Recepten voor parelhoen
132 recepten voor parelhoen
Parelhoen
De jonge parelhoenders hebben een lichte wildsmaak en lijken qua smaak iets op fazant.
Receptenzoeker
Parelhoen met venkel en granaatappelsaus
2 persmandarijnen (schoongeboend) 240 ml granaatappelsap 20 ml honing 2 tl zonnebloemolie 4 tl venkelzaad 4 parelhoenbouten 4 tenen knoflook 600 g venkelknollen 1 granaatappel1. Rasp de oranje schil van de mandarijnen. Pers de vr... bekijk recept »
Parelhoen met romige groenten en appel-knolseldercompote
300 g zoete aardappelen 200 g appel-knolseldercompote MATERNE CUISINEL bakboter 5 dl Finess extra lichte room GERVAIS krokant gerookt spek 2 laurierbladen nootmuskaat DELHAIZE 2 sjalotten 4 stukken parelhoenbout 1 eetlepel uitgelekte groene peperboll... bekijk recept »
Parelhoen, schorseneer en salie
6 aardperen 500 g boter 1 blokje boter (voor de aardpeerzalf) 1 citroen 0,5 dl cognac 50 g Comté kaas 60 g gerookt spek (helft voor de fondant aardappel, helft voor de champignonmengeling) 150 ml gevogeltebouillon (voor de fondant appel) 250 ml gevog... bekijk recept »
Parelhoen met peren, saus met ganzenlever
1 snuifje 5-kruidenmengeling 1 koffielepel ajuinpoeder 80 g boter citroensap 4 conférenceperen 50 g ganzenlever (half gebraden) 15 cl gevogeltefond 2 parelhoenderen, klaar om te braden 1 takje verse tijm 5 cl witte porto zout zwarte peper van de mole... bekijk recept »
Parelhoen met champignons en garnalen
75 g cantharellen 5 cl cognac 0,5 eetlepel fijngehakte verse dragon 40 g gepelde grijze garnalen 15 dl kippenbouillon 8 g mosterd olijfolie 4 parelhoenfilets peper en zout raketsla 50 cl room 8 rösti’s 10 cl witte wijn1. Kruid de parelhoenfilets met ... bekijk recept »
Parelhoenfilet in filodeeg
1 citroen 2 x 2 parelhoenfilets 3 eetlepels olijfolie 100 ml gevogeltefond (pot a 380 ml) 1/2 pak filobladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 4 blaadjes verse basilicum 4 plakjes jambon d'Ardennes1. Kwart van citroen afsnijden en in ... bekijk recept »
Parelhoen met geurige paddenstoelen
2 tenen knoflook (fijngesneden) 2 eetlepels verse peterselie ((zakje a 30 g), fijngesneden) 1 bakje paddestoelenmelange ((200 g), in grove stukken) 2 eetlepels olie 6 parelhoenfilets (uit 3 bakjes Gourmet wild) 6 eetlepe... bekijk recept »
Parelhoen gevuld met truffelboter
1 parelhoen (op kamertemperatuur) 100 g gezouten boter (op kamertemperatuur) 80 g truffel-paddenstoelentapenade (potje) 4 tenen knoflook 2½ el gedroogde dragon 250 g kastanjechampignons1. Verwarm de oven voor op 180 °C.... bekijk recept »
Parelhoen met appelcompote
1 parelhoen (ca. 1.1 kg) 3 tl chilipoeder 2 tl kaneel 1 tl zout 50 g roomboter 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 3 takjes rozemarijn 4 stevige appels (bijv. Elstar of Breabrun) 100 ml cider1. Laat de parelhoen ca. 30 min. va... bekijk recept »
Stoneleeks met mosterd
12 stoneleeks (schoongemaakt) 1 el olijfolie 150 ml geslagen room (23% vet) 2 el Zaanse mosterd1. Verhit een koekenpan. Schep in een kom de stoneleeks en olie door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Spreid de stoneleeks uit ... bekijk recept »