Recepten voor wijting

135 recepten voor wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Receptenzoeker

BOUILLABAISSE

¾ l water 1 wijting ½ pakje soepgroenten 1 laurierblad 4 peperkorrels zout 3 el citroensap 1 dl witte wijn 500 g aardappelen 1 ui 2 tomaten 400 g diepvries koolvisfilet 25 g margarine 1 pakje tomatencrèmesoep 150 gekookte mosselen 5... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 kg verschillende soorten vis (wijtingpoonschelviszeeduivel) Wortel peterselieprei 2 glazen droge witte wijndunne schil van een goed afgeborstelde sinaasappel1 venkelknol2 uiten2 tomatensafraan2 teentjes knoflook1dl olijfolieP&Z+- 20 gare mosselen4... bekijk recept »

Viscurry Uit De Magnetron

30 g boter 1 fijngesneden ui 1 knoflookteentje 2 theelepels zacht kerriepoeder 1 eetlepel mangochutney 1 blikje fruitcocktail 400 g gekruide visfilets (vb wijting of tongschar) Laat de boter smelten in de microgolfoven en voeg de ui en het knof... bekijk recept »

Bouillabaisse Uit Marseille

-1 kg gemengde visfilets (kabeljauwwijtingpoonzalmforelvictoriabaarspladijsfilet of zeepaling) -100 gram gepelde grijze garnalen -2 sjalotten -2 teentjes knoflook -1 prei -2 vleestomaten -4 el olijfolie -1 blikje tomatenpuree -1 glas witte dr... bekijk recept »

Bouillabaisse

1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 l visbouillon 2500 g vis en hele schaaldieren olijfolie gesnipperd ui venkelgroen 3 geplette teentjes knoflook 1 laurierblad 3 ontvelde gehakte tomaten 1 takje tijm 1 takje bonenkruid 1 bosje peterselie 1 sinaasappelschil zonder wit 1 plukje saffra... bekijk recept »

Vissoep (bouillabaisse)

2 kg vissoorten: bv staartvis,makreelwijtingschelviskabeljauw enz.. 1 1/2ltr water1 liter witte droge wijn1 glas cognac4 uien1 wortel1 groentenruiker4 tomatenzoutpepersaffraan2 knoflookteentjes2 sjalotenolijfolie1/2 a 1 kg mosselen100 a 200 gr gepeld... bekijk recept »

Bouillabaisse

2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »

Visrolletjes

2 rolletjes witte vis (tongwijting enz...) 3 tomaten 1 sneetje rauwe ham 1 koffielepel wijnazijn 1 el ketchup enkele blaadjes basilicum wat preischeuten peper en zout Snij de tomaten in stukken en kook ze tot moes in wat water. Duw vervolgens door ee... bekijk recept »

In As Gebakken Vis

Vissen - grof zout - vetvrij papier - boter - oude kranten. (in Scandinavie gebruikt men vanzelfsprekend de vissen die men zelf uit de meren haalt. Je zou er forel voor kunnen gebruiken of in moten gesneden zalmof andere zeeviszoals makrelenwijting o... bekijk recept »

Pagina 6 van 14

Receptenzoeker