Recepten voor rog

71 recepten voor rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Receptenzoeker

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Rog Met Rode-wijnsjalotten In Blanke Boter

4 rogvlerkjes (van 300 g)2 sjalotten2.5 dl rode wijn2 sjalotten1.5 dl droge witte wijn1 dl visfumet1 cl witte wijnazijn160 g boter2 cl roompeperzout8 dl water20 cl azijn1 ui3 takjes tijm2 blaadjes lauriercayennepeperzout De gesneden sjalotten, witte ... bekijk recept »

Rog Met Boter- En Roomsaus

1,5 kg superverse rogvleugel Voor de saus: 1 l room een eetlepel mosterd (Tierentijn) 50 g boter Kruiden: nootmuskaat peper en zout De roggen 5 minuten blancheren in ruim gezouten water, waaraan een scheut azijn werd toegevoegd. De vissen vervo... bekijk recept »

Rog Met Platte Peterselie En Kappertjes

4 kleine rogvleugels, 150 g boter, een scheutje olie, 1 bot platte peterselie, s eetlepels kappertjes, zout en peper Spoel de rog grondig en verwijder eventuele bloedresten. Laat uitlekken en drogen op een zuiver linnen doek. Kruid met peper en zout,... bekijk recept »

Rog (Gepocheerde) Met Kruidige Ravigote

1,2kg rog, zeezout, halve citroen, groene kruiden, kappertjes, augurken, gekookte eieren, olijfolie, goede azijn, peper en fijn zout, Whorcesthire Spoel de rog in fris water om alle bloedresten te verwijderen. Bestrooi deze met een beetje grof zeezou... bekijk recept »

Rog met pompoen

1 butternutpompoen4 rogvleugels800 ml visfond2 el honing1 el balsamicoazijnhandvol bieslookolijfolieuit de molen peper (zwarte)zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. M... bekijk recept »

Rog met kappertjes en botersaus

4 rog (roggevleugels)1 citroen4 el kappertje100 g boter (ongezouten)6 dl visfondpeterseliepeperzout1. Spoel de rogvleugels. Dep ze droog. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Leg ze in een grote, ondiepe ovenschaal. 2. Laat de kappertjes uitl... bekijk recept »

Ovenschoteltjes met rog en aardappel

600 g aardappelen400 g rog (vleugels)1 citroen4 sjalotten1 ei20 g boter25 cl melk5 cl azijnolijfolie1 bosje bieslookpeperzout1. Pers de citroen. Pel en snipper de sjalotjes. Snipper de bieslook, hou een tiental sprietjes apart voor de afwerking. 2. V... bekijk recept »

Fish pie met rog

500 g rog (filet)4 eieren (gekookte)100 g erwten2 el dille (gehakte)2 el gehakt peterselie1 el munt (gehakte)50 g boter50 g bloem500 ml melk100 g emmentaler (geraspt)1 citroen (rasp en sap)4 plakjes bladerdeeg1 stokbrood1. Verwarm de oven voor op 200... bekijk recept »

Pagina 1 van 8

Receptenzoeker