128 recepten met schorseneren
Het is een licht verteerbare groente en te koop van november tot maart, eigenlijk een vergeten groente! Onder stromend water de schorseneren goed schoonborstelen en een klein uur in water met azijn laten bleken. Wanneer ze blank zijn, afspoelen of heel laten of in grove stukken snijden. + lees meer8 schorseneren 200 g risotto rijst 2 sjalotten Solo Light Vloeibaar 3 blokjes visbouillon 1 bussel gehakte dragon 150 g geraspte Parmezaanse kaas 2 paprika’s 1 teentje look 4 zeebaarsfilets1. Was de schorseneren, schil ze en snij ze in stukjes. K... bekijk recept »
4 parelhoenfilets 400 gr spruitjes 400 gr schorseneren, vers of bokaal 1 bakje gezouten spekblokjes (/- 100 gr) solo bakken en braden olijfolie 1,5 dl tripelbier, Kasteelbier of Leffe of Westmalle, of... 1 dl gevogeltefond (bokaal of blokjes) 1 kl ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 gr hindenfilet 1 verpakking jonge slablaadjes enkele takjes kervel enkele blaadjes basilicum enkel plukjes jonge peterselie 2 wortelen, schoongemaakt 2 schorseneren, gewassen 1 ui, in fijne ringen gesneden 2 el balsamico azijn 1 ... bekijk recept »
voor 4 personen: 1 kg runderstoofvlees 400gr schorseneren 400gr peulbonen(flageolets) 2 sneden peperkoek zonder suiker 2eetlepels pasti 4 dl runderboullion 2 eetlepels boter instandsausbinder peper en zout.Laat in een ruime kookpan de boter smelten e... bekijk recept »
500 gram schorseneren (schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden)1 liter kippenbouillon1 liter halfvolle melk250 gram huttekase2 eetlepels gehakte kruiden (bijvoorbeeld peterselieselderijknoflook)zoutpepernootmuskaat Maak de schorseneren met de kip... bekijk recept »
-200 g bloem -3 dl droge witte wijn op kamertemperatuur -4 el pindaolie -zout en peper -1 th lepel fijngehakte salie -2 eiwitten -250 g varkensfilet -250 g lamsfilet -250 g kipfilet -200 g broccoli -200 g wortelen -200 g schorseneren uit blik Voorbe... bekijk recept »
2 kreeften (elk 500 g)250 g schorseneren2 stengels bleekselder100 g lamsoor1 ui2 stengels selder2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidenboeket (tijm, laurier, peterseliestengels)12 blaadjes salie1 dl witte wijnolijfoliewitte wijnazijn2 el bloemp... bekijk recept »
400 g schorseneren (eventueel diepvries)2 el citroensap250 g bloemig kokende aardappel1 ui4 plakjes pancetta (flinterdun)100 ml droge, witte wijn1 l groentebouillon1 eidooier100 ml roomtuinkersnootmuskaatpeperzout1. Schil de verse schorseneren. Bespr... bekijk recept »
450 g kipfilets (in reepjes)400 g kerstomaten3 zoete aardappelen (in plakken van 0,5 cm dik)200 g schorseneren (diepvries)400 g kikkererwten (gespoeld)100 g jonge spinazie1 gekonfijte citroen (in reepjes)2 el olijfolie1 ui (gesnipperd)0.5 kl karwijza... bekijk recept »
Voor 4 personen: * 200 gr donkerbruin brood * 1 sneetje wit brood * 50 gr rozijnen * 150 gr kalfsgehakt * 1 eierdooier * 1 dl room * peper en zout * 600 gr everzwijnfilets * ijskoude boter Voor de wildfond: * 1 kg schenkels en vlees van everzwijn * 1... bekijk recept »