1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer800 ml water 1 groentebouillonblokje 300 g quinoa 2 avocado's 1 komkommer 1 bosje radijs 2 tomaten 170 g krab uit blik 1 limoen 125 g rivierkreeftjes 0.5 bos koriander QuinoaBreng het w... bekijk recept »
enkele takjes platte peterselie 200 g feta, verkruimeld 0,5 groene paprika, ontpit en in reepjes gesneden 0,5 komkommer, geschild, ontpit en in lange slierten gesneden 3 eetlepels olijfolie peper, zout 2 rode uien, gepeld en in fijne ringen gesneden ... bekijk recept »
1 komkommer (schoongeboend) 1 rode peper (zaadlijsten verwijderd) ½ bakje basilicum ((a 15 g) blaadjes grof gesneden) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 bakje roze garnalen (125 g) 1 el Japanse sojasaus (f... bekijk recept »
½ komkommer 1 kipfilet fumé (ca. 100 g) 1 zakje kant-en-klare langkorrelrijst (250 g) 1 zak rode paprika-mascarponesoep (400 ml) ⅓ zakje verse bieslook (a 25 g)1. Komkommer schillen en in lengte halveren. Met th... bekijk recept »
1 komkommer (geschild en geraspt) 1 winterwortel (geschrapt en geraspt) 4 stoneleeks (fijngesneden) 3 bolletjes stemgember ((pot), fijngehakt) 3 eetlepels azijn 2 eetlepels gembersiroop (uit pot stemgember) 500 g ... bekijk recept »
700 krieltjes ½ komkommer 2 tenen knoflook 1½ dl milde yoghurt 800 broccoli 4 steaks du boeuf 1 el verse dille1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Kook de krieltjes beetgaar met een snufje zout in ca. 8 min. Schil de ko... bekijk recept »
1 blikje maïskorrels (300 g) 6 eieren 225 g havermout (pak a 500 g) 6 eetlepels vloeibare margarine 1 komkommer 2 eetlepels mayonaise 1 eetlepel azijn 150 ml tomatenketchup1. Maïs laten uitlekken. Eieren loskloppen en maïs, ha... bekijk recept »
½ komkommer 2 el bieslook 6 el mayonaise met yoghurt 2 el olijfolie 4 gepaneerde kabeljauwburgers (koelvers) 4 zachte bruine bolletjes1. Schaaf de helft van de komkommer in de lengte in linten. Snijd de andere helft in kleine blok... bekijk recept »
300 g maiskorrels 375 g makreelfilets (blikje à 125 g) 100 ml mayonaise 1 el mosterd 1 paprika 1 komkommer 3 bosuien 75 g veldsla1. Laat de mais uitlekken. Giet de makreelfilets af, vang het vocht op, en verdeel de vis in stukjes. ... bekijk recept »
1 zak aardappels (tafel (800 g)) 2 komkommers 4 eetlepels olijfolie 1 sinaasappel (uitgeperst) 1 schaaltje kalkoenfilet (ca. 400 g) 1 theelepel kerriepoeder 2 eetlepels mosterd 1 zakje verse koriander ((15 g), fijnge... bekijk recept »