Recepten voor rog

71 recepten voor rog

Rog

Rog Platvis. Kan wel 2,5 meter groot worden.

Receptenzoeker

Rogvleugel met kalfsjus en meiknolletjes

250 ml kalfsjus 150 ml rode wijn 100 g anijschampignons 1 teentje knoflook Kalfsjus Kook de jus met de rode wijn, op laag vuur, tot de helft in. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de anijschampignons in dunne plakjes. Verhit oli... bekijk recept »

Bruschetta met rog

2 rogvleugels (gefileerd)2 pruimtomatenchilisaus4 sneden boerenbrood (bruin)1 el kappertjes1 kl mosterd1 kl witte wijnazijn4 kl zonnebloemolie4 takjes bladpeterseliepeperzout1. Doe de vis in een kookpan en kruid met peper en zout. Schenk er kokend wa... bekijk recept »

Rog met pompoen

1 butternutpompoen4 rogvleugels800 ml visfond2 el honing1 el balsamicoazijnhandvol bieslookolijfolieuit de molen peper (zwarte)zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de pompoen schoon, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. M... bekijk recept »

Rog met kappertjes

4 rogvleugels (verse)5 el kappertjes800 g aardappelen0.5 bosje bladpeterseliecitroensap (van 1 citroen)boterbloempeperzout1. Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes. Kook ze beetgaar in lichtgezouten water. 2. Verwarm de oven voor op 180°C. S... bekijk recept »

Jeroen Meus - Rog met kappertjes

4 verse rogvleugels 4 el kappertjes 400 g vastkokende aardappelen 0.5 bussel krulpeterselie 1 citroen boter bloem peper zout1. Schil de aardappelen en snij ze in de vorm van een tonnetje (pommes chateaux).2. Kook de aardappelen net niet gaar in ... bekijk recept »

Rog met schorseneren

2 rogvleugels 1 bussel schorseneren 1 busseltje kervel 3 eierdooiers 1 flesje hoegaarden 3 grote frituuraardappelen 2 dl light room 120 g geklaarde boter Solo Solo Liquide peper zout1. Was en schil de schorseneren. Kook ze beetgaar in kokend gez... bekijk recept »

Rog met kappertjes

1 rogvleugel boter 1 el kappertjes 1 el verse dragon citroensap peper zout1. Kruid de rogvleugel met peper en zout. Bak ze aan beide kanten goudbruin in wat boter. Voeg de kappertjes toe en laat ze even meebakken. Versnipper de verse dragon en str... bekijk recept »

ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g) 4 rogvleugelfilets 100 g zongedroogde tomaten 1/2 ui 1 teentje look 3 DL visbouillon 1/2 bussel bieslook 2 limoenen 3 el olijfolie peper en zout 1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blok... bekijk recept »

Gratin van rog

12 oesterschelpen 1 rogvleugel 5 dl water 5 dl melk 3 champignons 2 el gestoofde spinazie peper zout 2 eierdooiers citroensap 80 g boter 3 el opgeklopte room olijfolie 1. Snij de champignons fijn. Kook de rogvleugel gaar in het water en de melk. ... bekijk recept »

Rog met tomaat en aardappelpuree

Voor 4 personen: 4 rogvleugels van elk 250 gr 1 grote tomaat 750 gr bloemaardappelen 100 gr boter ongeveer 1 dl melk 1 toefje peterselie peper, zout en nootmuskaatWas de rogvleugels zorgvuldig in koud water met wat zout en azijn en dep ze aan beide k... bekijk recept »

Pagina 1 van 8

Receptenzoeker