125 recepten met heilbot
1 zak peultjes en worteltjes à 400 g (C1000) 3 el olijfolie traditioneel (C1000) 1 uigesnipperd 1 zak panklare prei à 250 g (C1000) 400 g kabeljauw- of zalmfilet in stukjes 1 pak Vis Dagschotelmix voor witvis (Maggi) 1 vleestomaatin... bekijk recept »
15 ml olijfolie500 g heilbotsteaks120 ml witte wijngehakte knoflook55 g boter zout en peper naar smaak25 g kappertjes met sap Verhit de olijfolie in een wok, bak de heilbot aan alle kanten bruin, neem ze uit de pan en zet apart. Schenk de wijn in de... bekijk recept »
2 stukken heilbot van 150 g. 2 grote venkelbladenzeezout en boter. Voor de saus: 4 eetl. visfond2 eetl. Noilly Prat6 draadjes saffraan1 eetl. boter. Verwarm de visfond met Noilly Prat en saffraan en laat het geheel zachtjes inkoken.Maak de saus af me... bekijk recept »
250 gram bosuitjes 600 gram heilbotfilet zeezout versgemalen peper bosje bieslookbosje peterselie 1/2 citroen. 3 eetlepels olijfolie extra vièrge Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van 12 cm. Snijd de vis in 4 gelijke stukken... bekijk recept »
300 gram gerookte heilbot 6 eiwitten 1/2 ltr. opgeslagen room 10 cc Fino sherry 6 blaadjes gelatine. Pureer de gerookte heilbot in een keukenmachine. Sla de eiwitten op. Verwarm de Fino Sherry een beetje en los daarin de gelatineblaadjes op. Doe de g... bekijk recept »
7 blaadjes witte gelatine3 ons gerookte heilbotfilet2 dl slagroomzout en peperhalve el fijngesneden dille1 ons gerookte zalm in plakjes1 limoen in dunne schijfjeszalm- of foreleitjes Week de gelatine ongeveer 5 minuten in ruim koud water, knijp goed ... bekijk recept »
250 g bosuitjes 600 g heilbotfilet zeezoutversgemalen peper 1 bosje bieslook 1 bosje peterselie ½ citroen 3 eetlepels olijfolie extra vièrge Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukken van ca. 12 cm. Snijd de vis in 4 gelijke stukken... bekijk recept »
-4 moten witte heilbot (elk 200 g) -2 th lepels citroensap -1 th lepel zout en versgemalen peper -40 g geklaarde boter -2 mespuntjes garam masala TOMATENSAUS: -120 g ui (fijn gehakt) -500 g tomaten (blokjes)-uit blik eventueel -20 g geklaarde boter -... bekijk recept »
4 sneetjes bruin brood 2 sneetjes hielbot (versmarkt) 0.25 plantje bieslook 125 gr verse geitenkaas 1 el rode lompviseitjes pezo1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Steek met een vorm 10 gelijke stukken uit het brood, of snij in gelijk... bekijk recept »
750 g heilbotfilet2 el citroensap1 dl room50 g kaas (geraspt)30 g bakboterpeperzoutpeterselie1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Schik de filets in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout, en voeg het citroensap toe. 3. Giet de room over ... bekijk recept »