Recepten met kreeft

246 recepten met kreeft

Kreeft

Kreeft Kreeften zijn schaaldieren die tot de decapodenfamilie behoren. Ze hebben een hard exoskelet, tien poten en een paar scharen. Kreeften zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, en worden over de hele wereld gegeten. Kreeften zijn een goede bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Ze bevatten ook omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de gezondheid van het hart en de hersenen.

Geroosterde kreeft met venkel

2 kleine venkelknollen 300 g aardappels zout 2 voorgekookte kreeften (à 500 g) 90 g boter of margarine 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 1½ dl kreeftensoep (zak à 400 ml AH Huistraiteur) peper 2 eetlepels pernod&nb... bekijk recept »

Kreeft met vanillearoma

2 vanillestokjes 200 g boter 3 gekookte kreeften, in 2 gesneden takjes koriander zout, versgemalen zwarte peper1. Splijt de vanillestokjes in de lengte, haal de zaadjes eruit en snijd elk stokje in drie gelijke delen. 2. Laat de boter 5 minuten smelt... bekijk recept »

Kreeft belle vue

2 selderstengels 3 wortelen 1 ui 1 kruidentuiltje 10 peperbollen 1 snuifje zout 1 teentje knoflook (optioneel) 1 takje verse tijm (optioneel) 1 steranijs (optioneel) 1 scheutje witte wijnazijn (optioneel) 1 scheutje witte wijn (optioneel) 2 levende ... bekijk recept »

Kreeft op de barbecue

2 levende kreeften van ± 900 g/stuk 1 rode peper 0,5 limoen bio 4 takjes dragon 3 takjes Thaïse basilicum 0,15 dl olijfolie zout1. Steek de barbecue aan. 2. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Dompel de kreeften er één voor één... bekijk recept »

Zoete kreeft met mango

25 g pijnboompitten 40 g spinazie 70 g mango 70 g handappel 25 g roomboter 2 el citroensap 100 g cherrytomaatjes 1 el olijfolie extra vierge 1 snufje zout 1 snufje peper 100 g gekookt kreeftenvlees 100 ml saladedressing frambozen1. Rooster... bekijk recept »

Kreeft met botersaus

2 kreeften* ((diepvries), ontdooid) 1 appel (friszuur (bijv. Granny Smith), geschild) 1 citroen (geperst) 1 stengel bleekselderij 130 g boter (in blokjes) 1 sjalot (zeer fijn gesnipperd) 2 el crème fraîche (b... bekijk recept »

Kreeft in de oven

150 g boter 2 kreeften 5 takjes verse tijm zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op de maximumtemperatuur ( geen welbepaalde temperatuur, gewoon “de maximumtemperatuur”). 2. Verdeel de tijm over de bodem van een grote ovenschaal. Leg er d... bekijk recept »

Halve gebakken kreeft met nori-algenboter

2 grote, verse Thaise pepers guérande-zout 4 halve kreeften (diepvries) 1 vel nori-algen 80 g ongezouten boter op kamertemperatuur1. Verwarm de oven voor op 160°C – gas 5/6. 2. Hak de algen fijn en snij de pepers in fijne reepjes. 3. Meng de boter,... bekijk recept »

Risotto met kreeft en cava

1 noot boter 2 sjalotten 4 halve kreeften 40 cl cava brut 250 g arborio- of carnarolirijst 50 g boter 1 eetlepel parmezaan, geraspt 40 g mosterdbladeren of kervel om te versieren 1 eetlepel olijfolie zeezout zwarte peper van de molen1. Dompel de kree... bekijk recept »

Stoofpot van kreeft

100 g boter 75 cl cider brut 1600 g gekookte kreeften, in 2 gesneden 2 teentjes gepelde knoflook 120 g groene selder 40 cl kreeftfond 300 g preiwitten 2 takjes verse tijm 200 g wortelen zout, peper1. Snijd de prei, wortelen en selder in staafjes. Doe... bekijk recept »

Pagina 3 van 25