Recepten met karbonade

204 recepten met karbonade

Karbonade

Karbonade Varken: Haaskarbonade is de meest magere karbonadesoort en is daarom ook wat duurder dan andere karbonaden. Het vlees is mooi blank van kleur. Halskarbonade is gesneden van verschillende delen: rib- en haaskarbonade (mals en mager) en hals- en schouderkarbonade (minder mager en minder mals). Een ribkarbonade heeft een ribbeentje en heet ook wel kotelet. Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte. Het vlees is vooral geschikt om langer te braden.

Varkenskarbonade Op De Kolen

1+1/2 kg haaskarbonade van elk 2.5cm dik 1 t szetjoeaanse peper grof gemalen 1 t komijnpoeder 2+1/2 vol t zout 4 e olie gegeurd met sinaasappelschil (dit maak jij door sinaasappel schil in olie aan te fruiten) 1/2 t vijfkruidenpoeder 1 t madras medi... bekijk recept »

Geroosterde lamskarbonade

Ingredi euml nten per persoon: 1 grote of 2 kleine lamskarbonade(s) 1 teentje knoflook 1-2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie peper, zout 2 ingekruiste tomaten 1 aardappelkroketje 150 gr sperziebonen Vermeng de olie met zout, peper en het fijngemaakt... bekijk recept »

Karbonades op Indonesische wijze I

4 karbonade 1 eetl ketjap Sap van 1/2 citroen Peper Zout naar smaak of bouillonblokje 2 eetl boter Smeer de karbonade in met ketjap, citroensap, peper en zout Braad het vlees in de gesmolten boter bruin, voeg wat heet water en het bouillonblokje toe... bekijk recept »

Klassieke Erwtensoep

Voor 6 personen: 400 gr spliterwten 500 gr schouderkarbonade 150 gr zuurkoolspek 1 rookworst 1 knolselderij, in blokjes 2 grote preien, in ringen 1 grote winterwortel, in blokjes 1 bos bladselderij 2 aardappels, in blokjes 2 runderbouillonblokjes rog... bekijk recept »

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

Voor 2 personen: 1 citroen 2 eetlepels citroenmarmelade 2 stuks ansjovisfilet 2 stuks haaskarbonade (à 125 gram) 2 theelepels kappertjes peper olieVerwarm de grill voor op de hoogste stand. Dep de karbonades droog met keukenpapier en bestrijk het vle... bekijk recept »

Varkenskarbonaden Met Honing

6-8 dikker snit varkenskarbonaden440 g ananas in kleine blokjeszoutpeper250 ml rode wijn40 ml honing25 ml mosterd1+1/2 e maismeel 1. Bak karbonade even op hoog vuur aan in olie tot mooi goudbruin van kleur. 2. Kruid ze nu met zout en peper en pak ze ... bekijk recept »

Varkenskarbonade Met Champignons En Kaassaus

Voor de saus:15 gram roomboter1 gesnipperde rode ui2 teentjes uitgeperste knoflook225 gram dolcelattein blokjes210 ml. slagroom2 el. versegesnipperdegemengde kruiden(basilicumbieslookpeterselie). Voor de varkenskarbonades: 4 haaskarbonades van 200 gr... bekijk recept »

GEPANEERDE KARBONADES

4 magere karbonades (iets dikker dan normaal)4 plakjes magere ham4 plakjes jonge kaaspaprikapoederpeperzout1 eibeetje melkpaneermeelboter Snij de karbonades open en doe er een plakje ham en kaas tussen. Zet de karbonade vast met tandenstokers. Bestro... bekijk recept »

Erwtensoep

Ca. 300 gr schouderkarbonadeca. 300 gr zuurkoolspek (meer als je van gekookt spek op roggebrood bij de soep houdt)1 pak spliterwten 500 gr1 flinke knolselderij liefst met blad anders 1 knol en 2 zakjes selderijblad2 preien1 rookworst2 tot 2,5 liter w... bekijk recept »

erwtensoep met chorizo

500 gr spliterwten 300 gr ham 1 st schouderkotelet(spiering) 1 snede spek 1 kleine prei fijn gesneden 1 paar stengels witte selder 1 st wortel in kleine blokjes 1 grote aardappel in blokjes 2 st laurierblad 2 st uien fijngesnipperd 150 gr chorizo in ... bekijk recept »

Pagina 15 van 21