Recepten met sjalot

1000 recepten met sjalot

Sjalot

Sjalot Dit kleine ovale uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Hij is ideaal om gerechten extra smaak te geven en om sauzen en salades heerlijk te kruiden. Jus waarin je een sjalotje zachtjes meebakt, krijgt een aparte, lichtzoetige smaak. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, koken en rauw gebruiken. Kontje eraf snijden, de schil verwijderen en in ringen of snippertjes snijden. Maar doe dit pas vlak voordat je ‘m gaat gebruiken. Het vocht uit de ui kan na het snijden snel bitter gaan smaken. Zoals je vast wel eens hebt ervaren, gaan bij het pellen of snijden van uien je ogen tranen. Je voorkomt dit door de uien eerst een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de diepvries te leggen. + lees meer

Karbonades met sjalot-tijmsaus

1 eetlepel scherpe, gladde mosterd 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper (fles a 250 ml) 4 ribkarbonades 6 sjalotten 50 g boter 3 takjes tijm 4 eetlepels rode wijn ½ pot vleesfo... bekijk recept »

Mini-carré met sjalot en groene peperboter

75 g ongezouten roomboter 2 tl groene peperkorrels (potje) 1 snufje zout 12 rundercarré 1 sjalot 1 bosui1. Doe 2/3 van de boter in een kommetje en prak er met een vork de peperkorrels door. Voeg zout naar smaak toe. Bewaar de groene p... bekijk recept »

Zalm met wittewijnsaus

1 sjalot 2 takjes peterselie ½ fles droge witte wijn 200 ml visfond (pot) 250 ml slagroom 25 g boter 600 g verse zalmfilets1. Snipper de sjalot. Schep de sjalot en de peterselie in een wijde pan en schenk de wijn en de fond erbi... bekijk recept »

Kokkels met algenboter op bloemkoolcrème

500 g verse kokkels 1 bloemkool 20 g zure room 1 bouquet garni (kruidentuiltje) 150 g boter met rauwe melk 0,5 vel nori 1 sjalot 3 steeltjes bieslook 10 cl droge witte wijn zout zwarte peper1. E-mail 2. 500 g verse kokkels 3. 1 bloemkool 4. 20 g... bekijk recept »

Lasagne van gegrilde aubergine met twee soorten kaas

1 aubergine 1 takje rozemarijn 1 takje tijm 2 teentjes knoflook 200 ml olijfolie extra vierge 2 takjes verse basilicum (zakje a 15 g) 100 ml zonnebloemolie 2 trostomaten 1 sjalot 2 theelepels tomatenpuree (blikje) 250 ml... bekijk recept »

Kip met avocado-mangosalsa

300 g scharrelkipdijfilet 3 tl harissa 3 el koolzaadolie 2 tl gemalen venkelzaad 1 mango 1 sjalot 1 limoen (schoongeboend) 120 g gele tomaten ((uit de tomatenmix, bakje)) 7½ g munt 2 avocado's1. Halveer de kipdijfilet... bekijk recept »

Warmgerookte zalmtartaar met kappertjesvinaigrette en veldsla

1 sjalot ½ komkommer 1 citroen 50 g kappertjes 250 g warmgerookte zalmstukken 3 el olijfolie 35 g veldsla1. Maak de sjalot schoon en snipper zo fijn mogelijk. Was de komkommer en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf in plakjes. B... bekijk recept »

Fazant in cider met salie, bacon en appel

1 sjalot 2 appels (bijv. jazz) 400 g fazantfilets (Feestfavoriet) 8 blaadjes salie 4 plakjes bacon 50 g boter 1 el mix voor glühwein 100 ml appelcider1. Snipper de sjalot. Snijd elke appel in 8 parten en verwijder het klokhuis... bekijk recept »

Penne con asparagi verdi in crema (penne met groene asperges en room)

400 g penne rigate 4  saucijzen 2 teentjes knoflook 1  sjalot 1  rode peper olijfolie 1 bos groene asperges 75 ml witte wijn 100 g Parmezaanse kaas 100 g gorgonzola 300 ml room Kook de pasta gaar vol... bekijk recept »

Marokkaanse balletjes met knoflooksaus

30 g couscous 250 g rundergehakt 1 sjalot (fijngehakt) 1 teentje knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse munt (in reepjes) mespunt kaneel cayennepeper 150 ml knoflooksaus1. Couscous 5 min. in 50 ml kokend water wellen. In... bekijk recept »

Pagina 6 van 100