Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Gebakken schol met citroen, peterselie

350 g penne (pasta) bouillonpoeder 600 g broccoli 1 citroen 6 zoetzure augurkjes 8 takjes verse peterselie 4 scholfilets 1 el (volkoren)bloem 4 el Solo Vloeibaar (vers)gemalen zwarte peper 1. Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen... bekijk recept »

Schol met zoetzure groenten

1 rode paprika 1 gele paprika 1 groene paprika 5 kneepjes Solo Vloeibaar 1 blikje tropisch fruit (225 g) 2 el ketjap 1 el zoete chilisaus 1 tl honing 1.5 el azijn 1 tl sambal 8 scholfilets1. Snijd de paprika's in reepjes en roerbak ze ongeveer ... bekijk recept »

Aubergineprutje

Auberginecourgettetomaatolijfoliezout en peperpaprikawat provencaalse kruidenui en iets zoet zure Thaise saus. Eventueel nog wat tomatenpuree voor de kleur. Dat wijst verder vanzelf. Ik kreeg het in de Languedoc in restaurant Fuster te Pepieux. Zelf ... bekijk recept »

Geroosterde Schol

2 panklare schollen4 tenen verse knoflook1 eetlepel chilipoeder2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden1 theelepel olijfolie zwarte peper naar smaak Klem elke schol in een visklemLeg deze ca. 10-15 cm boven een gloeiende BBQ Rooster in 6-8 minut... bekijk recept »

Geroosterde Schol

2 panklare schollen (of 300 g scholfilet)2 tenen knoflook1 eetl. chilipoeder2 eetl. fijngehakte Provencaalse kruiden2-3 eetl. oliezoutpeper. Klem elke schol in een visklem en rooster ze ca. 10-15 cm boven een gloeiende barbezue in 6-8 min. mooi bruin... bekijk recept »

Schol Op De Barbeque

2 panklare schollen-- 2 tenen knoflook-- 1 eetlepel chilipoeder-- 2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden 3 eetlepels olijfolie -- zoutpeper Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olij... bekijk recept »

Geroosterde Schol Op De Barbecue

2 panklare schollen, 2 tenen knoflook, 1 eetlepel chilipoeder, 2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden, 2-3 eetlepels olijfolie , zoutpeperPers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfo... bekijk recept »

Geroosterde Schol

2 panklare schollen2 tenen knoflook1 eetlepel chilipoeder2 eetlepels fijngehakte Provencaalse kruiden3 eetlepels olijfoliezout en peper Pers de tenen knoflook boven een kommetje uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfolie erdo... bekijk recept »

Geroosterde Schol Op De Barbecue

2 panklare schollen2 tenen knoflook1 el chilipoeder2 el fijngehakte Provencaalse kruiden3 el olijfolie ? zoutpeper Pers de tenen knoflook boven een kom uit en roer het chilipoeder, de fijngehakte kruiden en de olijfolie erdoor. Spoel de schollen af o... bekijk recept »

Gestoofde Schol Met Ei Boter

2 Rijpe bananen1 blik gepelde tomaten1 blokje kippenbouillon1 blokje rundsbouillon1/2 L. a 1 Theelepel kerriepoeder50 ml. room2 eetlepels peterselie1 eetlepel bloempeper en zout. Doe de gepelde tomaten, de in schijfjes gesneden bananen, de bouillonbl... bekijk recept »

Pagina 4 van 18