Recepten voor rog
71 recepten voor rog
Rog
Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.
Receptenzoeker
Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes
250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »
Bruschetta met rog
2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »
Gepocheerde Rog Met Kruidige Ravigote
4 rogvleugels van 300 g grof zeezout 0.5 citroen 2 gekookte eieren groene kruiden (peterseliebieslook,...) 1 eetlepel kappertjes 4 augurken olijfoliedragonazijn Worcestershire sauce (Engelse saus) peper zout Voorbereiding De rog goed afspoelen onder... bekijk recept »
Rog met champignonvulling
4 stukken rog (filet)500 g aardappelen300 g cantharellen300 g eekhoorntjesbrood1 sjalot2 teentjes knoflook2 el gehakt peterselie4 takjes citroentijm2 kl citroensap200 ml roommelkscheutje truffelolieolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »
Stoofpotje van rog met spinazie en tomaat
600 g rog (filet, in 4 porties)1 blikje tomatenblokjes (400 g)300 g jonge spinazie (gespoeld)handvol basilicum4 ansjovisfilets4 takjes rozemarijn200 ml droge, witte wijn2 teentjes knoflook1 sjalotolijfoliepeperzout1. Snipper de knoflok en de sjalot. ... bekijk recept »
Gegrilde rog met mosterdsaus
300 gr boter 1 blokje gevogeltebouillon 1 citroen 25 cl slagroom 100 gr gepelde grijze garnalen Cayennepeper 3 soeplepels bloem 40 cl visfond zout 1 koffielepel Provençaalse kruiden 0,25 l olijfolie 4 eierdooiers 1 soeplepel mosterd van Dijon 1 snuif... bekijk recept »
Rog Met Bruine Boter
2 rogvleugelssamen ca. 650 gram - 1,5 liter visbouillonvan tabletten - 3 dl limoen- of citroensapvers geperstgezeefd - 150 gram (gezouten) boter - 1 eetl. grof gehakte (blad)peterselie - enkele limoenen of kleine citroenenin partjes gesneden Bereidin... bekijk recept »
Dim Sum Van Rog En King'crab In Bouillon Met Shii-take
20 wontonvellen (diepvriesuit de Aziatische winkel) - 400g rogfilet - 200g king&primecrab - 1 liter visfumet of schaaldierenfumet - 100g shii-take - enkele bladen gedroogd zeewier - 1 stengel sereh of citroengras - enkele grote bladen Chinese kool - ... bekijk recept »
Rog Met Voorjaarsgroenten En Tuinkruiden
4 rogvleugelfilets van 200 g, 1 pmrei, 1 groene selder, 1 wortel, 1 sjalot, dragon,peterselie,basilicum, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, 2 dl room, 1 dl olijfolie, 100 g boter, 4 kerstomaten, paprikapoeder, peper e... bekijk recept »
Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote
1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »