Recepten voor snoekbaars
43 recepten voor snoekbaars
Snoekbaars
Gemiddelde lengte 70 cm. Géén kruising van een baars en een snoek. Wordt zeer succesvol gekweekt. Beste soorten uit IJsselmeer en Friese meren.
Receptenzoeker
Pie met vis
200 g snoekbaars of wijtingfilet 200 g schelvisfilet 180 g inktvis in zijn geheel 500 g venusschelpen 1 prei 1 venkel 1/2 bakje kastanjechampignons 15 g dragon 1 ei 8 cl pastis 2 blokjes visbouillon 1 l water 1 kruidentuiltje 1 eetlepel boter 1 koffi... bekijk recept »
Champagnerisotto met gebakken snoekbaars
300 g risottorijst600 g snoekbaarsfilet (met vel)400 g scampi's2 sjalotten60 g boter2 dl champagne (of droge schuimwijn)8 dl kippenfond2 el olijfolie2 el bladpeterselie1 plukje saffraandraadjespeperzout1. Pel de scampi's. Snipper de sjalotten. Ha... bekijk recept »
Provençaalse casserole met snoekbaars
600-800 g (diepvries) snoekbaarsfilet 2 eetlepels citroensap peper, versgemalen 2 teentjes knoflook, fijngehakt 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd 3 vleestomaten 1 courgette 4 eetlepels olijfolie 200 ml droge witte wijn 1 eetlepel verse tijm of rozema... bekijk recept »
Snoekbaars met kruidenkorst en mosterdsaus
Voor 4 personen:4 stuk snoekbaarsfilet80 gr. champignon2 vleestomaten20 gr. peterselie20 gr. dragon20 gr. tijm4 el. broodkruim20 gr. boterOlie400 gr. tagliatelle100 gr. lamsoor1.5 dl. saus, Hollandse2 el. mosterd, grove1 klontje boter, gesmolten- Was... bekijk recept »
Snoekbaars Met Aardappelschubben En Gevulde Morieltjes
800 g snoekbaarsfilet - 2 paprika's (rode paprika) - 2 sjalotten - 5 dl room - 1 dl visfumet - 4 aardappelen (Bintje) - 200 g zalmfilet - 3 eiwitten - 100 g selderpuree - 2 tomaten - 500 g knolselder - 200 g morieljes - 1 dl court-bouillon - 200 g ze... bekijk recept »
Snoekbaars Filet
Vijf a zeshonderd gram snoekbaarsvierhonderd gram peultjeshandje pijnboompittenhandje pistachenootjesvier tot vijf hondergram risotto of tagiliatelle verdebeetje roomboter Hulpmiddelen Koekepan Hulpmiddelen - Koekepan Bereidingswijze De snoekbaarsfi... bekijk recept »
Hongaarse Snoekbaars
-1 ui (in blokjes gesneden) -50 g boter -1 el paprikapoeder (edelzoet) -1 el paprikapoeder (scherp) -200 g champignons -4 snoekbaarsfilets (elk 200 g) -1 el citroensap -zout -200 g room -2 el bloem -fruit de blokjes ui in 5 min goudbruin in de hete b... bekijk recept »
Snoekbaars Met Zalmsaus
4 grote 0f 8 kleinere filets van verse snoekbaarssamen ca. 750 gram 200 gram verse gefileerde Noorse zalm 3 dl droge witte wijnzoals Pinot Blanc(Elzas) zout 8 zwarte peperkorrelsgeplet 1 klein laurierbladverkruimeld 1 grote uiin ringen gesneden 2? dl... bekijk recept »
Snoekbaars met witloofstoemp en geuzesaus
4 snoekbaarsfilet met vel van elk 150 g 4 stronken witloof 8 bloemige aardappelen 3 dl geuze 2 dl visbouillon 2 dl room 1 fijngesneden sjalot olijfolie boter peper zout1. Bak de snoekbaarsfilets op de velkant in olijfolie en kruid met peper en zo... bekijk recept »
Zuurkool Met Snoekbaars
1 kg zuurkool uit het vatafgespoeld en uitgeknepen 5,5 dl kippenbouillon bij voorkeur zelf gemaakt 5,5 dl droge witte wijn 2 blaadjes laurier 40 gr roomboter (of uitgebakken spekvet) 80 gr uigepeld en fijngehakt 30 gr bloem 4 eetlepels melk zout en v... bekijk recept »