268 recepten met tong
Van alle Noordzeevissen is dit de meest geliefde. Heeft een werkelijk voortreffelijke smaak. Iemand die zegt geen vis te lusten zou eens met tong moeten beginnen! Afmeting meestal 30 tot 50 cm. Kan nog steeds niet gekweekt worden omdat de tong uiterst kieskeurig is in zijn voedsel; maar men is druk doende. Kan op alle manieren bereid worden.Voor de visfumet 3 a 4 uien Boter Visgraten (bij voorkeur van tarbot, tong of zeeduivel) 3 dl witte wijn 7 dl water Tijm Laurier Peterseliestengels Groen van een halve groene selder 6 geplette peperbollen 1/2 citroen Voor de zeeduivel 12 struikjes wi... bekijk recept »
1/2 soepkip 2 uien 2 preien 1 kleine selderijknol 4 wortelen 1 1/2 liter water Peper Zout Tijm Laurier 250 gr visgraten (van tong en tarbot) 1/2 liter droge witte wijn 250 gr kikkerbillen 100 gr tomatenpuree 150 gr rundergehakt 4 eiwitten 1/2 dl Past... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (2 cm dik) 2 el boter 2 citroenen 500 g spinazie zout en peper naar smaak dille mosterdsaus: 30 g bloem 30 g boter 3 dl melk Spoel de vis goed af onder stromend water, de vis wordt geporcheerd: laat in een liter water eerst visgra... bekijk recept »
250 g tong250 g kabeljauw250 g koolvis250 g tarbot3 courgettes1 aubergine3 tomaten1 gele paprika1 ui1 mespuntje cayennepeperolijfolie3 el citroensap1 doosje saffraanpoeder3 teentjes knoflook0.5 kl komijnpoeder1 takje tijm1 blaadje laurierpeperzout1. ... bekijk recept »
4 zeetongfilets250 g zeeduivel250 g zalmfilet250 g mosselen100 g garnalen1 wortel2 takjes selder250 g champignons (in partjes)100 g geraspt kaasscheutje melkscheutje room100 ml witte wijncitroensap (van 1 citroen)1. Verwarm de oven voor op 180°C.... bekijk recept »
8 tongfilets1 scheut truffeltapenade250 g champignons (gehakt)1 sjalot (gehakt)100 ml droge, witte wijn100 ml visbouillon200 ml room100 g grijze garnalen400 g aardappelen (gekookt)200 g knolselder (gekookt)3 eidooiersnootmuskaat50 g boterpeperzout1. ... bekijk recept »
100 g peulerwtjes 100 g jonge worteltjes 6 lente-uitjes 12 kerstomaatjes klein bosje kervel (ca. 10 g) 4 el Amora Fijne Kruiden vinaigrette 4 kleine tongfilets 2 el Solo Vloeibaar 1 zakje Calvé krokante korstjes1. Maak de peulerwtjes, worteltjes... bekijk recept »
1 3 à 4 kg pompoen 2 witten prei dille of platte peterselie 2 uien 1 teentje knoflook 2 takjes witte selder 200 g boter 3 laurierblaadjes 3 l visfumet 1 l water 4 filet tong 200 g garnalen 4 tomaten 2 dl room 1 el gehakte kervel 1 el ge... bekijk recept »
4 grote scampi 5 tongfilets (of andere platte vis) 1 eiwit 0,25 l koude room pezo 4 of 8 grote spinaziebladeren 4 prikkers olijfolie 4 takjes dille bieslook 1 glas witte wijn 2 dl visfumet 150 gr melkerijboter 1 blokje visbouillon1. Ontdooi de vi... bekijk recept »
1 St Lotte (In 4 stukken delen) 2 moten zalm ( 1/2 moot p/p) 4 st St Jacobsschelpen 4 grote scampi's ( 1p/p) 8 filets tong (2 opgerolde filets p/p) 2 filets griet (1/2 filet p/p) 20 cl slagroom 4 cc Ricard 1 staal prei 2 st ajuin 2 grote wortelen... bekijk recept »