Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Gebakken Zeeduivelmedaillons

Voor de avocado-mousse: 1 rijpe avocado1 tl dijon-mosterd3 el creme fraiche0.5 teentje knoflookcitroensapzoutpeper Voor de vinaigrette: 2 el sherry-azijn3 el maiskiemolie3 el olijfolie extra vergine1 tl dijon-mosterd1 el creme fraiche2 el bieslookzo... bekijk recept »

Zeewolf Met Rode-paprikasaus En Zwarte Tagliolini

Zwarte tagliolini.4 el.olijfolie1/2 ui gesnipperd3 teentjes knoflook,geplet450gr.rode paprika,schoongemaakt en in stukjes225g tomaten in stukkenzout en peper1 dl. groentenb. 20 gr gezouten boter,700gr zeewolf of zeeduivel in porties van ca 175 g.50 ... bekijk recept »

Baby-Lotte met cox-appeltjes en cidersaus

4 kleine lottezadeltjes van ca. 250 gr elk (Lotte = Zeeduivel) 1 kleine ui 1/2 seldertakje Boter 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm en laurier) 2 el witte wijn 4 dl room 3 el pineau de Charentes 3 cox appelen 4 bladerdeegtaartjes van boter 1 el bloem... bekijk recept »

Matelotte van vis

Voor de visfumet 1/2 kg visafval (zeetong of tarbotgraten) 1 ui 1 takje selder 1 kruidentuiltje 1.5 l water Boter Arachide- of olijfolie Voor de saus 2 uien 2 takjes selder 1/4 courgette 3 tomaten Boter of olie 1.25 dl witte droge wijn 1 kruidentuilt... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille basisrecept

1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »

Visstoofpotje

500 g visfilet (zeebaars, zeeduivel, zeebarbeel,...)400 g gemengde zeevruchten (mosselen, sint-jakobsvruchten,...)500 g vastkokende aardappelen400 g tomatenblokjes (blik)1 ui2 teentjes knoflook1 rode chilipeper8 saffraandraadjes200 ml droge, witte wi... bekijk recept »

Curry van vis en zeevruchten

0 witte rijst (voor erbij)500 g visfilet (bv. zeeduivel, zeebarbeel)8 scampi's (of grote garnalen, gepeld)2 teentjes knoflook1 kl garnalenpasta (trassi)4 lente-uien2 wortelen100 g peulen100 g diepvries erwt3 cm verse gember20 g gepelde amandelen400 m... bekijk recept »

Salade met gegrilde vis met mango

400 g vis (witte, bijv. zeeduivel, kabeljauw,...)1 mango (rijpe)3 wortelen1 rode paprika1 groene paprika0.5 prei2 rode uien1 limoensap4 el scheutjes (naar keuze)2 cm verse gember1 stengel citroengras4 el cashewnoten1 el sesamzaadarachideoliepeperzout... bekijk recept »

Vispapillot met sinaasappel

4 stukken vaste vis (witte, van 180 g, bv. zeeduivel of rode poon)2 onbehandelde sinaasappels1 onbehandelde citroen1 takje selder1 el wittewijnazijn1 el poedersuiker1 kl korianderpoeder4 el olijfoliepeperzout1. Boen de citroen en 1 sinaasappel schoon... bekijk recept »

Zeevruchtensoep met gedroogde ham

400 g zeeduivelfilet500 g venusschelpen500 g mosselen150 g gedroogde ham (in reepjes, type pata negra)350 g aardappelen1 sjalot0.5 bosje bladpeterselie350 ml room600 ml visfond1 kl venkelzaadboterpeperzout1. Schil de aardappelen en snij in blokjes. K... bekijk recept »

Pagina 27 van 29