Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Pladijs (schol) met bospaddenstoelen

1 citroen, in partjes 1 blik (385 g) tomaatblokjes 350 g bospaddenstoelen 2 eetlepels citroensap enkele basilicumblaadjes 2 eetlepels olijfolie peper, zout 2 pladijzen (schollen) (ongeveer 600 g)1. Zet de ovengrill aan. 2. Snij de vis doormidden. 3. ... bekijk recept »

Schol met tomatentapenade

2 tomaten 2 ansjovisfilets (blikje a 48 g) 1 theelepel kappertjes 8 zwarte olijven (zonder pit) 1 scholfilet (200 g, of tilapiafilet) 15 g pijnboompitten 6 basilicumblaadjes 1. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand... bekijk recept »

Schol met bietensalsa en sinaasappelrijst

2 handsinaasappels 2 voorgekookte bietjes (pak a 4 stuks Biologisch) 1 rode ui 1 rode peper 1 zakje verse koriander (15 g) 2 limoenen 4 scholfilets 3 eetlepels zonnebloemolie zout en peper 250 g notenrijst 1 eetlepel bou... bekijk recept »

Schol met wortelrösti

400 g rösti (diepvries zak a 600 g) 2 bosuitjes (in ringetjes) 2 zakjes peen julienne (wortelreepjes a 150 g) 1 rode peper (in reepjes) 4 eetlepels olie 2 gepaneerde schollen (diepvries 300 g) 4 eetlepels mosterdm... bekijk recept »

Gebakken schol in griesmeelkorst

1 blik artisjokken (400 g) 1 teen knoflook 1 citroen 1 dl olijfolie 4 takjes selderij 4 schol of tilapiafilets (a 150 g)) 2 eieren (M) 100 g griesmeel1. Artisjokken laten uitlekken en in dunne plakjes snijden. Knoflook pellen ... bekijk recept »

Gebakken schol met preistamppot

750 gram kruimige aardappels, geschild, in stukken6 eetlepels olijfolie500 gram prei, in stukjes2 teentjes knoflook, fijngehakt600 gram scholfilet3 eetlepels citroensap50 gram amandelen of hazelnoten, fijngehakt2 sneetjes oud witbrood, verkruimeld1 e... bekijk recept »

Asperges met gebakken schol en peterseliesaus

500 gram asperges, geschild400 gram krieltjes, met of zonder schil2 scholfilets, drooggedept2 eetlepels boter2 eetlepels arachideolievoor de saus:2 eetlepels gehakte (platte) peterselie50 milliliter bouillon50 milliliter droge witte wijn1 eetlepel wi... bekijk recept »

Gebakken schol met citroen, peterselie

350 g penne (pasta) bouillonpoeder 600 g broccoli 1 citroen 6 zoetzure augurkjes 8 takjes verse peterselie 4 scholfilets 1 el (volkoren)bloem 4 el Solo Vloeibaar (vers)gemalen zwarte peper 1. Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen... bekijk recept »

Schol met zoetzure groenten

1 rode paprika 1 gele paprika 1 groene paprika 5 kneepjes Solo Vloeibaar 1 blikje tropisch fruit (225 g) 2 el ketjap 1 el zoete chilisaus 1 tl honing 1.5 el azijn 1 tl sambal 8 scholfilets1. Snijd de paprika's in reepjes en roerbak ze ongeveer ... bekijk recept »

Aubergineprutje

Auberginecourgettetomaatolijfoliezout en peperpaprikawat provencaalse kruidenui en iets zoet zure Thaise saus. Eventueel nog wat tomatenpuree voor de kleur. Dat wijst verder vanzelf. Ik kreeg het in de Languedoc in restaurant Fuster te Pepieux. Zelf ... bekijk recept »

Pagina 3 van 18