Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Lamsbout met honing en kruiden

50 g roomboter 4 lamsboutschijven (totaal 600 g) 6 tenen knoflook 1 snufje zout 1 snufje peper 25 g honing 20 g verse Italiaanse kruidenmix 250 ml rode wijn 1 kg kruimige aardappelen 2 venkel (à ca. 300 g) 1 ovenschaal (1,5 L)1. Verw... bekijk recept »

Venkelsalade met tomaatjes

1 venkelknol 1 bakje cherrytomaten (250 g) 1 zak veldsla (75 g) 2 eetlepels citroensap 4 eetlepels olijfolie1. Halveer 1 venkelknol en verwijder de harde kern. Schaaf of snijd de stukken venkel in flinterdunne repen. Halveer 1 bakje... bekijk recept »

Salade van venkel, sinaasappelen en granaatappel, vinaigrette met bloedappelsien

100 g gerijpte schapenkaas in sneetjes, Los Cameros 1 granaatappel 1 eetlepel koolzaadolie 1 eetlepel olijfolie 1 rode ui, in ringen gesneden sap van een halve bloedappelsien 2 sinaasappelen, geschild tot op het vruchtvlees 1 venkelknol zout, peper1.... bekijk recept »

Ovenschotel uit de zee

1  rode ui 1 teentje knoflook 3  venkelknollen 2  tomaten 1  prei olijfolie om in te bakken 50 g bloem 40 g boter 500 ml melk 600 g kabeljauwfilet 4 takjes dille 600 g voorgekookte aardappelschi... bekijk recept »

Pittige macaroni met chorizo

300 g volkoren macaroni 200 g chorizo 1  ui 1 teentje knoflook 1  venkel 1  gele paprika 1  rode peper 400 g gezeefde tomaten 2  tomaten olijfolie extra vierge witte wijnazijn 150 g rucola 50 g... bekijk recept »

Venkelsalade

1 venkelknol 4 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 theelepel honing zout en peper1. Venkel schoonmaken en wassen. Venkelgroen apart houden. Venkel in plakken en vervolgens in repen snijden. Olie, citroensap en honing tot sausje klopp... bekijk recept »

Zalm in roomsaus met dillekriel, spinazie en venkel

450 g ongewassen spinazie 2 venkelknollen 2 tenen knoflook 7½ g dille (bakje a 15 g) 1 kg krieltjes 3 el milde olijfolie 1 tl gedroogde rozemarijn 125 ml slagroom 400 g wilde zalmfilets (diepvries, ontdooid)1. Was de sp... bekijk recept »

Japanse venkel

2 venkelknollen 4 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels olie1. Maak de venkelknollen schoon en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Roer de sojasaus door de olie en bestrijk de plakken venkel hiermee. Verhit de grillpan en draai het vuur lage... bekijk recept »

Knapperige tilapiafilet met venkelgratin

2 eieren 50 g bloem 0.5 dl melk 50 g Parmezaanse kaas geraspt 20 g Italiaanse kruiden fijngehakt 2 venkelknollen 4 el olie 3 beschuiten 600 g tilapiafiletVerwarm de oven voor tot 200°C. Mix de eieren met de bloem tot een klontvrij beslag. Voeg hier ... bekijk recept »

Venkelstamppot met gravad lachs en garnalen

1 kg aardappels (kruimig) 800 g venkel zout 6 gedroogde tomaten in olie (potje) 8 takjes dille 2 pakjes gravad lachs (à 100 g) 100 g (Hollandse)garnalen 1 dl melk 25 g boter of margarine (versgemalen) peper1. Aardappels sc... bekijk recept »

Pagina 6 van 100