Recepten met basilicum

1000 recepten met basilicum

Basilicum

Basilicum Basilicum heeft over het algemeen een zacht aromatische smaak. Let wel op, basilicum is er in meer dan 150 verschillende varianten met ieder zijn eigen smaak.

Zuppa tricolore

1  ui 2 teentjes knoflook 3  preien 1 stronk broccoli olijfolie om in te bakken 2 tl Italiaanse kruiden 1.2 l water 2  groentebouillonblokjes 100 g zongedroogde tomaten Zuppa tricolore Pel en snipper de ui. Pe... bekijk recept »

Botersla met aardappel-kerriesalade

1 zakje aardappelschijfjes 1 zakje botersla 2 bosuitjes 1 puntpaprika 1 takje basilicum 1 pakje Duitse cervelaatworst 3 el kerrie-ananassaus1. Kook in pan aardappelschijfjes in weinig water in ca. 5 minuten beetgaar. Verdeel botersla over... bekijk recept »

Tagliatelle primavera

500 g tagliatelle (bak à 250 g) 1 courgette 15 g basilicum (bakje) 3 el olijfolie 375 g groentemix (diepvries, mix van asperges/haricot verts/peultjes/broccoli) 100 g Grana Padano 3 el pesto alla Genovese1. Kook de tagliate... bekijk recept »

Fusilli met ricotta en basilicum

350 g fusilli 500 g trostomaten 1 teen knoflook 250 g ricotta 15 g basilicum (bakje à 15 g) 4 el olijfolie extra vergine1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Snijd ondertussen de tomaten in vieren, verw... bekijk recept »

Romige paprikasoep met tilapia

1 zak driekleuren paprika (3 stuks) (3 stuks) 3 tomaten 2 teentjes knoflook 3 eetlepels olijfolie 1 pak soepbasis room (1 liter) 2 schaaltjes tilapiafilet (vis, a ca. 200 g) 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 ciabattab... bekijk recept »

Rijstgerecht met basilicumroomsaus

300 g pandanrijst 2 sjalotten 2 courgettes 1 prei 2 el olijfolie 1 zakje basilicum-roomsaus (45 g) 15 g basilicum 150 g gerookte zalmblokjes1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalot en snijd de co... bekijk recept »

Basilicumsaus

1 zakje verse basilicum (15 g) 200 ml slagroom 1 tl honing 150 g zachte geitenkaas, verbrokkeld 1 tl maizenaNeem de blaadjes van de basilicum en snijd ze fijn. Verwarm in een pannetje met een dikke bodem op laag vuur de slagroom, honing en geitenkaas... bekijk recept »

Mediterrane tomatensoep met kabeljauw

1 soeppakket mediterrane tomatensoep (152 g) 4 tomaten 1 schaaltje kabeljauwfilet (ca. 200 g) 1 zakje verse basilicum (15 g)Bouillonmix (zakje 1) met 1 liter water in grote pan al roerende aan de kook brengen. Tomaten en kabeljauw in blokjes snijden.... bekijk recept »

Komkommersandwich

12 sneetjes casinobrood (wit) 3 el mayonaise 1 komkommer (geschild) 8 blaadjes verse basilicum 2 bollen mozzarella (kaas, a 125 g)1. Bestrijk de sneetjes met de mayonaise. Snijd de komkommer in 4 stukken en dan in de lengte in ... bekijk recept »

Wodka-vanillegranita

1 vanillestokje 150 g kristalsuiker 2 dl wodka (slijter) 150 g frambozen 12 blaadjes basilicum1. (Kan dag van tevoren): Vanillestokje in lengte opensnijden en merg eruit schrapen. In pan 5 dl water met suiker, vanillestokje en merg aan d... bekijk recept »

Pagina 4 van 100