Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Wildpaté

500 g vlees van wild (haas, fazant, duif,...) 500 g vers spek 15 g zout 2,5 g peper 3 eieren 10 cl cognac 1 g vierkruidenpoeder (peper,nootmuskaat,kruidnagel,gember) 1 dl demi-glace van kalf 125 g sjalot tijm laurier klontje boter 100 g pistachen... bekijk recept »

ballotin van zeetong, groene kool

1/2 kg tongilets, gefileerd groene kool beukenzwam lardo di collonato groene sla 350 g vastkokende aardappelen (nicola) 100 cl melk 35 g boter 50 cl kookvocht van de aardappel espuma fles 2 gaspatronen peper zout sjalot eekhoorntjesbrood rode wi... bekijk recept »

Scampi's en pangasiusrolletjes met pastis en knapp

voor 4 personen : 1 zakje diepgevroren scampi's 2 pangasiusfilets (180 g/stuk) 1 courgette (300 g) 2 wortelen (230 g) 5 cl pastis 20 cl room 1 bokaal visfond (19 cl) 1 sjalot 1 afgestreken eetlepel bloem 2 eetlepels olijfolie zout en peper fijngesned... bekijk recept »

Tongrolletjes met prei en 5 minuten saus

Voor 4 personen: 8 filets van tong. (ca 700 gram) 2 middelgrote preien, schoongemaakt 1 eetlepel zeetzout (grof gemalen) 4 witte peperkorrels (gekneusd) 1/2 laurierblaadje (verkruimeld) 4 peterseliestelen grof gesnipperd zout en witte peper uit... bekijk recept »

Paaskoekjes met lemon curd

50 gr poedersuiker 110 gr roomboter op kamertemperatuur 1 eidooier op kamertemperatuur 25 gr maizena 150 gr bloem 100 gr lemon curd1. Start met de oven voor te verwarmen op 180 graden en zet alle afgewogen ingrediënten klaar.2. Klop de boter romig ... bekijk recept »

Italiaanse Vistaart

Taartdeeg: 225 g bloem gezeefd120 g ongezouten botersnufje zout4 eetl. koude melk. Vulling: 120 g visfilets (scholtong of kabeljauw)225 g gekookte garnalen120 g schoongemaakte krab1,4 dl witte wijn1,4 dl waterwat stukjes rode peperzoutpeper2 eetl. bo... bekijk recept »

Lillose zeetong

Voor 4 personen: 4 grote zeetongen of pladijzen 1 kg mosselen 2 citroenen 1 selder 2 uien 250 g boter 2 eigelen 100 g peterselie zout, peper 1 dl room 1 dl water 80 g bloemJe kan de mosselen op twee manieren bereiden. Volgens de moderne methode laat ... bekijk recept »

Welke wijn bij welk gerecht

Recept: Welke wijn bij welk gerecht --> --> menu recepten --> laatste --> per categorie --> alfabetisch --> zoeken extra --> links --> gastenboek --> info Welke wijn bij welk gerecht100 gerechten en de wijn die ze nog lekkerder maakt. Alfabetisch vol... bekijk recept »

Pagina 27 van 27