Recepten met Dorade

71 recepten met Dorade

Dorade

Dorade Afmeting ± 25 cm. Er zijn twee soorten: Dorade Grise en Dorade Rose. De Dorade-achtigen worden veel in de Middellandse Zee gevangen. Zeer gewaardeerde vis met veel smaak. Echt een 'grillvisje'. Kan echter uitstekend gebakken of gestoofd worden.

spaghetti met courgette

250 g spaghetti 1 courgette 1/2 schil citroen 1 sjallot 1 teentje look 150 g feta 4 el olie peper en zout 1. kook de spaghetti zoals aan gegeven op de doos2. snij de courgette in fijne blokjes3. rasp de schil van een 1/2 onbehandelde citroen4. sn... bekijk recept »

Vistajine

1 dorade 2 aardappelen 2 zoete aardappelen 2 grote wortelen 1 paprika peterselie koriander zwarte peper komijn saffraan scherpe paprikapoeder citroensap 3 teentjes knoflook zout citroenschijfjes eventueel tomatenschijfjes olijfolie klein ... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Mijn Wijze

1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »

Caribische roodbaars

1 hele roodbaars van 400-500 g – zonder kop, buikholte schoongemaakt 2 gedroogd chilipepertjes of ½ eetlepel chilipoeder 1 grote gele paprika – in stukjes 3 tenen knoflook – fijngehakt 2 theelepels oregano 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 2 eetle... bekijk recept »

Doradefilet met gazpachosaus

4 doradefilets met huid van 150 g 500 g kleine trostomaten 2 eetlepels sherryazijn of witte wijnazijn 1 theelepel suiker zwarte peper, versgemalen 125 ml olijfolie extra vierge ½ komkommer 1 gele paprika, in kleine blokjes 50 g volkorenmeel Snijd de ... bekijk recept »

Zeebrasem Met Honing En Wijnazijn

4 zeebrasemfilets 6 struikjes witlof 1,2 dl olijfolie 1,2 dl water 4 el honing 200 g boter 2,2 dl witte wijnazijn zout en versgemalen zwarte peper Zeebrasem is een zachte zoetige rondvis die het hele jaar te koop is. De naam van de vis is afgeleid va... bekijk recept »

Vispapillot met mosseltjes

600 g visfilet (Noorse dorade, griet: panklaar en zonder vel)500 g mosselen2 stengels bleekselder150 ml droge, witte wijn1 ui1 teentje knoflookolijfolie1 dopje saffraandraadjesverse basilicumzeezoutpeper1. Verwarm de oven op 200°C. Pel de knoflook en... bekijk recept »

Vispannetje met venusschelpen

500 g venusschelpen150 ml witte wijn800 g visfilets (bv. dorade en zeebarbeel)300 g inktvis (panklaar)5 tomaten (gepeld, ontpit, in blokjed)1 ui (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 chilipeper (fijngehakt)4 el olijfolie600 ml visbouillon1 el... bekijk recept »

Zonnevis met Duvel

4 zonnevis, elk ongeveer 120 gr 3/4 liter Duvelbier 4 dl visbouillon 1/4 liter room verse dragon en peterselie 500 gr champignons solo, bakken en braden 2 appelen peper&zout (pezo)1. Breng de visbouillon met het bier aan de kook, kruid met pezo en ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Rouille

2 stelen bleekselderij 1 venkelknol 1 ui 2 teentjes knoflook 4 eetl. olijfolie 1 envelopje safraandraadjes 1 laurierblad 1 takje tijm 1 glas droge witte wijn zout versgemalen peper 500 g gefileerde stevige visbijvoorbeeld kabeljauwschelvismulpoon of... bekijk recept »

Pagina 7 van 8