Recepten met eekhoorntjesbrood

261 recepten met eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood

Eekhoorntjesbrood Groeit in de late nazomer en de herfst in naald- en loofbossen, deze fijne paddestoelen of boleten hebben aan de onderkant van hun hoed geen lamellen, maar buisjes. Te koop van augustus tot november, komen meestal uit het buitenland. Ook gedroogd te koop, komen dan uit Frankrijk en Italië, in de Italiaanse en Franse keuken wordt deze paddestoel veel gebruikt. Was het eekhoorntjesbrood of cèpe niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Velouté van champignons uit de Gascogne streek

150 g boter 1 kruidentuiltje 400 g dooierzwammen 100 g eekhoorntjesbrood 2 eetlepels gehakte bieslook 80 g gekookte eendenlever in doek 1 l gevogeltebouillon 300 g hoorns van overvloed 2 eetlepels kervelplukjes 1 teentje knoflook 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »

Eekhoorntjesbrood

200 ml melk 25 g gedroogd eekhoorntjesbrood 1 zakje gist 35 g suiker 330 g bloem 1 mespuntje zout 25 g boter 1  ei Deeg Breng de melk met het eekhoorntjesbrood aan de kook en laat circa 15 minuten trekken. Pure... bekijk recept »

Bordje van rauwe ham, vijgen en gesnipperd witlof

4 eetlepels arachideolie 50 g fijngehakte ongezouten pistachenoten 1 koffielepel geraspte schil van een onbehandelde citroen (bio) 2 eetlepels notenolie olie van eekhoorntjesbrood (om af te werken) 4 eetlepels oude wijnazijn 10 paarse vijgen 10 snede... bekijk recept »

Tournedos met paddenstoelensaus

Paddenstoelensaus 30 g gedroogd eekhoorntjesbrood olijfolie 250 g gemengde paddenstoelen, in stukjes gescheurd 2 tenen knoflook, geperst scheut brandy of cognac 4 el kookroom of slagroom 1 tl truffelolie Groenten 800 g ongeschilde krieltjes ... bekijk recept »

Ravioli met paddenstoelen en pancetta

15 g funghi porcini secchi (gedroogd eekhoorntjesbrood) 500 g ravioli funghi porcini (verse pasta) 200 g bimi (groente) 80 g pancetta (spek) 2 sjalotten 2 takjes salie 200 g gesneden kastanjechampignons 200 g crème f... bekijk recept »

Filet van Mechelse koekoek

2 stronken grondwitlof 50 g ongezouten boter (voor het witlof) zwarte peper zout nootmuskaat 150 ml volle melk suiker (facultatief) 100 ml gevogeltefond 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano) 25 g ongezouten boter (voor het schuim) 5 mooie grote ... bekijk recept »

Risotto met paddestoelen

25 g gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) 150 ml heet water 1 ui 250 g knolselderij 750 ml paddenstoelenbouillon (van tabletten) 5 el olijfolie 400 g risottorijst 100 ml witte wijn 4 portobello champignons 100 g Grana Pad... bekijk recept »

Soep van bospaddenstoelen

2 aardappelen, van het soort Nicola, in stukken gesneden 350 g bospaddenstoelen (hoorn des overvloeds, cantharel, eekhoorntjesbrood, …) dille, gesnipperd 1,25 l groentebouillon 1 kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier) 1 eetlepel olijfolie... bekijk recept »

Varkenshaasmedaillons met paddenstoelen en madeirasaus

2 varkenshaas culinair (à 325 g) 5 takjes tijm 6 el olijfolie 500 ml slagroom (beker à 250 ml) 30 g gedroogde paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood 200 g paddenstoelenmix, schoongeveegd, in stukjes van ½ cm ... bekijk recept »

Linzen met paddenstoelenworstjes

- 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood - ¼ knolselderij - 1 peen - 1 ui - 250 g puylinzen - 8 dl water - 1 takje tijm - 1 laurierblad - peterselie - lekker brood, gegrild - tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven) Wil je meer weten... bekijk recept »

Pagina 1 van 27