71 recepten met Dorade
1 kg gekruide couccous 1.5 l kippenbouillon 4 dorades 2 aubergines 1 courgette 2 knoflook 1 rode paprika 4 sjalotten 1 gele paprika 1 groene paprika 800 g kerstomaten 1 chilipeper 250 ml zure room 1 bosje koriander 1 citroen 8 eetlepels olijfolie zou... bekijk recept »
2 dorades 1 el kerriepoeder 1 stengel citroengras fijngehakt 1 rode peper zaadjes verwijderd en fijngehakt 4 el olie 1 rijpe mango in kleine blokjes 20 g verse koriander 0.5 sap van limoenMaak aan beide kanten van de dorades ondiepe inkepingen op de ... bekijk recept »
7 takjes rozemarijn4 teentjes knoflook4 hele dorades, schoongemaakt1 citroen, in schijfjes4 El platte peterselie, fijngehakt16 champignons3 rode uien, in stukken partjes citroen olijfolie zout, peper1. Hak 3 takjes rozemarijn en 3 teentjes knoflook f... bekijk recept »
1 kg nieuwe aardappelen4 laurierblaadjes3 El olijfolie 3 teentjes look2 dorades van 500 g2 kleine takjes tijm100 ml witte wijn450 g verse spinazie peper, zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen zorgvuldig en meng met de laurier, 1 el... bekijk recept »
1 pot kalfsjus (500 ml) 300 g confit de canard in ganzenvet (supermarkt / delicatessenzaak) 4 dikke zachtkokende aardappels (bintje) 10 cl room 4 el Solo vloeibaar 2 doradefilets (200 g / stuk, met vel) 4 groene aspergepunten 1 kg verse spinazie ... bekijk recept »
4 dorades (goudbrasem) 3 venkelknollen met loof 1 bakje kerstomaten 2 biocitroenen 10 cl extra vierge olijfolie zwarte peper fleur de sel1. Laat de dorades schoonmaken door je vishandelaar. Vraag bij voorkeur om de koppen er aan te laten.2. Snijd het... bekijk recept »
3 dorades (600 g, binnenin schoongemaakt)2 kg grijs zeezout6 eiwittenolijfolietijmrozemarijnpeterselie2 vleestomaten (coeur de boeuf)1 bakje kerstomaten120 g zongedroogde tomaten (in olie)1 sjalot3 el panko (Japans paneermeel)1 kl suikerpeperzout1. S... bekijk recept »
2 goudbrasem (schoongemaakt, maar met kop, staart en schubben)1 citroen4 takjes citroentijm4 takjes bladpeterselie4 takjes dille3 eiwitten2.5 kg grof zeezout1.5 bundels groene asperges250 g kastanjechampignons1 rode ui4 el munt (gehakt)4 el olijfolie... bekijk recept »
2 dorades (schoongemaakt, niet gefileerd)olijfolie4 knoflookteentjes (geperst)2 el kruidenboeket (vers, gehakt)1 rode chilipeper (zonder pitjes en in fijne ringetjes)peperzout1. Verwijder de pitjes van het chilipepertje en snij het in fijne ringetjes... bekijk recept »
4 dorades (panklaar)0.5 venkel1 preihandvol kerstomatenhandvol peultjes2 lente-uien1 rode chilipeper4 takjes dille1 limoenhandvol zwarte olijven (ontpit)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de venkel, lente-ui, peultjes, tomaatjes, prei, chilipepe... bekijk recept »