Recepten voor jeneverbes

35 recepten voor jeneverbes

Jeneverbessen

Jeneverbessen Jeneverbessen zijn eigenlijk geen bessen, maar komen van haarachtige eenslachtige bloemen (katjes). De ‘bessen’ hebben een houtachtig, bitterzoete geur en een licht pikant verfrissende smaak.

Receptenzoeker

Choucroute d'alsace

250 g vetspekblokjes 6 uien 2 knoflook 8 kruidnagels 1 tl zwarte peperkorrels 1 tl jeneverbes 6 laurierblaadjes 2 zakken zuurkool (a 500 g, uitgelekt) 250 g hamlappen 200 g zuurkoolspek 1 fles witte wijn (Elzasser, bijv.... bekijk recept »

Tortilla's met zalm, rode ui en koriander

1 rode peper 100 ml inmaakazijn 100 ml kraanwater 50 g suiker 1 tl jeneverbes 1 tl korianderzaad 1 tl gemalen laurier 3 rode uien 225 g bloem ½ tl zout ¼ tl bakpoeder 75 ml heet water 50 ml bietensap 60 ml zonneblo... bekijk recept »

Snelle zuurkool met 4 soorten vlees

1 kg voorgekookte zuurkool met witte wijn (in zakje) 1 gekookt hammetje 4 Poolse worsten 8 worsten uit Straatsburg 150 g Breydelspek in sneetjes 8 kleine aardappelen 1 dikke ui 2 eetlepels reuzel of boter 20 cl Riesling 1 koffielepel jeneverbes 2 kru... bekijk recept »

Juraworsten op een bedje van groene kool

20 g boter 1 1 flesje blond bier, type pils (33 cl) 2 eetlepels ganzenvet 2 gesnipperde sjalotten 1 hart van een groene kool 1 eetlepel jeneverbes 4 juraworsten 10 cl kippenbouillon 2 teentjes knoflook 1 kruidentuiltje peper en zout1. Bak de worsten... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool

400 ml visbouillon (van tablet) 2 aardappelen 30 g roomboter 75 g Zeeuws spek (dungesneden) 6 el olijfolie 1 sjalot 400 ml appelsap 400 ml runderbouillon (van tablet) 16 zwarte olijven zonder pit 1 el wittewijnazijn 1 tl gemb... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en g

Gebakken kabeljauw met zuurkool,aardappelsaus en gedroogd spek Voor 4 personen: 2 grote aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderboui... bekijk recept »

Gebakken kabeljauw met zuurkool, aardappelsaus en

Voor 4 personen: 2 aardappels 1 eetlepel roomboter 400 ml visbouillon (van tablet) of 1 pot visfond (a 380 ml) 75 g dungesneden Zeeuws spek 1 sjalot 6 eetlepels olijfolie 400 ml runderbouillon (van tablet) 400 ml appelsap 16 olijven zonder pit 1 thee... bekijk recept »

carpacio van ree en ganzenlever

400 g reefilet 150 g ganzenlever 25 g pistachenoten zout en peper 1. Ingredienten2. 400 g reefilet, 150 g ganzenlever, 25 g pistachenoten, zout/peper3. voor de dressing:4. 1 verse rauwe eidooier, 1 tl Zaanse mosterd, 1/4 dl notenazijn, 3/4 dl appels... bekijk recept »

Reebout

1 reebout zonder bot van 1 1/2 kilo 10 jeneverbessen peper en zout 1 dl plantaardige olie 2 sjalotjes 2 winterwortels 1/2 knolselderie 1 borrelglas cognac arrowroot Bereidingswijze Steek tien gaatjes van ongeveer 3 centimeter diep in de bouten doe da... bekijk recept »

Haringsla

Ook hier moeten jullie weer niet schrikken van de lange bereidingstijd. Hier heeft het te maken met intrekken van zout in de vis en "rusten" in de koelkast. Voor de vis: -1 haringfilets. -1/2 tl. zeezout. -1 tl. suiker. -2 peperkorrels. -1 jeneverbe... bekijk recept »

Pagina 1 van 4

Receptenzoeker