355 recepten met snijbonen
Iedereen kent ze: die platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden. We hebben het over de snijboon, een plantensoort uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen. De snijboon wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten, om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Je vindt ze in de AGF-afdeling van de supermarkt en bij je groenteman in de winkel of in zijn marktkraam. Je kunt ze in stukjes of reepjes bereiden als sologroente of als onderdeel van een groenteschotel. Supermarkten en groentespeciaalzaken geven je vaak de keuze: zelf snijden of kant-en-klaar gesneden kopen. Goed wassen, puntjes aan beide zijden eraf snijden en beslissen hoe je ze gaat koken of roerbakken: in grote stukken of fijne reepjes. Snijbonen moeten niet rauw gegeten worden. In rauwe bonen komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw. + lees meer500 g snijbonen 200 g Iberico ham 200 g zwarte olijven 1 blik witte bonen olijfolie extra vierge Maak de snijbonen schoon en snijd ze in schuin stukjes. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de snijbonen ... bekijk recept »
1 el olie 2 uien (in partjes) 300 g kipfilet (in stukken) 1 pot curry (mild (400 g, maaltijdsaus)) 250 g gele rijst (pak 325 g) 1 zak snijbonen ((400 g), in stukjes) 1 winterpeen ((1 stuk 250 g), in plakjes) ... bekijk recept »
400 g snijbonen 2 teentjes knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn versgemalen grof zeezout versgemalen peper1. Topjes van snijbonen verwijderen en bonen elk in 2 of 3 stukken snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes sn... bekijk recept »
1 zak aardappelpuree (750 g, diepvries) 1 zak snijbonen (gesneden (250 g)) 1 zak gebroken sperziebonen (250 g) 2 dikke plakken bakbacon (a 140 g) 2 el grove mosterd1. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 15 g verse dille 600 g snijbonen 425 g gekruide minikrieltjes 2 el olijfolie 1 tl zout 4 pangasiusfilets1. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Hak de dille fijn. In schaal bevr... bekijk recept »
300 g farfalle (zak a 500 g) 1 paprika (geel, in vierkantjes) 4 eetlepels mayonaise 1 theelepel Italiaanse (keukenkruiden (potje a 12 g)) 2 potten Hollandse (snijbonen (a 370 ml)) 1 bakje cherrytomaten ((250 g), geh... bekijk recept »
410 g perziken (blik, op lichte siroop) 300 g snijbonen 400 g kipfilet 2 el olie 250 g champignons 70 g tomatenpuree 1 tl chilipoeder 300 g couscous1. Laat de perziken uitlekken (vocht opvangen). Snijd de perzik in stukjes, de snij... bekijk recept »
2 tl Italiaanse (kruiden (potje 12 g)) 2 el kappertjes 400 g fijngehakt (vegetarisch, schaal 175 g) 3 el olijfolie 300 g fusilli (pasta, zak 500 g) 600 g snijbonen (schaal 400 g) 1 pot sugo tradizionale (470 g) ... bekijk recept »
15 g basilicum 3 el wittewijnazijn 6 el extra vierge olijfolie 2 sjalotten 50 g hazelnoten 200 g gesneden snijbonen 300 g gewassen spinazie 200 g witte kaas (plak) 400 g kersen1. Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in ee... bekijk recept »
8 sliptongetjes 150 ml visfond (pot a 380 ml) 100 ml witte wijn ½ theelepel tijm 2 laurierblaadjes 100 ml koksroom (bijv. room culinair, pakje a 200 ml) 75 g gekookte mosselen (bakje a 150 g) 100 g Hollandse garnalen... bekijk recept »