Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Cannelloni met tong, gamba's en witte wijnsaus

4 lasagnevellen 8 zeetongfilets 4 gamba's, gepeld en rauw 2 eiwitten 100 g zalmfilet Peper Zout 2 preien 4 groene asperges 2 sjalotten, gesnipperd 1 glas witte wijn 200 ml visfumet 300 ml room 60 g boter1. Kook de lasagnevellen 4 à 5 minuten. Ne... bekijk recept »

Gratin van tong met schorseneren- en champignonstoemp

200 g schorseneren, geschild, gespoeld en in blokjes het sap van 1 citroen600 g bloemige aardappelen, geschild en gekookt4 El ricotta1 sjalot, fijngesnipperd15 g boter200 g champignons, in schijfjes200 ml vloeibare room400 g tongfilets paneermeel zou... bekijk recept »

Tong op z'n Oostends met pommes duchesse

12 tongfilets (kleine, 400 g in totaal)500 g mosselen150 g grijze garnalen800 g aardappelen1 stengel selder1 ei1 ui2 preien2 el gehakt peterselie6 sprietjes bieslook1 takje verse tijm1 blaadje lauriercitroensap100 ml witte wijn300 ml visbouillon100 m... bekijk recept »

Tong met maderasaus en gegratineerde puree

1 rundertong 3 liter water bis 2/3 mehr 1 groentetuiltje (prei, selder, wort; el, ui) 1 peper 1 zout 1 tijm 1 laurier ----SAUS---- 50 gm bloem 50 gm boter 1/2 liter bouillon 1 doos champignons 1 eierdooier 4 eetlepel(s) madera 1 peper 1 zout ----PU... bekijk recept »

Tong-zalmrolletjes Met Kreeftensaus

26 tong-zalmrolletjes(diepvries) 40 springkrab-staartjes(diepvries) 400 gram gerookte zalm 6 deciliter droge witte wijn 12 eetlepel kreeftensoep 300 gram mascarpone kaas Sap van 1 limoen peper en zout Garnituur: 600 gram broccoli-roosjes 2 eetlepel ... bekijk recept »

Terrine van tong en zalm met groene saus

600 gr tongfilet500 gr verse zalmfilet3 eiwitten20 cl mageren room10 roze peperbolletjeszout en peper[color=blue:cdee4609f7]**Voor de saus:[/color:cdee4609f7]1 ui1 prei2 thl olijfolie10 cl magere melk1 el maiszetmeel12 cl magere room1 zakje veldsla- ... bekijk recept »

Torentjes van tong en spinazie op tomatengarnituur

4 grote hondstongfilets (diepvries) 100 g bladspinazie (los diepgevroren) 1 kopje tomatenblokjes 1 sneetje gerookte zalm 100 g zure room 1 eetl. boter 2 eetl. Noilly Dry (droge vermout) 1/2 blokje tuinkruidenbouillon nootmuskaat peper en zou... bekijk recept »

Verliefde tong filets

Voor 2 personen: 200-300 g tongfilets zout en peper 1 ui in ringen 75 ml witte wijn 2 el boter 250 g champignons in plakjes gesneden 1 el bloem 1 eigeel 2 el slagroom peterselie 1 citroen (in parten gesneden)Bestrooi de tong met zout en peper. Leg ze... bekijk recept »

Gebakken tong met mosterd en spinazie

voor 6 personen : 3 grote zeetongen (vraag aan je visboer om de tongen te fileren) 400 gr jonge spinazie 2 dl vleesnat (ingredienten en bereiding volgen hieronder) 150 gr boter 3 eetlepels olijfolie 2 tenen look zout zwarte peper 2 eetlepels mosterd ... bekijk recept »

Gepocheerde Tong In Witte Wijnsaus

Voor 4 personen: 4 gefileerde tongen 500 ml visbouillon (op basis van een bouillonblokje) 1 allesbinder 50 ml droge witte wijn 1 mosterd 1 zout 1 peperSpoel de tongfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Breng de bouillon aan de kook. Leg de ... bekijk recept »

Pagina 7 van 27