Recepten voor rog

71 recepten voor rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Receptenzoeker

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Gratin van rog

12 oesterschelpen 1 rogvleugel 5 dl water 5 dl melk 3 champignons 2 el gestoofde spinazie peper zout 2 eierdooiers citroensap 80 g boter 3 el opgeklopte room olijfolie 1. Snij de champignons fijn. Kook de rogvleugel gaar in het water en de melk. ... bekijk recept »

ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g) 4 rogvleugelfilets 100 g zongedroogde tomaten 1/2 ui 1 teentje look 3 DL visbouillon 1/2 bussel bieslook 2 limoenen 3 el olijfolie peper en zout 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blok... bekijk recept »

Rog met schorseneren

2 rogvleugels 1 bussel schorseneren 1 busseltje kervel 3 eierdooiers 1 flesje hoegaarden 3 grote frituuraardappelen 2 dl light room 120 g geklaarde boter Solo Solo Liquide peper zout1. Was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in kokend gez... bekijk recept »

Jeroen Meus - Rog met kappertjes

4 verse rogvleugels 4 el kappertjes 400 g vastkokende aardappelen 0.5 bussel krulpeterselie 1 citroen boter bloem peper zout1. Schil de aardappelen en snij ze in de vorm van een tonnetje (pommes chateaux).2. Kook de aardappelen net niet gaar in ... bekijk recept »

Rog met kappertjes

zout 0.5 blokje Knorr Finesse groentebouillon 120 g Solo 100 g bloem 4 rogvleugels 2 eetlepel kappertjes 1 theelelel mosterdzaadjes 0.5 citroensap peper 1. Verkruimel het halve bouillonblokje en vermeng het gelijkmatig met de bloem. 2. Wentel de v... bekijk recept »

Rog met bruine boter

4 rogvleugels (vers)800 g bloemig kokende aardappelenscheutje melk1 citroen (sap van)boter0.5 bosje bladpeterselie1 citroen (in kwartjes)nootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Pureer me... bekijk recept »

Rog met kappertjes en botersaus

4 rog (roggevleugels)1 citroen4 el kappertje100 g boter (ongezouten)6 dl visfondpeterseliepeperzout1. Spoel de rogvleugels. Dep ze droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een grote, ondiepe ovenschaal. 2. Laat de kappertjes uitl... bekijk recept »

Rog in eigen nat met komkommer

1 lange dunne komkommer 1 kg aardappelen 2 tomaten 1 el sjalotsnippers Boter Peper Zout 1 tl gehakte dragon 2 rogvleugels van 400 gr. elk 2 dl kokend water 6 cl citroensap 1 dl room 100 gr boter 8 takjes peterselie, kervel of dragon Verdeel de komko... bekijk recept »

Pagina 1 van 8

Receptenzoeker