Recepten voor snoekbaars
43 recepten voor snoekbaars
Snoekbaars
Gemiddelde lengte 70 cm. Géén kruising van een baars en een snoek. Wordt zeer succesvol gekweekt. Beste soorten uit IJsselmeer en Friese meren.
Receptenzoeker
Pie met vis
200 g snoekbaars of wijtingfilet 200 g schelvisfilet 180 g inktvis in zijn geheel 500 g venusschelpen 1 prei 1 venkel 1/2 bakje kastanjechampignons 15 g dragon 1 ei 8 cl pastis 2 blokjes visbouillon 1 l water 1 kruidentuiltje 1 eetlepel boter 1 koffi... bekijk recept »
Op vel gebakken snoekbaars met Maaslandse kruiden
600 gr snoekbaarsfilet met vel 1/2 bloemkool 1 bot waterkers 400 gr aardappelen room peper&zout nootmuskaat Maaslands kruidenzout olijfolie 1. Blancheer de waterkers en hak fijn. Bereid van de aardappelen en klassieke smeuïge puree. Voeg de water... bekijk recept »
Snoekbaars Filet
Vijf a zeshonderd gram snoekbaarsvierhonderd gram peultjeshandje pijnboompittenhandje pistachenootjesvier tot vijf hondergram risotto of tagiliatelle verdebeetje roomboter Hulpmiddelen Koekepan Hulpmiddelen - Koekepan Bereidingswijze De snoekbaarsfi... bekijk recept »
Champagnerisotto met gebakken snoekbaars
300 g risottorijst600 g snoekbaarsfilet (met vel)400 g scampi's2 sjalotten60 g boter2 dl champagne (of droge schuimwijn)8 dl kippenfond2 el olijfolie2 el bladpeterselie1 plukje saffraandraadjespeperzout1. Pel de scampi's. Snipper de sjalotten. Ha... bekijk recept »
Snoekbaars met pompoenpuree
400 gr snoekbaarsfilet (met vel) 200 gr pompoen 200 gr aardappels 4 el solo, bakken en braden 2 takjes salie 50 ml room peper&zout (pezo)1. Maak de pompoen schoon en snijd hem grof.2. Schil de aarappelen en snijd ze grof.3. Kook alles gedurende ong... bekijk recept »
Snoekbaars met witloofstoemp en geuzesaus
4 snoekbaarsfilet met vel van elk 150 g 4 stronken witloof 8 bloemige aardappelen 3 dl geuze 2 dl visbouillon 2 dl room 1 fijngesneden sjalot olijfolie boter peper zout1. Bak de snoekbaarsfilets op de velkant in olijfolie en kruid met peper en zo... bekijk recept »
Snoekbaars met koolrolletje
4 snoekbaarsfilets (200 g elk, met vel)200 g cantharellen200 g eekhoorntjesbrood2 el olie2 el sojasaus4 blaadjes savooikool (mooie)100 g rondkorrelige rijst (dessertrijst)2 kl truffeltapenade (bokaaltje)1 el peterselie (gehakt)30 g boterpeperzout1. K... bekijk recept »
Snoekbaars met aardappel-olijvenkorst
600 g savooikool500 g bloemig kokende aardappelen3 el zwarte olijven (ontpit)1 ei2 el peterselie (gehakt wat extra)100 g amandelschilfers1 ui2 el droge sherry200 ml room4 snoekbaarsfilets (elk 150 g)2 el mosterdnootmuskaat3 el boter ( wat extra)pepe... bekijk recept »
Snoekbaars in papillot
6 snoekbaarsfilets0.25 witte kool2 wortelen1 ui (grote)350 g cantharellen6 plakjes rauwe ham2 el olijfolie1 el notenoliepeperzout1. Schil de wortelen en snij ze in fijne staafjes. Snij de wittekool fijn. Pel en snipper de ui. Blancheer de worteltjes ... bekijk recept »
Risotto Met Groene Asperges En Snoekbaars
400 gr risotto 1 el saffraan 1 dl witte wijn 1 st sjalot of ui (gesnipperd) 1 tn knoflook (geperst) 8 dl groentebouillon 200 gr Parmezaanse kaas (geraspt) 4 st snoekbaarsfilet 1 bos groene asperges 1 hand snociolate olijven Gehakte groene kruiden Len... bekijk recept »