1000 recepten voor witte bonen
50 g Solo 1 dl witte wijn 1 laurierblad 1 blik groene bonen zout 600 g inktvis 3 teentjes look 1 ui 1 tomaat 1 rode paprika peper 1. Snipper de look en de ui en stoof ze in de Solo aan. 2. Voeg er de wijn, het laurierblad en de gespoelde bonen... bekijk recept »
300 g witte bonen uit blik2 El olijfolie1 rode ui, in reepjes1 stengel selder, gesnipperd2 grote wortels (1 gele en 1 paarse), in schijfjes1 teen knoflook, gehakt enkele takjes peterselie enkele takjes tijm400 g tomaten (uit blik), grof gehakt300 g g... bekijk recept »
boter4 cirkelvormige vellen bladerdeeg2 grote aardperen, in schijfjes1 pastinaak, in schijfjes1 grote ui, in ringen250 ml sojaroom2 eieren de blaadjes van 3 takjes tijm zout, peper1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 4 kleine taartvormen in met bote... bekijk recept »
400 gram sperziebonen, afgehaald250 gram diepvriestuinbonen200 gram peultjes, afgehaald1 blik borlotti- of witte bonen, uitgelekt4 tomaten in blokjes75 gram rucola100 gram Parmezaanse kaas, geschaafd3 eetlepel olijfolie3 eetlepel kippen- of vleesboui... bekijk recept »
750 gram tomaten3 eetlepel olijfolie2 uien genipperd2 teentje knoflook gehakt2 stengeltje bleekselderij in boogjes1 rode paprika zonder zaadjes in reepjes1 blikje tomatenpuree (70 gram)1 eetlepel paprikapoeder1 liter groente of kruidenbouillon1 blikj... bekijk recept »
250 gram boerensoepgroenten panklaar8 eetlepel olijfolie4 teenjes knoflook gehakt1 blikje tomatenblokjes op sap (400 gram)1 potje rundvlees of kippenbouillon1 blikje witte bonen uitgelekt1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden1... bekijk recept »
400 gram (Spaanse) witte bonen (blik) uitgelekt en afgespoeld2 teentjes knoflook grofgehakt2 sjalotjes grofgehakt1 rode peper zonder zaadjes en grofgehaktmespuntje trassi (garnalenpasta)1 eetlepel bloem1 liter arachideolie om te frituren1 sjalotje ge... bekijk recept »
4 eetlepels arachide- of olijfolie750 gram hacheevlees3 uien, gesnipperd1 theelepel komijnpoeder (djinten)1 theelepel kaneelpoeder1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)250 milliliter hete vleesbouillon200 gram gedroogde abrikozen1 blik (400 g) kikke... bekijk recept »
4 saucijsjes2 eetlepels vloeibaar bakproduct of arachideolie1 pot of blik (ca. 400 g) witte bonen1 blik (ca. 400 g) rode bonen1 pot of blik (ca. 200 g) mais1 ui, gesnipperd2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes200 gram chorizo of salami, in smal... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie200 g magere gerookte spekblokjes1 ui, gesnipperd1 teentje knoflook, geperstscheutje droge witte wijn of vleesbouillon450 g diepvriestuinbonen, ontdooid150 g salami, in reepjes1/2 eetl. versgehakte tijm of 1/2 theel. gedroogd... bekijk recept »