Recepten met parelhoen

132 recepten met parelhoen

Parelhoen

Parelhoen De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.

gebraden parelhoen met zuurkoolkroketjes

3 hele parelhoenen en 1 grote ui 150 cl noilly prat en idem witte wijn 300 cl rundsfond 1 paar takjes tijm, beetje look en wat roomboter 500 gr aardappelen,750 gr zuurkool, spekjes, beetje boter, bloem,broodkruim en paar eieren vr de kroketjes 1 ha... bekijk recept »

Parelhoen in de römertopf

Voor 4 personen: 1 hele pareloen (ca.1.2 kg.) 5 eetlepels Marsala * 50 gram boter rozemarijn salie tijm 12 plak(ken) rauwe ham peper,zoutDe parelhoen in 4 porties verdelen,met marsala besprenkelen en ca.1 uur wegzetten.Daarna met peper en zou... bekijk recept »

Parelhoen met gedroogde perziken

2 panklare parelhoenen1 ui1 bos jonge wortelen200 gr gedroogde perziken2 teentjes lok2 el spaanse cognac1/4 l kippenbouillon4 el olijfolie50 gr pijnboompittenkaneeltijmlaurierpeper en zout- Snipper de ui en snij de wortelen in reepjes - Breng de pare... bekijk recept »

Parelhoen met morilles

Voor 4 personen: 1/4 liter melk 50 g gedroogde morilles (of 250 g verse) 1 parelhoen, panklaar (ca. 1,2 kg) 50 g Petit Suisse of Gervais (verse kaas) zout versgemalen zwarte peper 200 g rookspek zonder zwoerd, in plakjes 2 eetl. olie 2 eetl. cognac 1... bekijk recept »

Parelhoen met paddestoelen

Voor 4 personen: 2 parelhoenders 30 gr. boter 150 gr. sjalot, gesnipperde 100 gr. kastanjechampignon 2 eetl. olie 100 gr. prei, in stukken 100 gr. wortel, in plakjes 100 gr. knolselderij, in blokjes 5 dl. kippenbouillon 1 dl. cognac 2 dl. crème fraîc... bekijk recept »

Tagliatelle met parelhoen en eekhoorntjesbrood

Voor 4 personen: 4 stukken ‘suprême’ van parelhoen 200 g schoongeborsteld eekhoorntjesbrood 1 fijngesnipperd sjalotje 1 teen geperste knoflook 1 takje verse rozemarijn 2 plakjes gerookt ontbijtspek in dunne reepjes 1/2 glas witte wijn, 1 eetlepel sal... bekijk recept »

Gebraden parelhoen, saus met ganzenlever

Voor 4 personen: 1 parelhoen, klaar om te braden 200 g ganzenlever (half gebraden) 1 citroen 1 soeplepel cognac 1 soeplepel arachideolie 1 snuifje 4 kruiden 50 g boter 1 soeplepel gehakte kervel 1 soeplepel gehakte bieslook zout en peper 750 g gemeng... bekijk recept »

Gevulde parelhoen met truffeltapenade

2 stuk (van 900 gram) parelhoender100 gr. olijf, zwarte, zonder pit30 gr. truffel4 el. olie,Olijfolie, vergine1 winterpeen1 prei, dunne1 ui4 tomaten5 dl. wijn, witte1 takje tijm5 peperkorrels1 stukje foelie1 blaadje laurier3 blaadjes salie3 dl. slag... bekijk recept »

Parelhoen Met Oesterzwammen

1 parelhoender500 gram oesterzwammen2sjalot,1dl porto1dl room1dl kippenbouillon1 eetlepelazijn75 gram boter peper en zout naar smaak Kruid het parelhoen van binnen en van buiten met zout en peper. Leg er 30 gr klontjes boter op en zet in de oven(oven... bekijk recept »

Nieuwjaarrecept Gebraden Parelhoen Met Sinaasappel-En Karwijsaus En Groenten

2 parelhoenen 100gr boter Wintergroenten:groene kool,knolselder,rode kool,truffelaardappelen (paarse Chinese aardappeltjes) Saus: 1 dl sinaasappelsap 1 dl bruin bier (vb. Trappist) 3 gr. karwijzaad 2 dl kippenbouillon 40 gr boter De parelhoenders kle... bekijk recept »

Pagina 4 van 14