Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Mosselen In De Schelp

4 wortelen 8 schorseneren 2 kg mosselen 2 uien 3 takjes peterselie 1 selderijtakje 1.5 dl witte wijn 2 dl room 4 spinaziebladeren boter peper en zout Maak de wortelen en de schorseneren schoon en trek er met een dunschiller dunne repen van zodat u ee... bekijk recept »

Soep van schorseneer en look

700 g schorseneren 2 el citroensap 1 bol look 2 uien 2 l kippenbouillon 100 g linzen uit blik 1 aardappel 2 laurierblaadjes 3 takjes tijm room olijfolie peper zout1. Schrob de schorseneren schoon en schil ze. Hak ze fijn en leg ze even in een k... bekijk recept »

VIS. Kabeljauw-carpaccio met noten-pesto.

CHAMPIGNON , DUXELLES, 2 sjalotten 3 eetl olijfolie 500 gram grote witte champignons 75 ml droge vermout 75 ml krachtige kippen-bouillon 1 vers laurier-blaadje 8 takjes tijm 1 bosje peterselie 2 schorseneren voor de chips NOTENPESTO 2 tn knofloo... bekijk recept »

knolseldersoep met mosterd

1 schoongemaakte knolselder in blokjes gesneden 2 middelgrote aardappels geschild en in blokjes een half potje kruiden kaas 1 bakje spek blokjes 2 liter water + 2 blokjes bouillon mosterd (ik neem 2 soeplepels van de goedkoopste)aan passen dus volgen... bekijk recept »

Fricassee Van Kreeft En Lichte Kerrie Met Winterknollen

2 kreeften van 600 g, 1 eetlepel Madras kerrie, 1 eetlepel cocospoeder, 1 dl cocosmelk, 1 groene appel, 1 zachte rode peper, 1 dl olijfolie, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 wortel,topinambours,raapjes,schorseneren, 1 ajuin, 1 eetlepel verse gehakte korian... bekijk recept »

Mosselschotel Uit De Oven

1 kg mosselen 1/2 dl witte wijn 1 zakje mosterdkruiden 4 grote aardappelen (vastkokers) 3 stengels bleekselderij 150 gr worteltjes 150 gr gare schorseneren (uit een pot) 2 eetlepels olie 50 gr diepvriesdoperwtjes zout en peper 1 eetlepel viskruiden 7... bekijk recept »

Warme Wintergroentesalade

250 g schorseneren 40 g rucola of rocket (soort sla) 4 middelgrote delicatesse-aardappelsschoongeboendin 4 stukken 3 takjes peterselieblad fijngesneden 1 dunne winterwortelin stukken van 4-5 cm diagonaal gehalveerd 1 pot zilveruitjes 2 el rode w... bekijk recept »

Puree & preigratin

1 kg aardappelen (bv. bintje) 50 gm boter 1 bosje stoofprei of 2 bosjes soeppr; ei 100 gm geraspte harde belgische kaas 1/2 liter melk 1 peper 1 zout Maak de aardappelpuree (zie recept voor de '3 x puree'). Kook of stoom de in stukjes gesneden prei b... bekijk recept »

Leidse hutspot

300 gr mager vers spek 2 varkenspootjes (hoefjes) 300 gr klapstuk 400 gr witte bonen 1 kg winterwortel 500 gr pastinaken* 500 gr uien Zout Peper Zet de bonen een nacht van tevoren in de week en laat ze in het weekwater bijna gaar koken met het spek,... bekijk recept »

Bechamelsaus

40 g bakboter30 g tarwebloem2.5 dl volle melknootmuskaatpeperzout1. Maak een roux van de boter en de bloem 2. Kook de melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en voeg beetje bij beetje bij de roux, onder voortdurend roeren. Kruid met peper, z... bekijk recept »

Pagina 12 van 13