709 recepten met linzen
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg 1 wit van prei 150 g gerookt spek boter peper en zout 4 eieren 2,5 dl room 2,5 dl melk 200 g gemalen kaas nootmuskaat peper en zout 1. Strijk een taartvorm in met boter. Leg er het vel bladerdeeg in. Trek niet ... bekijk recept »
600 gram runderof lamsgehakt2 rode uien, geraspt1 bosje peterselie, zeer fijngehaktmespunt kaneelpoedermespunt nootmuskaatmespunt kruidnagelpoeder50 gram pijnboompitten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie4 trostomaten, horizontaal gehalveerd1. Meng het... bekijk recept »
1 rol kant-en-klaar bladerdeeg 1 klein potje Griekse yoghurt 1 pot Effi vruchtenbereiding met bosvruchten 500 g Belgische aardbeien 250 ml appelcider 2 stukjes steranijs 1 vanillestokje 1. Laat de aardbeien een nachtje marineren in de cider, samen... bekijk recept »
500 g gehakt • geraspte schil van 1 citroen • 3 el platte peterselie, grof gehakt • 1 ei • 5 el paneermeel • 1 el olijfolie peper en zout 1 el olijfolie 1 ui, fijngehakt • 2 tenen knoflook • 1 stuk gember (± 3 cm), geraspt • 1/2 tl kurk... bekijk recept »
Brokkeldeegbodem: 100 g Maïzena Plus 250 g bloem 150 g koude Solo 1 dl koude melk of koud water 1 afgestreken koffielepel bakpoeder 60 g poedersuiker 1 pakje vanillesuiker Vulling: 150 g Maïzena Plus 0.25 l melk een scheutje 160 g suik... bekijk recept »
1 rol zanddeeg 100 gr zachte boter 200 gr suiker 4 citroenen 4 limoenen 5 eieren 30 ml limoncello 125 ml slagroom 220 gr extra suiker1. Verwarm de oven op 180 graden .2. Bedek een ingevette en bebloemde bakvorm met het zanddeeg.3. Zet deze 30 min... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie1 teentje knoflook geperst1 ui gesnipperd250 gram magere gerookte spekblokjes1 blikje tomatenblokjes op sap2 blikjes kikkererwten uitgelekt2 eetlepels gehakte (platte) peterselie of bladselderij1. Verhit de olijfolie en fruit hie... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg 1 klontje boter 1 lepel bloem 1 kg citroenen 100 g suiker ( voor de ruban ) 300 g suiker ( voor de citroencrème ) 50 g vanillepudding poeder 4 eieren 5 dl room ( voor slagroom ) 3 blaadjes gelatine 100 g eiwitten ( rest van citr... bekijk recept »
Voor het kruimeldeeg: 125 g bloem 125 g Maïzena 1 eidooier 50 ml ijskoud water 1 snuifje zout 125 g koude Solo Voor de vulling: Effi vruchtenbereiding met kersen 200 g Solo 100 g bloemsuiker 3 eieren 200 g amandelpoeder 1 bakje blauwe bessen ... bekijk recept »