Recepten voor bieslook

1000 recepten voor bieslook

Bieslook

Bieslook De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika. De plant behoort tot de lookfamilie en is dus verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Dit soort planten maakt een voedselvoorraadje onder de grond aan die de winter overleeft. Hierdoor kunnen deze planten in de lente heel snel opkomen, bloeien en zaad produceren. Bieslook bloeit in juni-juli en krijgt dan rozepaarse knoppen. In België en Nederland komt nog wilde bieslook voor. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten.

Receptenzoeker

Staartvis Met Courgettes In Papillot

600 gr staartvis2 courgettes2 knoflookteentjes2 eetlepels gehakt bieslookenkele takjes tijmzout en pepereen snuifje paprikaenkele druppels citroensap De courgettes over 4 vellen aluminiumfolie verdelen; de knoflook, tijm en bieslook over de courgette... bekijk recept »

Geschnetzeltes

750 gr kalfsfricandeau 50 gr boter 125 ml slagroom 1 ui 100 ml witte wijn bieslook Snipper de ui en snijd het vlees in dunne reepjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig. Voeg het vlees toe en braad het even... bekijk recept »

Tapa : Salade Van Sint-jakobsvruchten

350 gram gepocheerde Sint-Jakobsschelpenzonder schelp - 200 gram gekookte tamme kastanjes - 250 gram zelfgemaakte vinaigrette - 50 gram pistachenoten - 4 gekookte artisjokbodems - krulsla - ijsbergsla - bieslook - dragon - peper en zoutU Snijd de Sin... bekijk recept »

Gistsoep

100 gr verse gist 1 ui l l bouillon (blokje) 15 g boter 1 el majoraan (droog) 1 el bieslook of peterselie (versgeknipt) zout en versgemalen pepernaar smaak Laat boter smelten en fruit de ui zacht in, tot ze glazig is. Voeg in stukjes verbrokkelde ver... bekijk recept »

Liptauer Schapenkaas

50 g zachte boter200 g schapenkaas1 ui (gepeld en fijngesneden)paprika/kappertjes/ansjovispasta/mosterdbieslook voor de garnering De boter schuimig roeren, de schapenkaas zeven en met de boter vermengen. De ui toevoegen, het kaasmengsel met de overig... bekijk recept »

Eiersalade

5 eierenklein sjalotje (of een halfje)mayonaise1/2 theelepel mosterdzoutpeperkerriepoederscheutje koffieroom1 eetlepel (gedroogde) bieslook. In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd... bekijk recept »

Reepjes Zalm Met Limoensaus

50 gr gerookte zalm1 dl creme-fraiche of Roomfris1 tl suiker3 el limoensaapzout en peper1/4 visbouillontablet1 el fijngeknipte bieslook (of diepvries) Snijd de zalm in reepjes. Breng de Room Fris met de suiker, het limoensap en 1/4 visbouillontablet ... bekijk recept »

Aardappelsalade

1 kilo aardappelen1 grote ui1/2 pot zilveruitjes4 teentjes knoflook250 ml zure room8 eetlepels mayonaisepaprikapoederverse bieslook (plantje)verse peterselie (plantje)peperzout - snijd de aardappelen in kleine blokjes en kook ze gaar - snipper de ui,... bekijk recept »

Witloofbootjes Met Grijze Garnaaltjes

-100 g tonijn uit blik (in eigen nat) -sap 2 limoenen -4 el mayonaise -zout -cayennepeper -2 hardgekookte eieren (gepeld en geplet) -150 g grijze garnalen (gepeld) -circa 5 a 6 witloofstronken -gesnipperde bieslook Vul hiermee de bladeren van 5 witlo... bekijk recept »

Oudjaarrecept Groentebroodje Met Garnaal

4 witte broodjes,1 stukje brie,1 stukje belegen kaas,100 g gepelde garnalen,1/8 groene en 1/8 rode paprika,8 champigons,1 ui1 klontje boter,peterselie,bieslook. Maak de groeten schoon, snij ze in juliene en fruit ze in boter,roer er de stukjes kaas e... bekijk recept »

Pagina 100 van 100

Receptenzoeker