Recepten met karbonade

204 recepten met karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Karbonade uit Milaan

4 ribkarbonades 2 citroenen 2 el bloem 1 ei 6 el paneermeel 2 el olijfolie 25 g boter 4 takjes platte peterselie1. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen. Doe de bloem in ee... bekijk recept »

Karbonade met citroenjus

1 citroen (schoongeboend en gehalveerd) 4 schouderkarbonades 50 g boter 2 tenen knoflook (geperst) 1 takje rozemarijn1. Snijd een helft van de citroen in dunne plakjes en pers de andere helft uit. Bestrooi de karbonades royaal met p... bekijk recept »

Gegrilde karbonade met broccolisalade

4 grote aardappelen (kruimig, schoongeboend) 2 x 300 g broccoli (in roosjes) 3 el volle yoghurt 1 el citroensap 3 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 2 x 2 stuks ribkarbona... bekijk recept »

Gepaneerde karbonade

1 bakje platte peterselie (20 g) 2 eieren 2 tenen knoflook (fijngesneden) 4 ribkarbonades ½ pakje paneermeel (a 150 g) 100 ml zonnebloemolie 8 kleine augurken (zuur (potje 340 g))1. Snijd het blad van de peterseli... bekijk recept »

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak

1 sneetje brood 800 g varkenswangen 300 g uien 2 Westmalle Tripel of Dubbel 1 blokje vleesbouillon 800 g pastinaak in stukjes 1 eetlepel Bister L’impériale mosterd 2 eetlepels Ardeense boter AOP zwarte peper zout 1 kruidentuiltje1. Bak het vlees aan ... bekijk recept »

Surinaamse erwtensoep van tante Joos

500 g spliterwten (een nacht geweekt) 750 g ribkarbonades 250 g zuurkoolspek (aan een stuk) 1 grote ui (gesnipperd) 3 grote tomaten (in stukjes) 2 theelepels gemalen piment 2 kippenbouillontabletten 200 g rijst ... bekijk recept »

Gegrilde karbonade met knoflook-kruidendip en rijst

3 el Calvé mayonaise 1 pak witte rijst kookbuiltjes ( 2 x 125 g) 4 ribkarbonades 4 el olijfolie 2 tenen knoflook 1 zak gewassen en gesneden prei (500 g) 3 el peterselie 1 snufje zout 1 snufje peper 1 grillpan1. Bereid de rijst volgens... bekijk recept »

Prei met kaas-roomsaus en karbonade

800 g aardappels 800 g korte prei 50 g boter 4 haaskarbonades 1 pakje roomsaus (voor groente en pasta (44 g)) 1 pakje Danish blue (blauwe kaas, 100 g) ½ zakje verse peterselie (a 30 g)1. Aardappels schillen, wassen en ... bekijk recept »

Venkel met rode ui uit de wok

4 venkelknollen 1 rode ui (in dunne partjes) 100 ml witte wijn 2 takjes rozemarijn (naaldjes van takjes gerist) 3 eetlepels olie versgemalen zwarte peper1. Maak de venkelknollen schoon, snijd de onderkant en de stengels eraf en ha... bekijk recept »

Chinese karbonade

75 g basmatirijst 1 karbonade 1 theelepel vijfkruidenpoeder (Chinees) 1 eetlepel honing 1 eetlepel sojasaus 2 eetlepels olie 1 zak Chinese groentemix (250 g) zoete chilisaus (flesje)1. Rijst volgens gebruiksaanwijzing kok... bekijk recept »

Pagina 4 van 21