Recepten met snijbonen

355 recepten met snijbonen

Snijbonen

Snijbonen Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer

Lauwwarme salade met zeewolf en mosselen

250 g snijbonen (in schuine stukken van 2 cm) 250 g sperziebonen (gehalveerd) 200 g doperwten (vers of diepvries) 1 sjalot (fijngehakt) 1 el witte wijnazijn 5 el olijfolie extra vierge 200 g gekookte mosselen 4 stukk... bekijk recept »

Valenciaanse paella

300 g snijbonen 1 rode paprika 1 blik gepelde tomaten (400 g) 150 g chorizoworst 6 el olijfolie 4 kipdrumsticks 2 teentjes knoflook 1 el paprikapoeder 1½ kippenbouillontablet 1 envelopje saffraan 400 g risottorijst 1 b... bekijk recept »

Oranjesoep met geroosterde paprika en chorizo

250 g chorizoworst 1 el olijfolie 1 ui 320 ml gegrilde paprika's 400 g tomatenblokjes 500 ml groentebouillon (van tablet) 250 g gesneden snijbonen 2 el verse peterselie1. Snijd de chorizoworst in blokjes. Verhit de olie in een (soep)pan... bekijk recept »

Gebakken eendenborstfilet met sinaasappelsaus

4  eendenborstfilets 50 g suiker 1  sinaasappel 100 ml rode wijn 300 ml kippenbouillon 50 g boter 500 g snijbonen 2 takjes salie olijfolie om in te bakken Kerf het vet van de eendenborstfilets met een scherp m... bekijk recept »

Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping

1.2 kg kruimige aardappelen 3 sneetjes wit brood (oudbakken, zonder korst) 20 g platte peterselie 2 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 citroen 600 g snijbonen 4 bosuitjes 125 ml melk 30 g boter 1 el dijonmosterd1. Schil de aarda... bekijk recept »

Gebraden kip met rozemarijnboter en citroen

1 hele scharrelkip (ca. 1250 g) 100 g roomboter 2 takjes rozemarijn 1 citroen 600 g krieltjes in de schil 400 g snijbonen 2 el peterselie (bakje 30 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 1 rasp 1 braadslede (25 x 20 cm) 1 aluminiumfolie1. Verwarm... bekijk recept »

Fietsebonensoep met Gelders broodje

2 l water 2  kippenbouillonblokjes 300 g aardappels 0.5 bosje bladpeterselie 200 g gehakt 400 g snijbonen 1 bosje bospenen 200 g witte bonen uit blik FietsebonensoepBreng in een pan het water met de kippenbouil... bekijk recept »

Snijbonen met tomaat en komijn

400 g snijbonen (schoongemaakt) 1 el olijfolie (met knoflook-chilipeper) 1 vleestomaat (in kleine stukjes) 1 tl gemalen komijn (djinten)1. Snijd de bonen in ruitjes van ca. 3 cm. Kook ze in ruim water met zout in ca. 7 min. beetg... bekijk recept »

Hollandse kaasfondue met brood en groenten

400 g extra belegen boerenkaas 100 g twijfelaar 25 g boter 25 g bloem 500 ml witte wijn 5 tenen knoflook 200 g spruiten 200 g ongesneden snijbonen 200 g radijsjes 1 rode paprika 300 g worteltjes geschrapt 1 stokbrood ½ tl... bekijk recept »

Kruidenpasta met vispakketjes

400 g penne (pasta) 600 g Hollandse (snijbonen (diepvries, zak a 300 g)) 400 g pangasiusfilet 3 eetlepels olijfolie 1/2 fles pastasaus sugo casa (al erbe (a 690 g)) 1 zakje verse basilicum (15 g) 1 zakje verse petersel... bekijk recept »

Pagina 4 van 36