155 recepten met koolrabi
1 koolrabi 1 zak miniworteltjes (300 g) 200 g peultjes 4 eetlepels boter of margarine 1 pakje magere spekreepjes (ca. 250 g) 1½ zak Pommes Parisiennes (diepvries, a 450 g) zout en peper1. Pan met ruim water aan kook br... bekijk recept »
aardappelen bloemsuiker boter broodkruim gemalen belegen kaas 2 knoflookteentjes 1 koffielepel versgehakte tijm en rozemarijn 400 g paddenstoelen peper en zout 100 g spek 1 dl rode wijn 500 g seizoengroenten (wortelen, rapen, schorseneren, koolrabi, ... bekijk recept »
1 koolrabi (geschild) 100 g verse roomkaas (light) 30 g rucolasla (grofgesneden) 8 sneetjes meergranenbrood (geroosterd) 1 eetlepel Dijon mosterd 4 plakjes gegrilde achterham1. Koolrabi (met kaasschaaf) in dunne plakken ... bekijk recept »
½ citroen 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels Season all-kruiden (potje) 1 koolrabi 2 ciabattabroodjes of pistolets 1 pakje lichtgerookte makreelfilets (200 g) 1 zakje gemengde eikenbladsla (100 g)1. Grill voorverwarmen... bekijk recept »
2 koolrabi's (geschild) 500 g kipfilet (in grote stukken) 50 g boter 1 grote ui (in dunne partjes) 1 prei (in stukken van 2 cm) ½ citroen (schoongeboend) ½ el gedroogde tijm 2 tl foelie 250 ml kippen... bekijk recept »
1 limoen 4 el olijfolie 1½ tl honing 1 koolrabi 1 sjalot (fijngehakt) 250 g aardbeien 2 el verse koriander (fijngehakt)1. Rasp de gele schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Klop in een schaal een dressing van het l... bekijk recept »
200 gr. champignons1 kleine ui1 eetl. zonnebloemolie100 gr. risottorijst 250 gr. paddestoelenbouillon5 gr. gladde peterselie2 eetl. creme fraichezout vers gemalen peper700 gr. koolrabi (6 kleine) Hak de peterselie fijn.Roer het samen met de creme fra... bekijk recept »
1 grote koolrabi 2 theelepels geraspte mierikswortel 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels (vers geperst) sinaasappelsap 1 eetlepel fijngeknipte bieslook zoutpeper 1 eetlepel fijngehakte peterselie Bereidingswijze Schil de koolrabi en rasp hem grof.Roer ... bekijk recept »
4 sprietjes spaghetti (gefrituurd)4 stukken zalmfilet (125 g per persoon)50 g eendenlever (crème daarvan)3 koolrabi2 stengels rabarber0.25 vanillepeul100 g suikerrode wijnazijn1 dl water5 dl kippenbouillonolijfolieklaver (rode)4 blaadjes zuring4 blaa... bekijk recept »
1 ui 2 el. boter of margarine 400 gr. Italiaanse rijst 1 dl. droge witte wijn 1 1/4 l. kant-en-klare groentebouillon 2 koolrabi`s 150 gr. peultjes 60 gr. versgeraspte parmezaan versgemalen peper & zout nootmuskaat 1. Schil de ui & snipper hem fijn. S... bekijk recept »