204 recepten met karbonade
Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.100 g verse roomkaas (met gember of ananas) 2 eetlepels verse peterselie (plat fijngehakt) 4 ribkarbonades (gemarineerd)1. Prak de roomkaas los met een vork en meng de peterselie en peper naar smaak erdoor. Snijd met een scherp mes... bekijk recept »
1 schaal trostomaten ((5 stuks), in stukjes) 6 gurkenviertel ((augurken, pot 670 g), in stukjes) 1 ui (fijngesnipperd) 3 el sladressing bieslook (fles 270 ml) 4 grote grote iets kruimige aardappelen ((zak 3 kg), schoo... bekijk recept »
4 el olie 1 tl gemalen komijn (djinten) 1 el gembersiroop (flesje 250 ml) 2 x 2 stuks ribkarbonades 2 bakjes champignons ((a 250 g), gehalveerd) 1 potje atjar tjampoer ((350 g), uitgelekt) 250 g eiernoedels1. Steek de barbe... bekijk recept »
2 x 2 stuks haaskarbonades 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 3 eetlepels balsamicoazijn 300 g rijst 1 zak panklare sperziebonen (250 g) 1 zak broccoliroosjes (300 g) 2 eetlepels verse peterselie (fijngesneden) 3 eet... bekijk recept »
50 g boter 125 g magere spekreepjes (duobakje 250 g) 1 zak gesneden spitskool (300 g) 2 x 2 ribkarbonades (op kamertemperatuur) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 tl karwijzaad (kummel) 100 ... bekijk recept »
25 gr boter 1 duopak krieltjes (700 g) 1 kropsla 3 bosuitjes 4 eetlepels sladressing balsamico (fles a 270 ml) 2 maal 2 haaskarbonades 6 eetlepels piccalilly (pot a 290 g)1. Grill voorverwarmen. In braadpan boter verhitten ... bekijk recept »
1 kg kriel (aardappelen) 6 el olijfolie 4 ribkarbonades 200 g eikenbladslamelange 3 sjalotten 2 zoete puntpaprika's 125 g original cranberry compote (Oceans Spray, pot 250 g) 50 ml kraanwater 2 takjes tijm (alleen de bl... bekijk recept »
1 bloemkool (in roosjes) 600 g vastkokende aardappelen (schoongeboend) 5 el olijfolie 2 uien (in dunne ringen) 2 eieren 4 schouderkarbonades 1 pakje gerookt ontbijtspek (125 g) 1 pak tuinboontjes (300 g, diepvri... bekijk recept »
6 el olijfolie 900 g kleine krieltjes 4 ribkarbonades 4 grote rode uien ½ ananas 1 tl gedroogde tijm 400 g gesneden snijbonen1. Verhit 2/3 van de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar. Breng op ... bekijk recept »
300 g tagliatelle 750 g prei 4 haaskarbonades 50 g boter 1 pot gusto intenso tomaat (paprika, chili) 100 g blauwaderkaas (bv. gorgonzola)1. Tagliatelle koken volgens gebruiksaanwijzing. Prei schoonmaken, in ringen snijden en in 5 ... bekijk recept »