Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Bouillabaisse

2 uien - 2 teentjes knoflook - 1 venkelknol - 2 kruimige aardappels - 100 gram wortels - 0,5 dl Bertolli olijfolie classico - 1 eetlepel tomatenpuree - 0,5 envelopje saffraan - stukje sinaasappelschil - 1 laurierblad - 1 takje tijm - 4 tom... bekijk recept »

Bouillabaisse Van De Noordzee

800 g vis en schelpdieren 200 g gepelde garnalen 2 preiwitten visfumet 1 stengel bleekselderij zonder blad 3 uien 1 venkelknol knoflook 2 draden saffraan peper zout 1/4 blikje tomatenpuree of tomaat 50 g olie of boter 1 fles droge witte wijn Gebruik ... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »

Visserssoep

900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem, schoongemaakt en in niet te grote stukken. 2 uien, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, ontveld en gehakt 1 eetlepel olie Takje verse tijm 1 laurierblaadje 2 stukjes dungeschaafd... bekijk recept »

Vislasagne met broccoli, tuinkruiden en aardappele

300 g broccoliroosjes 600 g nieuwe aardappelen 300 g verse tuinkruiden 500 g vaste visfilets (griet, wijting) 200 g Meesterlycke ham 2 dl verse roomPocheer de in plakjes gesneden aardappelen en de broccoliroosjes apart gaar in kokend gezouten water. ... bekijk recept »

Vis op Provençaalse wijze in folie

voor 2 personen: 370 gr vis (schelvis of kabeljauw of wijting) 2 tomaten (+/- 200 gr) 1 ajuin (+/- 75 gr 50 gr champignons 150 gr paprika (2/3 groen, 1/3 rood) Peterselie Peper en (indien toegelaten zout) Eventueel 1 knoflookteentjeVerdeel de visfile... bekijk recept »

Visbrochette

voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »

Provencaalse Vispakjes

4 mooie visfilets(wijtinggrietkabeljauw..)zoutpepergehakte dilleprovencaalse kruidenmengeling4 sjalotten250 g champignons4 vleestomaten1 glas droge witte wijnsap van 1 citroen100 g boter Leg de visfilets op de alu-folie en kruid met peper, zout en pr... bekijk recept »

Provencaalse Vissoep

2 el. olijfolie -2 uienin snippers -1 teentje knoflook -1 venkelknol -500 gr. tomaatgepelde -1 l. visbouillon -1 glas wijnwitte -1 takje tijm -1 blad laurier -500 gr. visfilet -100 gr. mosselgekookte -1 stokbroodwit -Peterselie Neem voor ... bekijk recept »

Vispotje In De Romertopf

Visfilet (kabeljauwwijting,...) zeevruchtenmengeling room ajuin champignons krielaardappeltjes kerrie look Maak een mengeling van de champignons in blokjes, de aardappeltjes in blokjes, gesnipperde ajuin, geperste look, een beetje olijfolie en het ke... bekijk recept »

Pagina 7 van 14