Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Creoolse schelvis

1 ui 25 gr. boter 400 gr. schelvisfilet 400 gr. tomaat, gepelde 2 el. citroensap 2 stengels bleekselderij 1 teentje knoflook Tabasco 1 kleine paprika, groene 1 kleine paprika, rode Zout Peper- Lekker met gekookte rijst. - In plaats van schelvis kunt ... bekijk recept »

Lauwe salade van gerookte schelvis met aardappelen

Voor 6 personen: 600 gr Ratteaardappelen 2 Uien 1 el Olijfolie 600 gr Gerookte schelvis 1 liter Halfvolle melk 1 blaadje Laurier 30 cl Vloeibare room 2 el Curry 6 takjes dragonSchil de aardappelen, kook ze in zoutwater en hou ze goed warm. Spoel de u... bekijk recept »

Schelvis in de oven met kerstomaatjes en rozemarij

Voor 2 personen: 2 middelgrote schelvissen volledig schoongemaakt (geheel) 8 gekookte aardappelen (in vorm gesneden) 2 sjalotjes 2 doosjes kerstomaten 2 dl tomatenpassata 1 eetlepel ketchup 1 blad laurier 1 koffielepel fijngesneden dragon 4 takjes ro... bekijk recept »

Schelvis in frituur

800 g schelvisfilet 1 citroen 50 g bloem (tarwebloem) 1 dl melk (halfvol) 1 ei peper zoutDe visfilets goed droogdeppen. Naar smaak kruiden met zout en peper. Een vrij vloeibaar deeg roeren met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het citroensap. ... bekijk recept »

Schelvis in kaassaus met broccoli en tomaat

600 g schelvisfilet 100 blauwschimmelkaas (Pas de Bleu, Roquefort...) 2,5 dl visfumet 1 dl room olijfolie 4 eetlepels gehakte dille 150 g broccoli 1 grote tomaat peper en zoutBak de visfilets in olijfolie op een fel vuur. Bestrooi ze met peper, zout ... bekijk recept »

Schelvis in mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van ongeveer 175 gr., 2,5 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, snufje gedroogde tijm, 125 gr. crème fraiche, 2 eetl. witte bloem, 1 eierdooier, 2 eetl. melk of room, 2 eetl. mosterdBreng de wijn en ongeveer 1,25 dl.... bekijk recept »

Schelvis met rodewijnsaus

Voor 4 personen: 4 stukken schelvis ‘filet pur’ 200 ml visfond (bokaal) peper en zout Voor de saus: 1/2 L rode wijn 200 ml visfond (bokaal) 100 g blokjes gerookt spek 1 sjalot 2 eetl. rozijnen 1 eetl. boter 1 takje peterselie 1 t... bekijk recept »

Schelvis uit de oven

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van 1 kilogram samen, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 2 koppen gekookte rijst, 4 kleingehakte hardgekookte eieren, 6 eetlepels gehakte peterselie, 3 eetlepels boter, 2 eetlepels gedroogde broodkruim, 1/2 ... bekijk recept »

Waterzooi van schelvis

4 schelvisfilets van elk 250 g 2 tot 3 sjalotten 2 dl witte wijn 2 dl visfumet peper en zout het sap van 1/2 citroen 3 dl verse room 100 g fijngesneden groenten (worteltjes, selder, prei) 1 eetlepel gehakte bieslookDe filets koken met de sjalotten, d... bekijk recept »

Gebraden schelvis a la pagotière

Voor 4 personen: 800 g schelvis 2 uien of 4 sjalotten 250 g worteltjes 250 g champignons 1 citroen gehakte peterselie peper, zout nootje vetstofMaak de groenten schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien enkele minuten. Vet een vuurvaste schotel in. Le... bekijk recept »

Pagina 7 van 26