Recepten voor rog

71 recepten voor rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Receptenzoeker

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Gepocheerde Rog Met Kruidige Ravigote

4 rogvleugels van 300 g grof zeezout 0.5 citroen 2 gekookte eieren groene kruiden (peterseliebieslook,...) 1 eetlepel kappertjes 4 augurken olijfoliedragonazijn Worcestershire sauce (Engelse saus) peper zout Voorbereiding De rog goed afspoelen onder... bekijk recept »

Rog Met Boter- En Roomsaus

1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »

Rog Met Schorseneren

4 stukken rogvleugel van 350 g elk,1 l visbouillon,1 pak schorseneren,250 g sluimererwten,50 g boter,2 eetlepels kappertjes,2 eetlepels gesnipperde peterselie,1 eetlepel gesnipperde dragon, citroensap,azijn,peper en zout naar smaak Schilkde schorsene... bekijk recept »

Nage van gefileerde rog met julienne groenten

4 rogfilets van een 200 g2 wortelen1 wit van prei 150 g fijne groene boontjes1 sjalot1 dl witte wijn1 dl gevogeltebouillon125 g malse hoevebotertakjes dillenootmuskaatpeper en zeezout- Snijd de wortelen en de prei in fijne reepjes. Snijd de groene bo... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

GEBAKKEN ROG OP DE WIJZE VAN PARMENTIER.

4 rogvleugels van elk 250 g.750g aardappelen.1 grote tomaat.100 g boter.ongeveer 1 dl melk.1 toefje peterselie.Nootmuskaat.Peper en zout. Was zorgvuldig de rogvleugels inkoud water met wat zout en azijn.Dep ze daarna aan beide kanten goed droog.Verwi... bekijk recept »

Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote

1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »

Rog Met Voorjaarsgroenten En Tuinkruiden

4 rogvleugelfilets van 200 g, 1 pmrei, 1 groene selder, 1 wortel, 1 sjalot, dragon,peterselie,basilicum, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier, 4 dl visbouillon, 1 dl witte wijn, 2 dl room, 1 dl olijfolie, 100 g boter, 4 kerstomaten, paprikapoeder, peper e... bekijk recept »

Pagina 1 van 8

Receptenzoeker