Recepten voor karbonade

204 recepten voor karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Receptenzoeker

Italiaanse karbonades

4 rib- (of haaskarbonades) 3 eetlepels groene pesto 4 tasty tom tomaten (in plakjes) 1 bol mozzarella ((kaas), in 4 plakken) gedroogde chilipeper uit molentje (chilivlokken) 150 ml droge witte wijn 3 eetlepels olijfoli... bekijk recept »

Karbonade met ananas-kerriesaus

4 rib- of haaskarbonades 25 g boter 1 blik ananasstukjes op eigen sap (227 g) 1 gele paprika (in stukjes) ½ eetlepel milde kerriepoeder 125 ml crème fraîche 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)1. Karbonades droogdeppen e... bekijk recept »

Bospeenhutspot met rode ui

1 bos bospeen (ca. 500 g) 4 rode uien 1 kg kruimige aardappels 50 g boter 150 ml volle melk (of kookvocht) 1 eetlepel grove mosterd 50 g geraspte pittige kaas (bijv. grana padano)1. Groen en uiteinden van bospeen snijden en... bekijk recept »

Chinees gemarineerde karbonade

50 ml sojasaus 50 ml droge sherry 4 cm verse gemberwortel (geschild en fijngehakt) 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker 1 theelepel sesamolie 4 schouderkarbonades 2 bosuitjes (in dunne ringen)1. Meng in een schaal de sojasaus... bekijk recept »

Milanese karbonade en Provençaalse puree

800 g broccoli 4 ribkarbonades 50 g paneermeel 1 ei 3 el bloem 50 g boter 160 g aardappelpuree à la minute Provençaalse kruiden (2 x zakje à 80 g) 1 citroen1. Verdeel de broccoli in roosjes. Dep de karbonades droog met keukenpapier... bekijk recept »

Perencompote

1 kg stoofpeertjes (geschild) 1 vanillestokje (zakje 1.5 g) 1 citroen (schoongeboend) 75 g rietsuiker (zak 1 kg) 1 kaneelstokje (zakje 20 g) 1 tl koek- en speculaaskruiden (potje 20 g)1. Snijd de peren in kwart... bekijk recept »

Ribkarbonade met venkel-tijmpuree

1 kg iets kruimige aardappelen 750 ml halfvolle melk 2 tenen knoflook 1 ui (grofgesnipperd) 2 venkelknollen (in partjes van 1 cm) 2 tl gedroogde tijm (potje 14 g) 2 el olijfolie 4 ribkarbonades1. Schil de aardappelen en s... bekijk recept »

Zoetzure karbonade met wortelsalade

300 g witte rijst 4 ribkarbonades zout en peper 25 ml vloeibare margarine 3 el slasaus 0,5 tl gemalen komijn 2 uien 1 in halve ringen en 1 gesnipperd 2 el rozijnen 3 winterpenen geraspt 1 pot (490 g) roerbaksaus HawaïRijst koken volgens aanwijzinge... bekijk recept »

Salsa verde

1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) ½ bakje munt ((a 15 g), alleen de blaadjes) 1 bakje platte peterselie ((20 g), alleen de blaadjes) 1 bakje koriander ((15 g), alleen de blaadjes) 1 sjalot (gesnipper... bekijk recept »

Stoofschotel met pruimen onder een deegdakje

1 kilo schouderkarbonades 3 eetlepels olie 4 pruimen ½ zakje verse tijm (a 15 g) 4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)1. Snijd het stukje bot uit de schouderkarbonades en snijd het vlees in grote dobbelstenen. Wrijf de blokjes in met... bekijk recept »

Pagina 7 van 21

Receptenzoeker