Recepten voor tarbot

107 recepten voor tarbot

Tarbot

Tarbot 'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.

Receptenzoeker

Duo van tarbot en asperges, truffelsaus

100 g boter truffelschilfers 3 cl droge vermout 1 gehakte sjalot 10 cl gevogeltebouillon 12 groene asperges peper 800 g tarbotfilets zout1. Giet de truffelschillen af en vang het vocht op. 2. Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes

500 g tarbotfilet 3 kleine courgettes 1 citroen 3 soeplepels olijfolie 2 soeplepels olijfolie met citroen 1 handvol basilicumblaadjes vijfbessenpeper en zout1. Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laa... bekijk recept »

Saltimbocca van tarbot

5 bloemig kokende aardappel4 tarbotfilets (van 150 g)4 plakjes parmaham2 wortelen250 g broccoli3 gedroogde tomaten (op olie)boter2 el citroensap (waarvan 2 el voor de vinaigrette)5 el olijfolie (voor de vinaigrette)1 el basilicum (gehakte)0.5 teentje... bekijk recept »

Tarbot Met Tijmsaus

4 kleine tarbot 2 dl. visbouillon 150 gr. koude boterin klontjes 1 takje tijm Zout Peper Bereidingswijze Verhit de visbouillon. Pocheer de tarbot gedurende circa 10 minuten in de hete visbouillon. Breng in de tussentijd de visbouillon met de tij... bekijk recept »

Tarbot, Gegratineerd

Ca. 80 gr. tarbot per persoon Dijon-mosterd 3 witte boterhammen Bereidingswijze Smeer de tarbot aan de graatzijde licht in met wat Dijon-mosterd. Neem de witte boterhammen en snij de randjes eraf. Rasp ze door een (bol)zeef. Leg de tarbot met de most... bekijk recept »

Gegrilde tarbot met tempura van paling

600 g tarbotfilets peper en zout 200 g aardappelen 1.5 dl light room extra vergine olijfolie 0.5 eetlepel wasabi 2 limoenen 1 paling 3 sjalotten 1 dl witte wijn 1 dl gevogeltefond 1 dl visfond Solo 1 komkommer 4 eetlepels korianderblaadjes 0... bekijk recept »

Flan van tarbot en langoustine met waterkerssaus

18 langoustines Court-bouillon 400 g tarbotfilets (of van een andere witte vis) 4 hele eieren 1,5 theelepel tomatenconcentraat 30 cl light room 30 cl kreeftensoep uit blik 30 g Solo (voor de ovenschaaltjes) 1 bos waterkers 3 soeplepels Solo Vloei... bekijk recept »

Jonge tarbot

4 st jonge tarbot van ongeveer 140 gr stuk 4 eetl aardappelmousseline 24 st kleine gestoomde worteltjes 150 gr grijze garnalen 2 eetl gehakte kruiden(peterselie, kervel,dragon en bieslook) 1 dl champagne 2 dl garnalenfumet 150 gr koude boter 1 paar k... bekijk recept »

tarbot en papilotte

600 gram tarbot 300 gram garnalen 1 ui 1 prei 1 venkel 1 1/2 wortel 2 tomaten 1/2 bakje champignons 200 gram boter 2 sjalotjes 4 eetlepels citroensap 8 eetlepels visfond of witte wijn 4 koffielepels dille peper en zout naar smaak 1. spoel de ... bekijk recept »

tarbot in zoutkorst met béarnaisesaus

1 mooie tarbot grof zout 6 eieren dragon, peterselie, kervel 250 g boter witte wijn azijn1. strooi de helft van het grof zout in een ovenschotel (ongeveer 1,5 cm dik)2. besprenkel met wat water. leg de vis in zijn vel (maar de uitgewanden eruit geh... bekijk recept »

Pagina 1 van 11

Receptenzoeker