Recepten voor rog

71 recepten voor rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Receptenzoeker

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Rog Op Portuguese Wijze

100 g gehakte ui 400 g gepelde tomatenin stukken gesneden 1 kg rog 1 gehakt knoflookteentje 1 eetlepel gehakte peterselie 15 cl drogewitte wijn 60 g ongekookte rijst peper en zout Doe de ui, de tomaten, de rog, het knoflookteentje, de peterselie en d... bekijk recept »

Rog Met Een Heerlijk Sausje En Garnaaltjes

3 rogvleugels 4 eetlepels olijfolie een klompje boter Saus: 2 eetlepels olijfolie 75 cl drogewitte wijn 4 flinke sjalotten 2 blaadjes laurier 4 takjes tijm 2 eetlepels bloem 250 ml light room peper en zout naar smaak 1 koffielepel currypoeder Garnit... bekijk recept »

Gepocheerde Rog Met Kruidige Ravigote

4 rogvleugels van 300 g grof zeezout 0.5 citroen 2 gekookte eieren groene kruiden (peterseliebieslook,...) 1 eetlepel kappertjes 4 augurken olijfoliedragonazijn Worcestershire sauce (Engelse saus) peper zout Voorbereiding De rog goed afspoelen onder... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

Rog Met Boter- En Roomsaus

1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »

GEBAKKEN ROG OP DE WIJZE VAN PARMENTIER.

4 rogvleugels van elk 250 g.750g aardappelen.1 grote tomaat.100 g boter.ongeveer 1 dl melk.1 toefje peterselie.Nootmuskaat.Peper en zout. Was zorgvuldig de rogvleugels inkoud water met wat zout en azijn.Dep ze daarna aan beide kanten goed droog.Verwi... bekijk recept »

Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote

1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »

Rog met pompoen

1 butternutpompoen4 rogvleugels800 ml visfond2 el honing1 el balsamicoazijnhandvol bieslookolijfolieuit de molen peper (zwarte)zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. M... bekijk recept »

Pagina 1 van 8

Receptenzoeker