Frisse mascarponetaart met bessen en witte chocolade

4
180 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg het bakpapier uit de verpakking op de bodem van de springvorm. Zet de rand op de bodem, zet tegen de rand van de springvorm ook een reep bakpapier en sluit de vorm. Smelt in een steelpan de boter. Neem de pan van het vuur. Voeg de mix voor de bodem toe en meng door de gesmolten boter. Schep het mengsel op de bodem van de vorm en druk met de bolle kant van de lepel glad en stevig aan. Zet de bodem 10 min. in de koelkast.
  • 2 Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Klop met de mixer op de laagste stand in een kom de mix voor de taartvulling met het water (op kamertemperatuur) en de citroenrasp in 1 min. glad.
  • 3 Voeg de mascarpone en de slagroom toe en klop met de mixer op de hoogste stand in 2 min. tot een luchtige en lobbige cre?me.
  • 4 Neem de taartbodem uit de koelkast en besmeer met de lemoncurd. Schenk de mascarponecre?me er voorzichtig op. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 5 Neem de taart uit de koelkast, verwijder de vorm en leg op een schaal. Leg de besjes in stervorm op de taart. Rasp de chocolade erboven.

Frisse mascarponetaart met bessen en witte chocolade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Ovenpasta met frisse ricotta
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept