Recepten met schorseneren

128 recepten met schorseneren

Schorseneren

Schorseneren Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer

Scampi’s met schorsenerencrème

24 scampi's4 schorseneren1 dl melk1 kl zachte boterolijfoliebasilicum (olie)handvol rucolapeperzout1. Maak de schorseneren schoon. Pel de scampi's. Snij ze op de rug van kop tot staart in en verwijder het zwarte draadje. Dep ze goed&nbs... bekijk recept »

schorsenerensoep

800 gr Schorseneren 2 grote aardappelen 2 uien 1 kruidnagel 2 l kippebouillon 200 gr gerookte spekblokjes 1 rookworst 400 gr kippegekakt balletjes 50 gr solo 2 el gehakte peterselie muskaatnoot peper en zout 1. 1 Pel en snij de uien in 2 en pri... bekijk recept »

stoofvlees op oude wijze

voor 4 personen: 1 kg runderstoofvlees 400gr schorseneren 400gr peulbonen(flageolets) 2 sneden peperkoek zonder suiker 2eetlepels pasti 4 dl runderboullion 2 eetlepels boter instandsausbinder peper en zout.Laat in een ruime kookpan de boter smelten e... bekijk recept »

Schorsenerensoep Met Kruidenkaas

500 gram schorseneren (schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden)1 liter kippenbouillon1 liter halfvolle melk250 gram huttekase2 eetlepels gehakte kruiden (bijvoorbeeld peterselieselderijknoflook)zoutpepernootmuskaat Maak de schorseneren met de kip... bekijk recept »

Fritto Misto

-200 g bloem -3 dl droge witte wijn op kamertemperatuur -4 el pindaolie -zout en peper -1 th lepel fijngehakte salie -2 eiwitten -250 g varkensfilet -250 g lamsfilet -250 g kipfilet -200 g broccoli -200 g wortelen -200 g schorseneren uit blik Voorbe... bekijk recept »

Slaatje met kreeft en schorseneer

2 kreeften (elk 500 g)250 g schorseneren2 stengels bleekselder100 g lamsoor1 ui2 stengels selder2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)12 blaadjes salie1 dl witte wijnolijfoliewitte wijnazijn2 el bloemp... bekijk recept »

Hindenfilet met kruidensalade

Voor 4 personen: 600 gr hindenfilet 1 verpakking jonge slablaadjes enkele takjes kervel enkele blaadjes basilicum enkel plukjes jonge peterselie 2 wortelen, schoongemaakt 2 schorseneren, gewassen 1 ui, in fijne ringen gesneden 2 el balsamico azijn 1 ... bekijk recept »

Everzwijnrug in broodkorst

Voor 4 personen: * 200 gr donkerbruin brood * 1 sneetje wit brood * 50 gr rozijnen * 150 gr kalfsgehakt * 1 eierdooier * 1 dl room * peper en zout * 600 gr everzwijnfilets * ijskoude boter Voor de wildfond: * 1 kg schenkels en vlees van everzwijn * 1... bekijk recept »

Mosselen In De Schelp

4 wortelen 8 schorseneren 2 kg mosselen 2 uien 3 takjes peterselie 1 selderijtakje 1.5 dl witte wijn 2 dl room 4 spinaziebladeren boter peper en zout Maak de wortelen en de schorseneren schoon en trek er met een dunschiller dunne repen van zodat u ee... bekijk recept »

Stoofpotje van kip en groenten

450 g kipfilets (in reepjes)400 g kerstomaten3 zoete aardappelen (in plakken van 0,5 cm dik)200 g schorseneren (diepvries)400 g kikkererwten (gespoeld)100 g jonge spinazie1 gekonfijte citroen (in reepjes)2 el olijfolie1 ui (gesnipperd)0.5 kl karwijza... bekijk recept »

Pagina 11 van 13