209 recepten met fricandeau
500 varkensfricandeau zout peper 3 eidooiers 50 g geschaafde amandelen 100 g boter of margarine Voorbereiding Wrijf het stuk vlees in met zout en peper. Roer de eidooiers en de amandelen door 30 gram zachte boter. Verwarm de oven voor op 200 gr C. B... bekijk recept »
450 - 500 gram fricandeau aan een stuk (kalf of varken)liefst mooi bolrond boter 1 1/2 dl bouillon 300 - 400 gram krielaardappeltjes (voorgegaard) 3 grote uien flinke scheut rode wijn 3 eetlepels (gedroogde) tijm peper zout Fricandeau licht met pepe... bekijk recept »
Dit hebt je er voor nodig: 1 wit puntje (hard of zacht ) boter of margarine 2-3 plakjes fricandeau 2 eetlepels komkommersalade Bereidingswijze Snij het broodje open en besmeer de snijvlakken dun met boter. Leg de plakjes fricandeau op de onderkant... bekijk recept »
? 750 gr Varkensfricandeau ? ? dl olijfolie ? 2 sinaasappels ? snufje zwarte peper (versgemalen) ? 1 takje rozemarijn ? 1 teentje knoflook (geperst) ? 1 el citroensap ? snufje zout ? 2 sjalotjes (fijngehakt) ? 4 takjes tijm ? snufje zout Vo... bekijk recept »
1 kilo varkensfricandeau 1 citroen zout 1 grote ui 1 stengel bleekselderij 200 gram gedroogde abrikozen 200 gram gekonfijte dadels zonder pit 2 eetlepels zonnebloemolie 75 gram boter 2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden (oreganotijmbasili... bekijk recept »
1 appel (in kleine blokjes) 1-2 deciliter appelsap 50 g boter 750 g fricandeau 1 eetlepel kaneel 30 g rozijnen snufje zout 1. Schep in een kom de appel, rozijnen en kaneel door elkaar. Snijd de fricandeau aan de korte zijde over de hele lengte in, zo... bekijk recept »
600gr Fricandeau4 theelepels paprikapoeder1 bakje (200 gr)Champignons2 blikken gepelde tomaten2 theelepels rozemarijn2 theelepels tijmvleesbouillontablet(ten)naar smaak2 dl droge witte wijn3 teentjes knoflook1/8 liter lichtzure room (bv. "room culina... bekijk recept »
750 gr. fricandeau1 bekertje creme fraice,150 gr. katenspek3 eetl olijfolie,1 takje peterselie,tijm,zout,peper,1 ui en 2 1/2 dl cider. Fricandeau bestrooien met zout en peper. Olie in Braadpan verhitten en het vlees in ca. 10 min. rondom bruinbakken,... bekijk recept »
2 radijsjes 1 bosuitje 40 g ricotta (versgemalen) peperzout 1 mini ciabatta 2 plakjes varkensfricandeau Bereidingswijze Was en snipper de radijsjes. Maak het bosuitje schoon en snij in ringetjes. Vermeng de ricotta met de radijs en ui. Breng op ... bekijk recept »
2 kleine aubergines zout 100 g mozzarella 150 g cherry/kerstomaatjes 1 eetl. olijfolie 2 eetl. pesto 12 plakken fricandeau (vleeswaren) versgemalen peper 2 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) Voorbereiding Snijd de aubergines in dunne plakken... bekijk recept »