Recepten met tong

268 recepten met tong

Tong

Tong Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.

Tongfilet Met Krabsaus

12 tongfilet 2 wortels 1 ui 1 laurierblad 10 peperkorrels 2 tomaten 2 aardappelen 4 krabbenpoten 50 gr. bloem 0.1 dl. bockbier 2.5 dl. witte wijn 1 dl. room 2 l. frituur-olie 1 el. kappertjes 1 plakje courgette 2 takjes versegehakte pet... bekijk recept »

Tongfilet Gevuld Met Schaal- En Schelpdieren In Een Witte

-1 gefileerde tong van 600 gr. of groter -8 coquilles van minstens 40 gr. per stuk -12 gamba'sgepeld en ontdaan van darmkanaal -12 oesters (het vocht gebruikt u voor de saus) -takje verse dille -doperwtjes -olie -peperzout Ingredienten saus: -2 dl. w... bekijk recept »

Zeeduivel met witlof

Voor de visfumet 3 a 4 uien Boter Visgraten (bij voorkeur van tarbot, tong of zeeduivel) 3 dl witte wijn 7 dl water Tijm Laurier Peterseliestengels Groen van een halve groene selder 6 geplette peperbollen 1/2 citroen Voor de zeeduivel 12 struikjes wi... bekijk recept »

Visbouillon

500 gram visafval (koppen gratenbij voorkeur van kabeljauwtarbot of tong) 2 el Olie 1 ltr. water 1 dl. witte wijn 1 kleine ui een stukje (ca. 1/2 ) prei 1 kleine winterwortel 2 takjes selderij 1 laurierblaadje peper zout Verhit de olie in een pand e... bekijk recept »

Vispate

8 dunne plakjes verse zalmfilet.8 filets van tong of slibtong. Voor de vulling: 250 gram gefileerde schelvis of griet. 1 ei. 2 1/2dl slagroom. zout peper. 50 gram gehakte groen pistaschepitten. Voor de saus: 1 zakje Hollandaise saus. 75 gram boter. 1... bekijk recept »

Gebakken Griet

2 of 4 grieten van elk 450 g (schoongemaakt) zout 3 lepels bloem 150 g boter 3 lepels zonnebloemolie 6 lepels mayonaise 4 lepels magere yoghurt 2 lepels gehakte augurk 1 lepel gehakte peterselie 1 lepel gehakte bieslook peper citroensap worcestershir... bekijk recept »

Gestoomde Visrolletjes

8 tong- of tongscharfilets zoutpeper 24 grote basilicumblaadjes 4 gedroogde tomatenfijngesneden 200 g verse zalmfiletin 8 repen 4 el pesto voor de tomaten-sjalotjessaus: 2 el boter of margarine 2 sjalotjesfijngesneden 2 dl visbouillon (van ta... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce

1 1/2kg vis (bv tongzeeduivelbaars sardines en of makreel)5 teentjes knoflook750gr tomaten3 eetl. fijne peterselie 3 1/2 dl drge witte wijn500gr mosselen (levend)3/4dl olijfolie1 grote ui (fijn)2 spaanse pepers(fijn)4 st. jacobsschelpen8 gamba'swater... bekijk recept »

Schelpen Van Fijne Kalfsragout Met Eikenzwammen (shiitake)

300 gr gekookte kalfstong175 gr gekookte kalfshersenen250 gr gekookt kalfsvlees40 gr boter50 gr bloem5 dl kalfsfond100 gr gestoofde in stukjes gesneden eikenzwammen (shiitake)2 eierdooiers2 el koude melkcitroensap1 el witte wijnpeper en zoutworcester... bekijk recept »

Bouillabaisse

750 gram zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gram garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zou... bekijk recept »

Pagina 24 van 27