Recepten voor tarbot
107 recepten voor tarbot
Tarbot
'King Of The See', 'Tournedos van de Zee', 'De Keizer onder Vissen'. Dit zijn zomaar een paar benamingen voor deze prachtige (plat)vis. Hij kan wel 90 cm groot worden en past zijn kleur aan de zeebodem aan. In het najaar en de winter op z'n lekkerst. Alle bereidingsmanieren.
Receptenzoeker
Duo van tarbot en asperges, truffelsaus
100 g boter truffelschilfers 3 cl droge vermout 1 gehakte sjalot 10 cl gevogeltebouillon 12 groene asperges peper 800 g tarbotfilets zout1. Giet de truffelschillen af en vang het vocht op. 2. Smelt 30 g boter op een zacht vuur met zout, peper en het... bekijk recept »
Gegrilde tarbot met slaatje van rauwe courgettes
500 g tarbotfilet 3 kleine courgettes 1 citroen 3 soeplepels olijfolie 2 soeplepels olijfolie met citroen 1 handvol basilicumblaadjes vijfbessenpeper en zout1. Verdeel de vis in 4 porties, overgiet met olijfolie met citroen, bestrooi met peper en laa... bekijk recept »
Saltimbocca van tarbot
5 bloemig kokende aardappel4 tarbotfilets (van 150 g)4 plakjes parmaham2 wortelen250 g broccoli3 gedroogde tomaten (op olie)boter2 el citroensap (waarvan 2 el voor de vinaigrette)5 el olijfolie (voor de vinaigrette)1 el basilicum (gehakte)0.5 teentje... bekijk recept »
Tarbot Met Tijmsaus
4 kleine tarbot 2 dl. visbouillon 150 gr. koude boterin klontjes 1 takje tijm Zout Peper Bereidingswijze Verhit de visbouillon. Pocheer de tarbot gedurende circa 10 minuten in de hete visbouillon. Breng in de tussentijd de visbouillon met de tij... bekijk recept »
Tarbot, Gegratineerd
Ca. 80 gr. tarbot per persoon Dijon-mosterd 3 witte boterhammen Bereidingswijze Smeer de tarbot aan de graatzijde licht in met wat Dijon-mosterd. Neem de witte boterhammen en snij de randjes eraf. Rasp ze door een (bol)zeef. Leg de tarbot met de most... bekijk recept »
Tarbot met spinazie en gepocheerd ei
4 tarbotfilets 180gr elk 200gr spekblokjes 800gr aardappelen 400gr jonge bladspinazie 1 sjalot gesnipperd 1 teentje knoflook gesnipperd 1 el gehakte bladpeterselie dille 4 eieren 4 eidooiers sap 1/2 citroen 50ml witte wijn 100gr boter melk a... bekijk recept »
Tarbot met champagnemousseline
800 g tarbotfilet (in 4 gelijke stukken)1 bundel groene asperges (mini)2 sjalotten (fijn gesnipperd)3 eidooiers1 el citroensap10 cl visfond10 cl champagne, brut5 cl droge, witte wijn20 cl roomolie250 g geklaarde botercayennepeperpeperzout1. Snij de v... bekijk recept »
Tarbot dugléré
4 tarbotfiletsboterpeperzout2 sjalotten (voor de saus)citroensap (voor de saus, sap van 1 citroen)2 el gehakt peterselie (voor de saus)150 ml room (voor de saus)20 ml Noilly Prat (voor de saus)200 ml witte wijn (voor de saus)300 g garnalen (voor de g... bekijk recept »
Tarbot met sabayon van witbier
4 stukken tarbot (150 g per stuk )100 g grijze garnaal (gepeld)1 sjalot1 prei2 wortelen200 g champignonscitroensap2 eieren2 eidooiers200 ml witbier50 g gesmolten boterolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof ze glazig in een pan met olie ... bekijk recept »
Tarbot met champignonspuree en gestoofde sla
8 bloemige aardappelen zilveruitjes (uit bokaaltje) 8 champignons scheutje witte wijn busseltje bieslook 1. Puree2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze nadien even drogen op het vuur. Pureer de aardappel en meng er een k... bekijk recept »