Recepten met oesterzwammen

860 recepten met oesterzwammen

Oesterzwammen

Oesterzwammen Behoren ook tot de paddestoelen familie, worden gekweekt en zijn daarom ook het hele jaar door te koop. In het wild tijdens de late herfst, te vinden in loofbossen. De oesterzwam is zacht en blank en nogal waterig. Was de oesterzwam niet met water, de geur en de smaak verdwijnt, maak schoon met keukenpapier of een zacht borsteltje. Snijd de onderkant van het steeltje. Eventueel doormidden snijden, bij voorkeur heel verwerken. + lees meer

Groentepakketje met blauwaderkaas

1 struik bleekselderij 2 grote rode uien 1 bakje oesterzwammen (150 g) 2 eetlepels olie peper 100 g Danish blue (kaas)1. Bleekselderij wassen, schoonmaken en stengels in stukken van ca. 5 cm snijden. Uien pellen en elk in 6 parten... bekijk recept »

Gegrilde oesterzwammen met risotto

2 sjalotjes 3 bosuitjes 2 bakjes oesterzwammen (` 150 g AH) 4 eetlepels olijfolie 1 pak risottorijst (400 g) 2 dl witte wijn 2 groentebouillontabletten 1 zakje panklare sperziebonen (250 g) 75 g oude kaas (stukje)1... bekijk recept »

Tagliatelle met paddestoelen en spinazie

400 g tagliatelle (lintpasta) 1 schaaltje seizoensmelange (paddestoelen, 150 g) 1 bakje oesterzwammen (150 g) 6 el olijfolie met witte truffelaroma (fles 250 ml) 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden)... bekijk recept »

Calvadoskip met appels en oesterzwammen

75 g boter 6 appels ((bijv. braeburn), ongeschild en in blokjes) 100 ml calvados (slijter) 1 bak oesterzwammen (150 g) 1 theelepel Japanse sojasaus 1 kip ((heel) biologisch op kamertemperatuur) 1 theelepel salie (... bekijk recept »

Paddestoelensoep met bamboescheuten

1 bakje oesterzwammen (150 g) 2 bosuitjes 1 stengel sereh 2 rode pepers 1 limoen 1 eetlepel olie 2 groentebouillontabletten 1 blikje bamboescheuten (227 g) 150 g maïskorrels 3 takjes koriander 2 eetlepels sojasaus1. Oest... bekijk recept »

Pittige tofu met gele rijst

1 pak gele rijst (325 g) 4 eetlepels olie 1 bakje tofu pittig gekruid (180 g) 1 bakje oesterzwammen (150 g, in reepjes) 1 zak Thaise groentemix (400 g) 3 eetlepels Japanse sojasaus 1 zak gemengde sla (200 g) 2 e... bekijk recept »

Tongrolletjes met champagne en oesterzwammen

15 cl champagne brut (of cava) gehakte bladpeterselie 100 g gerookte spekreepjes 400 g oesterzwammen 1 eetlepel olijfolie peper en zout 1 sjalot 700 g tongfilets 15 cl verse room 1 zakje visnat in poedervorm1. Bereid het visnat volgens de aanwijzinge... bekijk recept »

Antipasti gemarineerde oesterzwammen

150 g oesterzwammen 100 ml witte balsamicoazijn ½ zakje verse peterselie (a 30 g, fijngeknipt) 1 teentje knoflook (uitgeperst) zout en peper olijfolie1. Snijd de oesterzwammen in brede repen en kook ze 2-3 minuten in een meng... bekijk recept »

Pasta met biefstuk in stroganoffsaus

1 bakje oesterzwammen (150 g) 1 bakje koelverse tagliatelle (pasta, 250 g) 25 g boter 1 bakje biefstuk (stroganoff (500 g)) 1 zak rucola (sla, 75 g) 2 eetlepels balsamicodressing 50 g pittige kaas ((bijv. grana pa... bekijk recept »

Klassieke rosbief met mierikswortelsaus

2 stukken rosbief (a ca. 600 g) 3 eetlepels vloeibare boter (of gesmolten boter) grofgemalen zwarte peper 250 ml slagroom 6 eetlepels geraspte mierikswortel (potje) 1 theelepel mosterd1. Rosbief in 30 min. op kamertemperatuur... bekijk recept »

Pagina 7 van 86