1000 recepten met komkommer
De komkommer is een eenjarige vruchtgroente die behoort tot de familie van de meloen en de courgette. De komkommer groeit aan een klimplant met grote bladeren. Aan één stengel kunnen tientallen komkommers groeien. De vrucht wordt geoogst als deze nog donkergroen is. Al rijpend verkleurt de vrucht naar geelgroen. Komkommers worden geteeld in Nederlandse kassen, waar ideale groeiomstandigheden de perfecte kwaliteit garanderen. Deze sappige vriend is door zijn frisse smaak één van de meest populaire saladegroenten in ons land. Maar je kunt er meer mee: ook stoven en bakken. Voor gebruik was je de komkommer en je snijdt een stukje van de uiteinden. Daarna kun je de komkommer zowel geschild als ongeschild gebruiken en dat op allerlei manieren: je kunt ‘m raspen, in plakjes of blokjes snijden of er met een speciale lepel kleine bolletjes uitscheppen. Wees creatief met komkommer, leuk! + lees meer300 g basmatirijst 2 el zonnebloemolie 500 g kipfilet 200 ml kraanwater 125 g boemboe ajam smoor (bakje) 300 g gesneden witte kool 1 komkommer 3 el Witte wijnazijn1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de... bekijk recept »
Kapucijnerwraps met worstjes en komkommer Terug naar zoekresultaten Zo maak je het 20 - 30 min Portie: 4 personen Moeilijkheidsgraad: eenvoudig Hoofdgerecht Overig Verhit de boter in een koekenpan, bak de uien op hoog vuur goudbruin. Dra... bekijk recept »
1 komkommer 1 rode peper 4 el kruidenazijn 2 tl suiker 3 haringen 1 pakje krokante toast olijfolie en zeezout (120 g) 1 bosuitje ((zakje 3 stuks), in schuine ringetjes) 2 el olijfolie knoflook chilipeper (flesje 250 ml)1.... bekijk recept »
280 g sushirijst 45 ml mirin 0,5 komkommer 2 norivellen 1 avocado 2 el koude saus wasabi 1 el sesamzaad 2 el teriyakisaus 1 vershoudfolie 1 sushimatje1. Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng de rijst met de... bekijk recept »
400 g zalmfilets zonder vel 6 eetlepels whisky 2 eetlepels citroensap 0,5 eetlepel poedersuiker 1 bosje anijs 6 takjes bieslook 1 komkommer 2 eetlepels ciderazijn crackers 2 eetlepels dikke verse room peper, zout1. Leg de zalm een uur in de diepvries... bekijk recept »
2 stokbroden 1 komkommer 3 bosuitjes 2 bakjes rose garnalen (a 125 g) 6 eetlepels dijonnaise (pot a 210 g) 1 zak veldsla (75 g)1. Stokbroden in de lengte halveren en iets uithollen (broodkruim wordt niet gebruikt). Komkommer ... bekijk recept »
1 pak gele rijst (325 g) 2 rode paprika's 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 2 schaaltjes tilapiafilet (vis, a ca. 175 g) 16 zwarte olijven zonder pit 1 grote komkommer 3 eetlepels knoflooksaus1. Rijst koken volgens geb... bekijk recept »
4 eetlepels boter of margarine 1½ zak aardappelballetjes (diepvries, a 450 g) 2 schaaltjes gebakken kibbeling (a ca. 250 g) 1 bakje cherrytomaten (250 g) 1 komkommer 1 bakje komkommerrauwkost in romige dressing (250... bekijk recept »
1 meergranen- of volkorenpuntje (AH Biologisch) 2 el bietenspread met feta 5 plakjes komkommers 3 plakjes tomaten 10 g rucola1. Snijd het broodje open en bestrijk met de bietenspread. Beleg met de komkommer, tomaat en een handje rucola. bekijk recept »
1 komkommer 300 g snelkookrijst (pak a 400 g) ½ zak soepgroenten (a 1 kg, diepvries) 2 pakjes surimisticks (a 150 g) 1 zakje verse dille (15 g) 1 teentje knoflook ½ pot Griekse yoghurt (a 500 g) 2 thee... bekijk recept »