Aardbeien-Mascarponetaart

6
Langer dan 1 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Klop de slagroom stijf met de vanille- en de gewone suiker. Week de gelatine ca 5 minuten. Klop ondertussen de de mascarpone met het "zonnefruit" los. Kook de 8 el likeur kort (in de magnetron) en los hier de uitgeknepen gelatine in op. Roer het gelatine mengsel door de mascarpone en spatel daar vervolgens de slagroom doorheen.Vul de afgekoelde taartvorm hiermee op en zet hem in de koelkast om een uurtje op te stijven. Beleg de taart dakpansgewijs met de plakjes aardbei. Begin aan de buitenkant. Leng de siroop van de aardbeien aan met likeur of siroop tot je ca 70 ml hebt. Roer een ruime tl (ca 4 gr of 1/3 de zakje) Taartina vlaai geleermiddel (dr Oetker)los met een eetl van deze siroop. Breng de rest van de siroop kort aan de kook. Roer het papje er van het vuur af door heen en breng het al roeren nog eens kort aan de kook. Bedek de taart met deze laag. Laat hem nog zeker een uur in de koelkast opstijven.

Aardbeien-Mascarponetaart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Bramen-mascarponetaart
1 uur-
Bekijk recept
Frisse mascarponetaart met bessen en witte chocolade
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Mascarponetaart Met Aardbeien
30-60 min -
Bekijk recept
Super Makkelijke Mascarponetaart
10-20 min -
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept