Recepten met parelhoen

132 recepten met parelhoen

Parelhoen

Parelhoen De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.

Parelhoen in de römertopf

Voor 4 personen: 1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 5 eetlepels Marsala * 50 gram boter rozemarijn salie tijm 12 plak(ken) rauwe ham peper,zoutDe parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zou... bekijk recept »

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree, Brabants witlof en een appeldeegje met zijn marron Voor 4 personen: 750g aardappelen 2 vellen bladerdeeg veenbessen 2 kleine appels 2 eigelen demi-glacé saus (een sterk ingekookte bruine fond, te koop in... bekijk recept »

Parelhoen in wijn

1 parelhoen (ca. 900 g) 6 bosuitjes 1 teentje knoflook 1/2 zakje gewelde pruimen zonder pit (? 500 g) 30 g boter of margarine zout (versgemalen) peper 75 g magere spekreepjes 0,75 l rode wijn 1 dl rode port 1/2 bekertje creme fraiche keukenpapier15 ... bekijk recept »

Parelhoen met gedroogde perziken

2 panklare parelhoenen1 ui1 bos jonge wortelen200 gr gedroogde perziken2 teentjes lok2 el spaanse cognac1/4 l kippenbouillon4 el olijfolie50 gr pijnboompittenkaneeltijmlaurierpeper en zout- Snipper de ui en snij de wortelen in reepjes - Breng de pare... bekijk recept »

Parelhoen met morilles

Voor 4 personen: 1/4 liter melk 50 g gedroogde morilles (of 250 g verse) 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg) 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas) zout versgemalen zwarte peper 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes 2 eetl. olie 2 eetl. cognac 1... bekijk recept »

Parelhoen met mourilles

1/2 liter melk 50 g gedroogde mourilles (of 250 g verse) 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg) 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas) zout versgemalen zwarte peper 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes 2 eetl. olie 2 eetl. cognac 1 dl. creme fraic... bekijk recept »

Parelhoen met paddestoelen

Voor 4 personen: 2 parelhoenders 30 gr. boter 150 gr. sjalot, gesnipperde 100 gr. kastanjechampignon 2 eetl. olie 100 gr. prei, in stukken 100 gr. wortel, in plakjes 100 gr. knolselderij, in blokjes 5 dl. kippenbouillon 1 dl. cognac 2 dl. crème fraîc... bekijk recept »

Parelhoen met pruimen

Voor 4 personen: 1 parelhoen 250 gr gedroogde pruimen ontpit 1 groot glas port 1 glaasje cognac Poedersuiker 50 gr boter 100 gr mie de pain (gekruimeld brood) 1 ei 120 gr gehakt 1 dl melk 1 glas rode wijn Zout en peperLaat de pruimen een half uur wel... bekijk recept »

Tagliatelle met parelhoen en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 4 stukken ‘suprême’ van parelhoen 200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood 1 fijngesnipperd sjalotje 1 teen geperste knoflook 1 takje verse rozemarijn 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel sal... bekijk recept »

Gebraden parelhoen, saus met ganzenlever

Voor 4 personen: 1 parelhoen, klaar om te braden 200 g ganzenlever (half gebraden) 1 citroen 1 soeplepel cognac 1 soeplepel arachideolie 1 snuifje 4 kruiden 50 g boter 1 soeplepel gehakte kervel 1 soeplepel gehakte bieslook zout en peper 750 g gemeng... bekijk recept »

Pagina 7 van 14