Mascarponetaart Met Aardbeien

2
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voor de vulling mascarpone, kwark, suiker en johannesbroodpitmeel mengen. Limoensap met 100 ml water mengen, de helft daarvan met agar-agar mengen. Overig water aan de kook brengen en agar-agar toevoegen, 2 minuten laten pruttelen en heet door de mascarpone-massa roeren. Massa op amandelbodem smeren. Aarbeien even afspoelen, schoonmaken en eventueel halveren of vierendelen. Amandelen met rietsuiker in een pan roosteren tot de suiker gekarameliseerd is en op een bord laten afkoelen. De taart met aardbeien beleggen, daarbij 1 cm. van de rand vrij laten. Rand en gaten opvullen met geroosterde amandelen. Couverture met kokosvet au bain marie laten smelten en taart ermee besprenkelen. Laat de taart 2 uur afkoelen. Noot: in recept stond: couverture en kokosvet in water laten smelten. Dit is volgens mij niet juist en au bain marie wel!

Mascarponetaart Met Aardbeien is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept

Bramen-mascarponetaart
1 uur-
Bekijk recept
Frisse mascarponetaart met bessen en witte chocolade
180 min- Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeien-Mascarponetaart
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Super Makkelijke Mascarponetaart
10-20 min -
Bekijk recept