268 recepten met tong
Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.3 el. olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 teentjes knoflookgeperst4-5 tomatenontveldin blokjes1 dl. droge witte wijn1? l. visbouillon(van tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1? dl. slagroom20... bekijk recept »
3 el. olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 teentjes knoflookgeperst4-5 tomatenontveldin blokjes1 dl. droge witte wijn1? l. visbouillon (van tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1? dl. slagroom2... bekijk recept »
8 tong- of tongscharfilets zoutpeper 24 grote basilicumblaadjes 4 gedroogde tomaten fijngesneden 200 g verse zalmfilet in 8 repen 4 el pesto. voor de tomaten-sjalotjessaus: 2 el boter of margarine 2 sjalotjes fijngesneden 2 dl visbouillon (van table... bekijk recept »
3 el olijfolie3 sjalotjesin dunne ringen2 tenen knoflookgeperst4-5 tomatenontveld en in blokjes1 dl droge witte wijn1,25 liter visbouillon (tablet)1 blaadje laurier2 takjes tijm2 venkelknollenin kleine blokjes1 wortelin kleine blokjes1,5 dl slagroom2... bekijk recept »
6 eetlepels slaolie of andere olie1 grote fijngesnipperde ui1 teentje knoflook uit de knijper100grrijst1 kleine selderieknol1-2 dunne preien2-3 worteltjes1 kleine venkelknol750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot... bekijk recept »
2 of 4 grieten van elk 450 g (schoongemaakt) zout 3 lepels bloem 150 g boter 3 lepels zonnebloemolie 6 lepels mayonaise 4 lepels magere yoghurt 2 lepels gehakte augurk 1 lepel gehakte peterselie 1 lepel gehakte bieslook peper citroensap worcestershir... bekijk recept »
2 sjalotjes 200 gram venkel 2,5 dl. droge witte wijn 4 dl. visbouillon 4 dl. slagroom gemengd met 1 theelepel maizena zout en versgemalen peper 150 gram zalmfilet 150 gram filet van wittebv. tongschol of schelvis 100 gram garnalen boter of olijfolie ... bekijk recept »
500 gram visafval (koppen gratenbij voorkeur van kabeljauwtarbot of tong) 2 el Olie 1 ltr. water 1 dl. witte wijn 1 kleine ui een stukje (ca. 1/2 ) prei 1 kleine winterwortel 2 takjes selderij 1 laurierblaadje peper zout Verhit de olie in een pand e... bekijk recept »
8 dunne plakjes verse zalmfilet.8 filets van tong of slibtong. Voor de vulling: 250 gram gefileerde schelvis of griet. 1 ei. 2 1/2dl slagroom. zout peper. 50 gram gehakte groen pistaschepitten. Voor de saus: 1 zakje Hollandaise saus. 75 gram boter. 1... bekijk recept »
1 kilo visfilet (mix van zalmkabeljauwtong enz.) 1 deciliter droge witte wijn 1 ui 2 sjalotjes 1 beker crème fraîche (125 ml) 2 eierdooiers 2 eetlepels fijngeknipte dille zoutversgemalen peper 1/2 eetlepel boter paneermeel Doe de vis met d... bekijk recept »