Recepten met wijting

135 recepten met wijting

Wijting

Wijting ± 35 cm. Dit visje is niet voor de poes! Wordt veel gebruikt voor lekkerbekjes en tegenwoordig ook voor kibbeling.

Padang sambalmie met visreepjes

350 g visfilet (bijv. wijting, koolvis of roodbaars) 800 g bahmigroentenpakket Ketjap Manis 0.5 zak (250 g) Mie nestjes Sambal Oelek Wok OlieBreng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap manis) aan de kook. Voeg de mie toe, kook ... bekijk recept »

Zeevruchtensoep uit Galapagos

1250 gram makreel,wijting of schelvis1500 gram mosselen200 gram gepelde scampis6 grote krabscharen30 gram olijfolie3 fijngehakte uien200 gram venkel en julienne (reepjes) gesneden4 geplette knoflooktenen1 takje thijm2 laurierblaadjes5 zwarte peperkor... bekijk recept »

Vispakjes met griet

voor 2 personen: 2 grietmoten (ca. 200 g stuk), (kan ook met wijting, schelvis, kabeljauw...) 2 wortelen, in schijfjes gesneden 2 stronkjes witloof 1/2 venkel, in reepjes gesneden 1 tomaat, ontpit en in plakjes gesneden zout en versgemalen peper Noil... bekijk recept »

Spinaziesalaatje met zalm

Voor 4 personen: 4 eieren 2 toefjes dille 4 citroenschijfjes zout 500 g verse zalm (2 moten) 250 g bladspinazie 3 sjalotten 4 eetlepels Dijonmosterd 6 eetlepels olieDe eieren hard koken, spoelen onder koud water, pellen en laten afkoelen. Een halve l... bekijk recept »

Aigo Saou (Provencaalse Vissoep)

1 kg in moten versneden vis (roodbaarswijtingzeewolf.) 1 l fumet getrokken van vis afval 1,5 soeplepel olijfolie 2 gepelde en geplette teentjes knoflook 1 in ringen gesneden ui 250 gr geschilde en in blokjes gesneden aardappelen 125 gr vlees van toma... bekijk recept »

Mediterrane vissoep met rouille

600 g gemengde visfilets zoals zeewolf, roodbaars, tilapia, rode mul, zeeduivel, wijting, koolvis 2 teentjes knoflook geperst 1 eetlepel tijm fijngehakt 3 eetlepels olijfolie 1 ui in ringen 1 stengel bleekselderij in boogjes 1 wortel in plakjes 1 ven... bekijk recept »

Gefillte Fisch

Voor de bouillon:2 worteltjes in plakjes (je hebt voor de garnering minstens 16 plakjes nodig)1 ui in ringen1 of 2 vissenkoppen (geen vette)2 tl zout1-3 tl suiker1/4-1/2 tl witte peper of 6 peperkorrelsVoor de visballetjes:1 middelgrote uit2 eieren2 ... bekijk recept »

Vissoep

6 eetlepels slaolie of andere olie1 grote fijngesnipperde ui1 teentje knoflook uit de knijper100grrijst1 kleine selderieknol1-2 dunne preien2-3 worteltjes1 kleine venkelknol750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot... bekijk recept »

Zeemansomelet

300gr:panklare wijtingschelvis of kabeljauw1/2 grofgehakte uienkele takjes peterselie of selderiezout2 teentjes knoflook uit de knijper1dl:maisolie of zonnebloemolie5 eetlepels kookroom of koffiemelkaromapeper uit de molen5 eieren30gr:boter Controlee... bekijk recept »

Pikante Vissalade

300 g deegwaren (conchiglie of schelpen) 300 g wijting of zeetong een klein inktvisje 200 g scampi's 16 mosselen 1 pikante peper 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 dl olijfolie het sap van een citroen zout De vis, het... bekijk recept »

Pagina 11 van 14