Recepten met bieslook

1000 recepten met bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Bieslook is lekker in bijna elk gerecht, maar mag nooit worden meegekookt want dan verliest het zijn smaak. Het beste is om kort voor het serveren van het gerecht de bieslook fijn te snipperen en subtiel aan het gerecht toe te voegen. + lees meer

Avocadomousse

6 g gelatine (3 blaadjes) of 4 g agar-agar* 1 dl witte wijn of groentebouillon 1 avocado peper, zout wijn of citroensap paar druppels tabasco circa 16 sprietjes bieslook 1 eetl. mayonaise 1,5 dl slagroom bieslooklon aan de kook. <br />- Knijp d... bekijk recept »

Kaasenveloppen

4 plakken bladerdeeg.300 gram kaas in kleine blokjes gesneden.verse bieslook naar smaak. Leg op de plakjes bladerdeeg een paar blokjes kaas en wat fijngesneden bieslook.Vouw de plakjes dicht in de vorm van een envelop. Plak de randjes dicht met wat w... bekijk recept »

Aardappelsoep Met Gerookte Zalm

- 200 g bloemige aardappels - 500 cc melk - 1 teentje knoflook - 1 wit van prei - peper en zout - 1 laurierblaadje - 1 theelepel mosterd - 60 g gerookte zalm - 50 cc creme fraiche - 100 g gesneden bieslook Maal alles door een blender en verwarm opnie... bekijk recept »

Tapa : Salade Van Sint-jakobsvruchten

350 gram gepocheerde Sint-Jakobsschelpenzonder schelp - 200 gram gekookte tamme kastanjes - 250 gram zelfgemaakte vinaigrette - 50 gram pistachenoten - 4 gekookte artisjokbodems - krulsla - ijsbergsla - bieslook - dragon - peper en zoutU Snijd de Sin... bekijk recept »

Endibias

6 struikjes witlof 3 peren 50 gram gepelde noten 100 gram roquefortkaas 250 gram slagroom 1 citroen zout en peper blaadjes munt en sprietje bieslook voor de decoratie Roer met de mixer de kaas en de slagroom goed door elkaar, en doe er wat druppels c... bekijk recept »

Kerstomaatjes Met Pittige Kaasvulling

24 kerstomaatjes4 Amsterdamse uien100 gr geraspte Old Amsterdam of andere pittige kaas4 el mayonaise4 el pittige mosterd2 el gehakte bieslookslablaadjes om te garneren Kerstomaatjes vullen met kaasmengsel. Platte schaal beleggen met blaadjes sla. Tom... bekijk recept »

Wraphapje met garnalensalade

100 gram Hollandse garnalen 2 eetlepels fijngeknipte bieslook 2 gedroogde tomaatjes 2 eetlepels mayonaise wraps (25 cm) veldsla chilipoeder zout en peperMeng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroog... bekijk recept »

Plattekaassaus goed op groentjes,vlees en vis

70 g platte kaas 0% V.G 2 koffielepels oude mosterd zout,peper,en fijngesneden bieslookMeng de platte kaas met de twee lepels oude mosterd, kruid met peper en zout , werk af met bieslook 15 kcal p.p. bekijk recept »

Witlofsalade

500 gr witlof 100 gr mandarijntjes of sinasappel 50 gr walnoten peterselie Mayonaise peper zout Azijn bieslook MosterdMaak witlof schoon en verwijder hart dat is bitter, snij in dunne ringen. partjes mandarijn of sinasappel toevoegen. Dressing make... bekijk recept »

Witloofsalade met gerookte spekblokjes

2 stronken witloof 1 doosje gerookte spekblokjes 3 soeplepels dragonazijn bieslook of peterselie 1 klontje boter 4 zacht gekookte eierenWas en snij het witloof in fijne ringetjes, schik het in het midden van een groot bord, kook ondertussen de eitjes... bekijk recept »

Pagina 100 van 100