Recepten voor wijting
135 recepten voor wijting
Wijting
± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.
Receptenzoeker
BOUILLABAISSE
¾ l water 1 wijting ½ pakje soepgroenten 1 laurierblad 4 peperkorrels zout 3 el citroensap 1 dl witte wijn 500 g aardappelen 1 ui 2 tomaten 400 g diepvries koolvisfilet 25 g margarine 1 pakje tomatencrèmesoep 150 gekookte mosselen 5... bekijk recept »
Bouillabaisse
2 kg verschillende soorten vis (wijtingpoonschelviszeeduivel) Wortel peterselieprei 2 glazen droge witte wijndunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel1 venkelknol2 uiten2 tomatensafraan2 teentjes knoflook1dl olijfolieP&Z+- 20 gare mosselen4... bekijk recept »
Bouillabaisse Uit Marseille
-1 kg gemengde visfilets (kabeljauwwijtingpoonzalmforelvictoriabaarspladijsfilet of zeepaling) -100 gram gepelde grijze garnalen -2 sjalotten -2 teentjes knoflook -1 prei -2 vleestomaten -4 el olijfolie -1 blikje tomatenpuree -1 glas witte dr... bekijk recept »
Bouillabaisse
1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »
Bouillabaisse
2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »
Vissoep (bouillabaisse)
2 kg vissoorten: bv staartvis,makreelwijtingschelviskabeljauw enz.. 1 1/2ltr water1 liter witte droge wijn1 glas cognac4 uien1 wortel1 groentenruiker4 tomatenzoutpepersaffraan2 knoflookteentjes2 sjalotenolijfolie1/2 a 1 kg mosselen100 a 200 gr gepeld... bekijk recept »
Bouillabaisse
1 kg vis (bijv.kabeljauw,zeeduivel,rode poon,wijting) 200 g ongepelde garnalen of 8 gamba's 1 prei 3 uien 1 grote winterwortel 12 el olijfolie 5 takjes peterselie schil van i goed schoongeboende sinaasappel 2 laurierblaadjes enkele peperkorrels 2 1/2... bekijk recept »
Bouillabaisse
1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzebaars) 1 liter visbouillon1/2 liter droge witte wijnzoutpeper1 ui1/2 prei500 gr rijpe tomaten4 etl olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl rozemarijn (evt gedroogd)1 tl tijm (evt gedroogd)1 envelopje s... bekijk recept »
Bouillabaisse
2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »
Bouillabaisse Van De Noordzee
800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »