Recepten voor cantharellen
358 recepten voor cantharellen
Cantharellen
Een andere naam voor cantharellen is hanekammen of dooierzwammen, ze zijn oranjegeel en trechtervormig, voornamelijk te koop van juni tot na de feestdagen, komen voornamelijk uit het buitenland. Cantarellen hebben een hele eigen smaak, ietwat ‘peperachtig’.
Receptenzoeker
Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille
1 vanillestokje 1/4 ontvette gevogeltebouillon 1 takje bladpeterselie 400 g diepgevroren mantelschelpnoten 10 cl droge witte wijn 1 eetlepel olijfolie 1 sjalot 400 g verse cantharellen1. Laat de mantelschelpnoten ontdooien in koud water (ververs het ... bekijk recept »
Tagliatelle met cantharellen, ui & courgette
7 el olijfolie 3 el kappertjes 2 el gedroogde dragon 100 g geraspte belegen kaas 1 courgette 2 rode uien 200 g cantharellen 3 el olijfolie truffelaroma 500 g tagliatelle alle erbe (vers)1. Doe de olie, kappertjes, dragon en kaas ... bekijk recept »
Crostini met paddenstoelen en perensalsa
1 peer ½ eetl honing 1 eetl citroensap 100 gr cantharellen, in vieren gesneden 1 eetl balsamicoazijn 1 (stok)brood in 8 sneetjes Handje rucola 50 gr zachte geitenkaas 1 eetl pecannoten, grof gehakt 2 eetl boterBak het (stok)brood in de oven of in een... bekijk recept »
Konijnenrug met cantharellen
1 konijnenrug (van 1,6 kg)4 sjalotten400 g cantharellen2 el boter3 dl wildfond2 el olijfolie1 bosje peterseliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Pel de sjalotjes maar laat ze heel. Borstel de cantharellen goed schoon en hak de peterselie... bekijk recept »
Gevulde Groene Kool Met Cantharellen
0,5 L port 0,5 L runderbouillon 2,5 DL slagroom peper en zout 1 groene kool 0,5 kg cantharellen 2 teenjes knoflook (fijn gesneden) De port met de bouillon inkoken tot 2,5 deciliter. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. de groene kool... bekijk recept »
Cantharellen
500 gram cantharellen citroensap 25 gram boter zout 15 bloem. Bereidingswijze Maak de cantharellen schoon. Snijd lelijke plekjes en het onderstukje van de steel weg en besprenkel ze met citroensap. Was zehalveer ze en zet ze op met de hete boter.... bekijk recept »
Gebakken Cantharellen
500 gr cantharellen - 4 teentjes look - 2 el olijfolie - enkele takjes platte peterselie - versgemalen zwarte peper en fijn zeezout Voorbereiding Borstel de paddestoelen schoon en spoel ze even onder de lopende kraan af om het zand te verwijderen. De... bekijk recept »
Eendenborst met cantharellen
2 eendenborsten van 400 g per stuk 150 g cantharellen of oesterzwammen 1 gesnipperde sjalotje 8 eetlepels light room 2 dl Knorr Finesse bouillon kip 1 dl cognac verse peterselie 1 teentje knoflook 2 dl melk snufje zout 50 g Solo snuifje vers g... bekijk recept »
Bouillon van kreeft met witte limabonen
2 kreeften van ca. 700 à 800 g 100 g gedroogde limabonen 1 nacht geweekt in 2 l koud water 150 g sluimererwten 170 g cantharellen 6 tomaten gepeld ontpit en grof gehakt 1 wortel 1 tak bleekselder 1 teentje knoflook 1 el Solo 1 kruidentuiltje met tijm... bekijk recept »
Parelhoenpakketjes van bladerdeeg met cantharellen
300 g cantharellen 1 middelgrote ui 2 teentjes knoflook 4 parelhoenfilets (op kamertemperatuur) 2 el Solo Vloeibaar 2 tl verse of gedroogde tijm en 4 kleine takjes 4 el light room 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid) bloem Garnituur van... bekijk recept »