Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Kalfslapje met asperges en basmatirijst

4 kalflapjes van 180GR 12 gekookte, dikke asperges 400 GR champagnes 250 CL room bloem witte wijn boter 250 Gr basmatirijst 1 gehakte ui gehakte platte peterselie1. de rijst koken met wat zout en afwerken met gestoofde ajuin. De kalflapjes in de blo... bekijk recept »

Konijnerug met bruin bier en mosterd

2 konijneruggenpeper, zoutboter2 eetlepels Dijonmosterd2 eetlepels gehakte peterselie2 eetlepels door een zeef gewreven broodkruim1 flesje bruin bier (Petrus, Rodenbach) van 25 cl2 1/2 dl rundsfond of 2 dl water + 2 theelepels vleesextract (type Oxo)... bekijk recept »

Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook

4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik]1 theelepel zout4 gekneusde peperkorrels60 g boter2 eetlepels bloem1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje)1 citroen Spoel de vis af onder... bekijk recept »

Gepocheerde Kabeljauw Met Bieslook

4 moten kabeljauw van ca. 2 1/2 cm dik] 1 theelepel zout 4 gekneusde peperkorrels 60 gram boter 2 eetlepels bloem 1 1/2-2 eetlepels gehakte bieslook 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel groene peperkorrels (uit potje) 1 citroen. S... bekijk recept »

Wilde duifjes met appel en calvados

4 bladerdeeg (koekjes)200 g aardappelen4 duiven (jong, wild, panklaar)0.5 citroen (sap)6 appels (cox)250 g wortel (en/of andere fijngesneden groenten als selder of ui)schorseneren (schoongeboend, gefrituurd en uitgelekt)1 ui (fijngehakt)50 g suikersn... bekijk recept »

Eendenbout met wintergroenten

400 g schorseneren400 g raapjes2 wortelen2 teentjes knoflook2 sjalotten1 el olie400 ml kippenbouillon1 el gehakt peterselie (vers)boterpeperzout4 eendenbouten (van ongeveer 350g)1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Pel de look en de sjalotten. Sc... bekijk recept »

Lamsbout Met Knoflook En Rozemarijn

1 Lamsbout van 2 kg. ontbeend en weer opgebonden. zout peper 5 teentjes knoflookin plakjes 12 toefjes rozemarijn 4 eetlepels olijfolie circa 1 kg. kleine sjalotjes of verse zilveruitjesgepeld 4 dl. kalfsfound (pot a 4 dl) of sterke vleesbouillon 50 g... bekijk recept »

Tongscharfilet met ossenstaart

12 tongscharfilets 1/2 ossenstaart 3 uur gegaard in bouillon 1 sjalot fijngesneden 2 schorseneren geschild in blokjes 8 cantharellen 20 garnalen boter olijfolie peper en zout KORSTJE 100 g Oud Brugge kaas 90 g panko (japans paneermeel) COULIS VAN TUI... bekijk recept »

Pagina 13 van 13