1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer2 venkelknollen (ca. 600 g) 3 tomaten 4 eetlepels boter of margarine 3 zakjes aardappelpuree (pak à 2 zakjes) 2 schaaltjes groenteschnitzel (à 2 stuks)1. Venkel schoonmaken en in reepjes snijden. Tomaten wassen en kroontjes ver... bekijk recept »
75 ml karnemelk 1 el honing 0.5 el grove mosterd 6 grote frambozen 50 ml olijfolie 1 sjalot 3 takjes citroentijm 50 g walnoten 4 voorgekookte aardappels 200 g oude Texelse boerenkaas 1 granaatappel 50 g lamsoor 0.25 venkel 8 radijsjes 0.5 krops... bekijk recept »
2 eidooiers 1.5 el dragonmosterd 2 el witte wijnazijn 1 bos dragon 100 ml kippenbouillon 1.5 el gembersiroop 375 ml druivenpitolie ’s Middags voorbereidenDragon-moussaisePluk de dragon. Meng de eidooiers met de mos... bekijk recept »
1 duopak magere spekreepjes (250 g) 35 g boter 2 kleine uien (grof gesnipperd) 2 x 300 g venkelknollen ((2 stuks) in de lengte in plakken gesneden) 2 eetlepels suiker 2 eetlepels wijnazijn 1 zak aardappelpuree (750 g, ... bekijk recept »
2 selderstengels (voor de court-bouillon) 3 wortelen (voor de court-bouillon) 1 ui (voor de court-bouillon) 1 kruidentuiltje (voor de court-bouillon) 10 peperbollen (voor de court-bouillon) 1 snuifje zout (voor de court-bouillon) 1 teentje knoflook (... bekijk recept »
1 knol venkel 1 courgette 2 rode uien 600 gr krieltjes 4 stukken mooie stevige vis zoals tilapia of pangasius Paar takjes rozemarijn 250 gr cherrytomaatjes Peper en zout 1 citroen 2 eetl olijfolieWas de venkel en courgette en sn... bekijk recept »
2 venkelknollen 1 citroen (schoongeboend) 700 g kalfslapjes bloem om te bestuiven 2 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (fijngesneden) 200 ml droge witte wijn 100 ml runderbouillon (van tablet... bekijk recept »
300 g Tortiglioni 700 g venkel 300 g Chaumes 125 ml creme fraiche 120 g zwarte olijven gehalveerd zout en peperVerwarm de oven voor tot 200 °C. Kook de pasta in ruim kokend water en zout volgens de verpakking beetgaar. Maak intussen de venkel schoon... bekijk recept »
20 g Italiaanse kruidenmix (bakje) 2 tenen knoflook 1 rode peper 2 courgette 1 aubergine 1 venkelknol 200 g reepjes kalkoenspek 500 g krieltjes (zak 500 g) 800 g gepelde tomaten (blik à 400 g) 250 g snoeptomatenmix&nb... bekijk recept »
1 ui 2 tenen knoflook 2 venkelknollen 3 el olijfolie 1 rode peper 400 g tomatenblokjes (blik) 1 el venkelzaad 4 eieren 10 g koriander ½ tl chiliflakes 1 petit beurre brood (AH Liefde & Passie)1. Snipper de ui en sni... bekijk recept »