Recepten met Dorade

71 recepten met Dorade

Dorade

Dorade Afmeting ± 25 cm. Er zijn twee soorten: Dorade Grise en Dorade Rose. De Dorade-achtigen worden veel in de Middellandse Zee gevangen. Zeer gewaardeerde vis met veel smaak. Echt een 'grillvisje'. Kan echter uitstekend gebakken of gestoofd worden.

Papillot van dorade en venkel

4 dorades (panklaar)0.5 venkel1 preihandvol kerstomatenhandvol peultjes2 lente-uien1 rode chilipeper4 takjes dille1 limoenhandvol zwarte olijven (ontpit)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel, lente-ui, peultjes, tomaatjes, prei, chilipepe... bekijk recept »

Gebakken dorade met kokossaus

4 doradefilets (met vel)1 citroen3 rode chilipepers3 takjes thais basilicum (of gewoon basilicum)1 kl geraspt gember1 teentje knoflook (fijngehakt)2 el kokos (geraspt)3 el arachideolie1 el pindakaas400 ml kokosmelkzout1. Spoel de visfilets en dep ze&... bekijk recept »

Dorade met groene asperges

2 dorades (schoongemaakt, maar met de kop er nog aan)1 bundel groene asperges1 citroen (in plakjes)takje tijm (blaadjes gehakt)takje rozemarijn (naaldjes gehakt)citroenmelisse (gehakt)peterselie (gehakt)0.5 bosje basilicum60 g parmezaan (schilfers)3 ... bekijk recept »

Dorade Farci 'a La Provencale'

200 g courgette 200 g aubergine 200 g gele paparika 1 halve bundel lente-uitjes sap van 1/2 citroen vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes gesneden 3 tabletten Kruiden Bouquet Provencale (knorr) 1/2 dl tomatensap ongeveer 800 g dorade 250 g camarguerijs... bekijk recept »

Dorade met frambozenazijn

Voor 4 personen: 600 gr Doradefilet 2 struikjes Broccoli 1 Sjalot 1 zakje Court-bouillon van vis 10 cl Frambozenazijn 1 kl Olijfolie 4 el Lightroom 50 gr Frambozen Bieslook Peper en zoutSpoel de doradefilets. Verwijder de broccoliroosjes en spoel ze ... bekijk recept »

Gebakken Dorade (zeebrasem) :

1 fatsoenlijke vis per persoon olijfolie citroen(sap) peper & zout look eventueel vers basilicum of munt, al naargelang de eigen smaak.Bereiding : Olie, citroensap, peper en zout, geperste look en fijngesneden basilicum in een kommetje doen. Goe... bekijk recept »

Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus

700 g doradefilet met vel10 g verse basilicumblaadjes12 el (citroen)olijfolie50 g broodkruimelszout en peper[color=blue:d80921279c]**Voor de saus:[/color:d80921279c]3 dl visbouillon2 dl room4 pomodori tomaten5 g verse basilicumblaadjespeper en zout- ... bekijk recept »

Orata con squame

Voor 2 personen:2 Dorade Royal1 courgette1 ltr. visbouillon (zie beschrijving)1 bos blad-peterselie1 dl. room400 gr. kruimige aardappelennootmuskaatpeultjes en doperwtenolijfolie**visbouillon** - De visbouillon maken van 1 kg. graten en koppen van ni... bekijk recept »

Slaatje met dorade

voor 4 personen: 300 g doradefilets 1 mooie rode paprika 10 ontpitte zwarte olijven 4 koffielepels kappertjes 1 zakje courbouillon (voor een liter) platte peterselie kropsla 1 koffielepel mosterd 2 soeplepels petit suisse sap van een citroe... bekijk recept »

Gegrilde dorade met mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 doradefilets (roodbaars) van 200 g 1 eetlepel mosterd boter 25 g bloem 2 dl melk 1 dessertlepel wijnazijn 1 theelepel kappertjes 1 citroen peper en zoutDe vis onder stromend water wassen en droogdeppen. Instrijken met mosterd en ve... bekijk recept »

Pagina 4 van 8