Recepten voor tarbot

107 recepten voor tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Receptenzoeker

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus

100 g boter truffelschilfers 3 cl droge vermout 1 gehakte sjalot 10 cl gevogeltebouillon 12 groene asperges peper 800 g tarbotfilets zout1. Giet de truffelschillen af en vang het vocht op. 2. Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes

500 g tarbotfilet 3 kleine courgettes 1 citroen 3 soeplepels olijfolie 2 soeplepels olijfolie met citroen 1 handvol basilicumblaadjes vijfbessenpeper en zout1. Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laa... bekijk recept »

Saltimbocca van tarbot

5 bloemig kokende aardappel4 tarbotfilets (van 150 g)4 plakjes parmaham2 wortelen250 g broccoli3 gedroogde tomaten (op olie)boter2 el citroensap (waarvan 2 el voor de vinaigrette)5 el olijfolie (voor de vinaigrette)1 el basilicum (gehakte)0.5 teentje... bekijk recept »

Tarbot Met Tijmsaus

4 kleine tarbot 2 dl. visbouillon 150 gr. koude boterin klontjes 1 takje tijm Zout Peper Bereidingswijze Verhit de visbouillon. Pocheer de tarbot gedurende circa 10 minuten in de hete visbouillon. Breng in de tussentijd de visbouillon met de tij... bekijk recept »

Tarbot, Gegratineerd

Ca. 80 gr. tarbot per persoon Dijon-mosterd 3 witte boterhammen Bereidingswijze Smeer de tarbot aan de graatzijde licht in met wat Dijon-mosterd. Neem de witte boterhammen en snij de randjes eraf. Rasp ze door een (bol)zeef. Leg de tarbot met de most... bekijk recept »

Tarbot met spinazie en gepocheerd ei

4 tarbotfilets 180gr elk 200gr spekblokjes 800gr aardappelen 400gr jonge bladspinazie 1 sjalot gesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 el gehakte bladpeterselie dille 4 eieren 4 eidooiers sap 1/2 citroen 50ml witte wijn 100gr boter melk a... bekijk recept »

Tarbot met champignonspuree en gestoofde sla

8 bloemige aardappelen zilveruitjes (uit bokaaltje) 8 champignons scheutje witte wijn busseltje bieslook 1. Puree2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze nadien even drogen op het vuur. Pureer de aardappel en meng er een k... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met kreeftenbearnaise

500 g aardappelen800 g tarbotfilethandvol krulsla10 el sjalot (gesnipperd)4 eidooiers250 g boterketchup2 dl witte wijn1 dl schaaldierenfond1 dl witte wijnazijn0.5 el kervel (gehakt)handvol dragon (fijngesnipperd)1 el dragon (gehakt, voor de saus)1 el... bekijk recept »

Tarbot op z'n Thais

4 tarbotfilets (van 150 g)2 limoenen1 dl kokosmelk2 el olie3 dl visbouillon4 blaadjes basilicum (Thaise)2 stengels selder2 stengels citroengras3 groene Spaanse pepers3 rode Spaanse peperszout1. Spoel het citroengras, de selder en de groene Spaan... bekijk recept »

tarbot in zoutkorst met béarnaisesaus

1 mooie tarbot grof zout 6 eieren dragon, peterselie, kervel 250 g boter witte wijn azijn1. strooi de helft van het grof zout in een ovenschotel (ongeveer 1,5 cm dik)2. besprenkel met wat water. leg de vis in zijn vel (maar de uitgewanden eruit geh... bekijk recept »

Pagina 1 van 11

Receptenzoeker