chilipoeder 1 theelepel(s) mosterdzaad 1 theelepel(s) koriander 1 peper en zout Was de tomaten, snijd ze in stukken. Pel de ui, hak die fijn. Boen de stengels bleekselderij ... bekijk recept »

Mosterdsoep

- 1 stronk broccoli - 1/2 doosje champignons - 1 ui - eetlepel mosterd - eetlepel gemalen mosterdzaad - eetlepel fenegriekzaad - eetlepel groentebouillonpoeder - stukje port salut kaas - handje zonnebloempitten - bekertje creme fraiche - zo... bekijk recept »

Zuid Indiase Tomatenrijst

Voor de masala (kruidenmengsel): 2 theel. ghi 6 gedroogde pepertjea 2 theel. heel korianderzaad 6 theel. chana dahl of gele spliterwten 2 theel. urid dahl 1 theel. fenegriekzaad 3 eetl. kokos Voor de rijst: 1 theel. ghi 500 gr. rijst 1,2 liter heet w... bekijk recept »

Wortel-Kaassouffle

1 eetlepel boter om in te vetten ca. 300 g winterpeen 50 g boter 50 g bloem 3 dl melk 1 zakje geraspte oude kaas (150 gAH) 2 theelepels gemalen mosterdzaad (zakjeSilvo) 1 theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) witte peper 4 eieren (op kamertemper... bekijk recept »

Wijting met aardappel en tomaat

Voor 4 personen: 1 aardappel 2 eetlepels maïsolie 1 halve theelepel mosterdzaad 1 mespuntje koenjit 1 ui, in ringen 3 tomaten, zonder vel en grof gehakt 1 eetlepel gehakte koriander 600 gram wijtingfilet gesmolten boter zout en peper 1 citroen, in pl... bekijk recept »

Pagina 6 van 19